Loading...
 Start Page
Δήλωση Ν. Νικολόπουλου για τις τηλεοπτικές άδειες «Η δημοκρατία, η πολιτική και το δημόσιο συμφέρον κέρδισαν μια μεγάλη μάχη»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι πολλαπλά ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος γιατί θεωρώ πως συνέβαλα και εγώ σε μία προσπάθεια να καθαρίσει επιτέλους το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα – αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται – μέσω της οποίας το δημόσιο ταμείο κερδίζει 246 εκ. ευρώ, ποσό που ίσως μοιάζει ανέλπιστα μεγάλο για πολλούς, αλλά αποδεικνύει πόσα αξίζει μία τέτοια άδεια και πόσα εκατομμύρια ευρώ έχαναν τα δημόσια ταμεία επί δεκαετίες.

Με την ευκαιρία, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους πλειοδοτούντες, αλλά και στο σύνολο των συμμετεχόντων επιχειρηματικών ομίλων που έδειξαν πως όταν η επιχειρηματικότητα πειθαρχεί στους νόμους και τις αποφάσεις του κράτους, υπηρετεί την υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και το ίδιο το κράτος.

Θέλω να τονίσω πως η συναίνεσή μας στην διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση, καθώς και το σύνολο της πολιτικής μας προσπάθειας, ουδέποτε στηρίχθηκε σε προσωπικά ελατήρια, αλλά στην ανάγκη να μπουν κανόνες στο μηντιακό τοπίο, σε συνδυασμό με την ανάγκη που υπάρχει στον τόπο, η πολιτική να θέτει τους κανόνες διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και ορθής λειτουργίας των επιχειρήσεων πάσης φύσεως.

Και αυτή, δεν είναι μία αριστερή πολιτική! Είναι η πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της κοινωνικής κεντροδεξιάς που θέλει το κράτος, ως θεματοφύλακα των νόμων και του συμφέροντος των πολιτών, να επιτηρεί και να θέτει κανόνες στην λειτουργία της αγοράς, η οποία έχει την τάση να δρα αχαλίνωτη και με κανόνες ζούγκλας, όταν δεν επιβάλλονται συγκεκριμένοι κανόνες.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία εξακολουθεί να επιδιώκει την επικυριαρχία της αγοράς επί του κράτους και επί της πολιτικής, με αποτέλεσμα την διαρκή ήττα των πολλών εις βάρος ελαχίστων.

Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα και τώρα, δεν δηλώνει ευθέως εάν είναι ικανοποιημένος ή όχι από το ύψος του αντιτίμου που θα καταβάλλουν οι επιχειρηματίες για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Θλίβεται για τα 246 εκ. ευρώ που θα βάλει το κράτος στα ταμεία του; Θλίβεται και ανησυχεί μήπως αυτή η προσπάθεια συνεχιστεί και σύντομα, αποκαλυφθούν πολύ περισσότερα από όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια και τον ασύδοτο τρόπο λειτουργίας μεγαλο-επιχειρηματιών;

Δυστυχώς, η Ν.Δ. παραμένει μία αντιπολίτευση σιωπούσα, αδύναμη να παράξει πολιτική προς όφελος του λαού και ενοχική ως προς την μετάλλαξή της από κόμμα της κοινωνικής κεντροδεξιάς σε υπηρέτη συμφερόντων. Τελικά, αποδεικνύει πως είναι ένα μόρφωμα που κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί και να στηριχτεί.

Ευτυχώς όμως, μάθαμε πλέον πόσο αξίζει μία τηλεοπτική άδεια, μάθαμε πόσα μπορεί να κερδίζει το κράτος και πόσα έχει ήδη χάσει από τις εποχές που η Αγροτική Τράπεζα πωλούσε χαριστικά το Seven-X 220 εκ δραχμές, ενώ τώρα, στην εποχή της μεγάλης κρίσης, μία τέτοια άδεια έφτασε να πωλείται για 60 και 70 εκ. ευρώ!

Ευτυχώς, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κάτι αλλάζει στον ρυθμό και το νεύρο της πολιτικής ζωής του τόπου, στον οποίο θα πρέπει να πάψουν να κάνουν κουμάντο οι κάθε λογής «βαρόνοι», αλλά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, όσοι καθημερινά δίνουν εξετάσεις στην κοινωνία και κρίνονται από την κοινωνία.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Και θα πασχίσουμε να φτάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να είναι όλοι βέβαιοι πως η δημοκρατία έχει αποκατασταθεί, οι νόμοι εφαρμόζονται και οι ευθύνες, ακόμα και ποινικές, για τα «εγκλήματα» του παρελθόντος έχουν αποδοθεί στους υπαίτιους, όποιοι και αν είναι.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος