Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Το σκάνδαλο δεν αρχειοθετείται

«Θα χαρώ περισσότερο αν αποκαλυφθούν οι εμπνευστές της επαίσχυντης διάταξης!»

ΔΗΛΩΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια μας ευοδώθηκε, οι θαρραλέες αποκαλύψεις «τρόμαξαν» τους «λαδιάρηδες» που είχαν αναλάβει εργολαβικά να κάνουν την δουλειά…. Τελικά αποσύρθηκε η ντροπιαστική και χαριστική διάταξη, που συμπεριλαμβανόταν στο άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αμνήστευε επιχειρηματίες και έσβηνε τις κυρώσεις για επιχειρηματίες όσων είχαν καταθέσει πλαστά ή ψευδή στοιχεία για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου τους στον αναπτυξιακό νόμο.

Παρά λίγο από αβλεψία ή και σκοπιμότητα θα συντελείτο απάτη σε βάρος του Δημοσίου, καθώς θα επιβραβεύονταν επιχειρηματίες που προσκόμισαν ψευδή ή παραπλανητικά δικαιολογητικά για να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, αντί να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα!

Με την εν λόγω διάταξη προβλεπόταν ότι αν στο μεσοδιάστημα έχουν καλυφθεί πλαστά, παραπλανητικά ή ψευδή δικαιολογητικά με νόμιμο τρόπο, τότε ένα έργο δεν απεντάσσεται από τον επενδυτικό νόμο, ούτε επιστρέφεται το σύνολο της ενίσχυσης- απλώς παρακρατείται μέρος της ενίσχυσης, μόλις το 10%.

Με άλλα λόγια, κάποιοι «πονηροί» συνέταξαν μια απαράδεκτη διάταξη για να ευνοήσουν σκανδαλωδώς «ημέτερους» πιθανολογώντας ότι θα γινόταν αποδεκτή στα μουλωχτά.

Όμως, οι φύλακες έχουν γνώση και γνωρίζουν έναν τουλάχιστον επιχειρηματία-ξενοδόχο, στα Χανιά, που θα ευνοείτο προκλητικά και παράνομα θα ενθυλάκωνε επιδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ, αντί να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη!

Ανέφερα και σε προγενέστερη δήλωσή μου ότι δεν ήθελα να υιοθετήσω τον συνειρμό που συσχετίζει τον Χανιώτη επιχειρηματία με δικομματική συμφωνία ανάμεσα σε νυν Χανιώτη Υπουργό και τον επίσης Χανιώτη Αρχηγό κόμματος. Εν τέλει για τον όποιο λόγο, ίσως και επειδή ξέσπασε σάλος, η διάταξη αποσύρθηκε.

Ωστόσο, το σκάνδαλο δεν αρχειοθετείται. Το ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; Έχουν προκύψει αμείλικτα ερωτήματα, που χρήζουν απάντησης:

Ποιοι επινόησαν την ντροπιαστική διάταξη, ποιοι την συνέταξαν, ποιοι την ενέκριναν και ποιοι την προώθησαν στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής;

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μας κατήγγειλαν πως η διάταξη «φωτογράφιζε» μια γνωστή από παλιά υπόθεση, στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία είναι τόσο «αμαρτωλή» που ακόμα και αυτοί οι «αθεόφοβοι» δεν τόλμησαν τότε να την περάσουν από το «καθαρτήριο» της Βουλής και η οποία αφορούσε συγκεκριμένο Χανιώτη ξενοδόχο, με υψηλές διασυνδέσεις με γνωστά πολιτικά «τζάκια».

Όμως θα πρέπει να απαντηθεί εάν υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες που ενώ έχουν ελεγχθεί και θα έπρεπε να έχουν παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, που ήσαν έτοιμοι να κάνουν πάρτι εάν ψηφιζόταν η διάταξη;

Έτσι και αλλιώς έχει εγερθεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τους εμπνευστές της!

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι το σκάνδαλο δεν αρχειοθετείται και ως Βουλευτής καταθέτω ερώτηση στην Βουλή με την οποία, καλώ τους αρμόδιους υπουργούς και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας, να πράξουν πλέον το αυτονόητο.

Να οδηγήσουν τους πρωταγωνιστές, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν το Κράτος, στον Εισαγγελέα, καθώς επίσης να έρθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να δώσουν καθαρές εξηγήσεις και απαντήσεις. .

Η κοινωνία που χειμάζεται, απεχθάνεται τις… μισές «δουλειές».

Απαιτεί το μαχαίρι να φθάνει στο κόκκαλο…

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος