Loading...
 Start Page
“Προβλέψιμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις “τιμωρητικές” αποφάσεις του”

“Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προβεί στην αντικατάσταση του βουλευτή Κοζάνης, κ. Γιώργου Κασαπίδη,από τη θέση του Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος, σε μια εμφανώς τιμωρητική κίνησή του μετά τη συμμετοχή του βουλευτή στην πρωτοβουλία 16 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την υποστήριξη του "Τάματος του Έθνους", μόνο με αποδοκιμασία και αγανάκτηση μπορεί να γίνει δεκτή.

 

Καταδεικνύει απερίφραστα την εκδικητικότητα και τη μισαλλοδοξία της σημερινής ηγεσίας απέναντι στις επιλογές βουλευτών του κόμματος, που δεν εναρμονίζονται με τις νεοταξιτικές συντεταγμένες της "πολιτικής ορθότητας" τις οποίες φαίνεται ότι η ίδια ευλαβείται.

 

Να υπογραμμίσω, μάλιστα, εδώ ότι ο συνάδελφος κ. Γιώργος Κασαπίδης βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υποστήριξη των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, όπως όταν την 14η/11/2013 μαζί με άλλους βουλευτές τότε της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και με εμένα, είχε υποβάλλει εγκαίρως ερώτηση προς την τότε κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, για τη διασφάλιση των συμφερόντων

των Ελλήνων αγροτών στο ζήτημα της φέτας, αλλά και για την υποστήριξη των δικαίων των παραγωγών της ποικιλίας της ελιάς Καλαμάτας.

 

Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο.

 

Προστίθεται στη χορεία άλλων παρόμοιων περιστατικών με παρεμφερή χαρακτήρα.

 

Όπως αυτό της αποπομπής του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, και πάλι με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά τη στάση του στο ζήτημα της ψηφοφορίας της άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας λόγω μηνύσεως που είχε υποβάλλει εναντίον μου η Λεσβιακή Κοινότητα της Ελλάδος.

 

Ή ακόμη, όπως εκείνο της περίπτωσης της δημόσιας αποδοκιμασίας και του εξαναγκασμού από τον κ.Κ.Μητσοτακη σε άτακτη υποχώρηση του βουλευτή της Β' Αθηνών κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, λόγω των δηλώσεών του για την ομοφυλοφιλία.

 

Όλα αυτά τα περιστατικά πιστοποιούν ότι η σημερινή ηγεσία της συντηρητικής παράταξης κινείται με δογματική προσήλωση και ακατανόητη εχθρότητα απέναντι σε οποιονδήποτε βουλευτή επιμένει να ακολουθεί την παραδοσιακή αλλά όπως φαίνεται διαφορετική από τη δική της πολιτική και ηθική αντίληψη.

 

Η εκκωφαντική σιωπή, του κακή τη τύχη επικεφαλής, της ιστορικής παράταξης μας παράλληλα, με την οποία αντιμετώπισε, πριν από λίγες ημέρες, τη στάση των Ευρωβουλευτών του κόμματος στο ζήτημα της υποστήριξης των Ελληνικών συμφερόντων σχετικά με το θέμα της φέτας, η οποία παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης CETA, ΕΕ και Καναδά υπέρ του Καναδά, έρχεται να αποδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την υποκριτικότητα και την ύποπτη "διπλή ηθική" της.

 

Εκεί που θα όφειλε να εκφράσει πραγματικά την αντίδρασή της, δέσμια εξωγενών συμφερόντων και πιέσεων, η ηγεσία της ΝΔ προτίμησε την αφωνία και τη σιωπή, αποδεικνύοντας τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις της.

 

Η αντιφατική αυτή στάση της σημερινής ηγετικής ομάδας, αναδεικνύει

κατά τρόπο ανάγλυφο τον ολισθηρό δρόμο τον οποίο ακολουθεί μετατοπίζοντας

το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε ρόλο "βαστάζου"

θολών συμφερόντων.

 

Ο δρόμος αυτός είναι κακοτράχαλος και αδιέξοδος και οδηγεί αναπόφευκτα σε μοιραία κατάληξη.

 

Από τη μια εμφανίζει το κόμμα να στρέφεται εναντίον βουλευτών του γιατί θέλησαν να τηρήσουν τις ιδέες και την παράδοσή του, και από την άλλη το παρουσιάζει αιχμάλωτο συμφερόντων και αποφάσεων που αντιστρατεύονται ευθέως τα θεμιτά Ελληνικά δίκαια.

 

Ας αξιολογήσουν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας αν μια τέτοια συμπεριφορά τους εκφράζει και τους αξίζει. Και ας κινηθούν επιτέλους καταλλήλως.

 

Μια "ηγεσία" απροσχημάτιστα εχθρική προς τα ιδανικά ,τις αξίες και τους αγωνιστές της και παρεξηγήσιμα φιλική προς τα συμφέροντα των ξένων, είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνεται επ' άπειρον ανεκτή”.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος