Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Γιορτάζουν οι πολύτεκνοι, αλλά και νοιώθουν παραμελημένοι!

«Γιορτάζουμε σήμερα οι πολύτεκνοι. Γιορτάζουν μαζί και τα παιδιά μας, που αποτελούν τον ανεκτίμητο πλούτο της πατρίδας μας. Οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή και την προμετωπίδα της αξίας και της ιερότητας που έχει ακόμα για τον Έλληνα η οικογένεια που δυστυχώς δεν προστατεύει η πολιτεία.

Και αυτό αποτελεί μία μαύρη κηλίδα του πολιτικού συστήματος και μία τεράστια ντροπή. Αποτελεί μία εγκληματική πολιτική κατά της χώρας, η οποία συρρικνώνεται λόγω της μεγάλης γήρανσης του πληθυσμού.

Παρότι υπάρχει για κάθε Ελληνική Κυβέρνηση η συνταγματική υποχρέωση για δημογραφική πολιτική, που θα αντιμετωπίζει με ευαισθησίες και αποτελεσματικότητα το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας  δημογραφικό πρόβλημα, δυστυχώς ούτε και η σημερινή Κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε στην αποκατάσταση των αδικιών και των περικοπών. Είναι λόγος εθνικής επιβίωσης η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και η ενίσχυση της πολυτεκνίας με γενναία και αποτελεσματικά κίνητρα.

Στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του για τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου, το δικαίωμα να χαμογελάνε…

Ακούμε γύρω μας για προσέλκυση επενδύσεων που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη του τόπου. Καλλιεργούνται, όμως, προσδοκίες, αντιστρόφως ανάλογες της σκληρής πραγματικότητας. Αντιθέτως η επένδυση στην οικογένεια, την Παιδεία και την μόρφωση των παιδιών μας είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την προκοπή.

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, ειμή μόνο να σηκώσει η νέα γενιά, με πίστη στον Χριστό και τον εαυτό της, την Ελλάδα στους ώμους της.

Η Πολιτεία οφείλει ν’ αποβάλει το αίσθημα αδικίας από τα παιδιά μας, που δικαιολογημένα νοιώθουν εξαιτίας των συνεπειών της κρίσης. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου είναι αδήριτη ανάγκη να τύχει επιτέλους της καλύτερης αντιμετώπισης και αξιοποίησης για να βγούμε από το τέλμα.

Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές οικογένειες βρίσκονται στα όρια της αναπαραγωγής με 1,6 παιδιά ανά οικογένεια, ποσοστό που  πρέπει πάση θυσία να αυξηθεί, για να διασωθεί το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά κυρίως και προπάντων για να επιβιώσει η ίδια η χώρα.

Επιγραμματικά σήμερα οφείλω να επικαιροποιήσω όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για να νοιώσουν οι πολύτεκνοι ότι η Πολιτεία πράγματι έχει τη βούληση να σταθεί στο πλευρό τους.

Ήτοι, επαναφορά του ποσοστού 20% για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ελεύθερες μεταγραφές των παιδιών των πολύτεκνων στα Πανεπιστήμια, εξαίρεση από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, απασχόληση συνταξιούχων πολύτεκνων άνευ περικοπής της σύνταξής τους, επαναφορά του 10% για την εισαγωγή των τέκνων τους στην Πυροσβεστική Ακαδημία, επαναφορά του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, επαναχορήγηση της σύνταξης πολύτεκνης μήτρας και των πολυτεκνικών επιδομάτων, εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ της πρώτης κατοικίας, απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης κ.α.

Όλα τα ανωτέρω, είναι μέτρα που αποδεικνύουν στη πράξη ότι το Κράτος έχει τη βούληση να σεβασθεί τους Πολύτεκνους και ν’ αντιμετωπίσει ειλικρινά και αποτελεσματικά το δημογραφικό πρόβλημα του τόπου.

Ως πολύτεκνος πρωτίστως και μετέπειτα ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής, θα καταθέτω πάντα τις ευαισθησίες μου, την πίστη μου, αλλά και τις αγωνίες μου για το αύριο της πατρίδας, σε συνάρτηση με το μόχθο και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Ελπίζω ότι στο τέλος η κοινή λογική θα δικαιώσει τους πολύτεκνους».

 

 

Σχετική δήλωση On camera :

Γιορτάζουν οι πολύτεκνοι, αλλά και νοιώθουν παραμελημένοι! https://youtu.be/N5FJxaH_bH8

Οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αξίας που έχει η οικογένεια. https://youtu.be/opunshHzWqM

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος