Loading...
 Start Page
Ο Χρυσοχοΐδης συνελήφθη «αδιάβαστος» και «απέδρασε» εξαγοράζοντας χρόνο»!

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις καλλιεργηθεί στις προσδοκίες διατηρώ ζωηρές επιφυλάξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα της κατασκευής νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα.

Ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ήρθες στην πόλη μας εντελώς απροετοίμαστος και έφυγε έχοντας «αγοράσει» χρόνο δύο μηνών, όσον αφορά την επιλογή του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί το νέο μέγαρο, χωρίς να γνωρίζουμε αν τότε θα είναι Υπουργός...

Επί ένα χρόνο στον υπουργικό του θώκο ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεν είχε ανοίξει το φάκελο του μείζονος προβλήματος της ΕΛΑΣ Αχαΐας και ήρθε χθες να μας πει ότι θέλει κι άλλο χρόνο.   Αν μη τι άλλο, η παρελκυστική τακτική του προβληματίζει και φυσικά δεν την χάφτουμε...

Ας γνωρίζει ο ανενημέρωτούς υπουργός ότι η κατασκευή του νέου μεγάρου είναι ένα αίτημα της ΕΛΑΣ Αχαΐας, που «έρχεται» από τον προηγούμενο...αιώνα ενώ την λύση που είχε δρομολογήσει την περασμένη δεκαετία η κυβέρνηση Καραμανλή την σαμποτάρισε ο τότε Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, και τότε  ομοϊδεάτης του, Ανδρέας Φούρας...

Αντί λοιπόν, ασκήσεων επί χάρτου με αναφορές στο ΚΕΤΧ, τον Λαδόπουλο και τα οικόπεδα της Αμερικής και της γεωργικής σχολής, περιμέναμε από τον Υπουργό να έχει έλθει με προσδιορισμένη και κοστολογημένη βούληση, αφού ο δημόσιος διάλογος στην Πάτρα έχει εξαντληθεί, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δέσμευση της δημοτικής αρχής για την παραχώρηση του ακινήτου στην ΕΛΑΣ εμβαδού 5.750 τ.μ. στο Ζαβλάνι, που σε 15 μέρες θα είναι η γραμμένο στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου.

 

Από όταν ήταν υπουργός με το ίδιο χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης Σημίτη, στις αρχές του 2000, έχουν περάσει μέχρι σήμερα 20 χρόνια και ο κ.Χρυσοχοΐδης γνωρίζει ότι η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας ήταν μία από τις ελάχιστες της χώρας, που δεν είχαν δική τους άνετη και λειτουργική στέγη.  

Συνεπώς, η χθεσινή ανετοιμότητα του συχνά «αδιάβαστου” Υπουργού εκπλήσσει και μόνον ως «απόδραση» μπορεί να εκληφθεί η «αγορά χρόνου» για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος.

Ασφαλώς, σε αυτή την εξοργιστική καθυστέρηση σοβαρό μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στον επί 6ετία δήμαρχο Κώστα Πελετίιδη, που ουδέποτε άσκησε φορτική πίεση στον εκάστοτε υπουργό, ούτε καταδέχτηκε να προωθήσει το αίτημα με προσωπικές, επίμονες παραστάσεις του στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Πήγε μια φορά μετά... πόδια από την Πάτρα στον Περισσό και αυτό ήταν όλο...

Η εμμονή του δηλαδή, να τα περιμένει όλα στο πιάτο, προφανώς κάθε υπαγόρευση του ΚΚΕ, θυμίζοντας αν είναι ακόμα δεν έχει προηγούμενο!

Τέλος, αναλογίζομαι μετά από τόσες άκαρπες δεκαετίες πόσο «άγουρο» θα ήταν ακόμη το αίτημα, αν δεν υπήρχαν και τα λεφτά για την κατασκευή του Μεγάρου, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο συντοπίτης μας τέως αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Άρης Ανδρικόπουλός.

Εκτός κι αν, ο μη γένοιτο, έχουν αποδεσμευτεί.  Δεν ρίχνει μια ματιά στον κωδικό ο συνήθως αμελέτητος κ. Χρυσοχοΐδης;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος