Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, αρκεί αυτό που λέει και να το κάνει, δηλαδή εάν λέει ότι δεν θέλει να φύγει το ΑΤΕΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. Τελεία και παύλα».

Οι μεγάλες αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με το «σχέδιο Αθηνά», έχουν προκαλέσει σωρεία δικαιολογημένων αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών και ένα «βουνό» δυσεπίλυτων προβλημάτων στους φοιτητές και τις οικογένειες του. Εκείνο όμως που ψύχραιμα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, είναι πως η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση, εκτός από το ότι αφενός εγείρει πολλές αντιδράσεις, αφετέρου δεν επιτυγχάνει τον στόχο της ουσιαστικής αναδιάταξης στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού δείχνει να υποτάσσεται σε μια λογική «ισορροπιών» παλαιάς κοπής.

Αρκεί προς τούτο να αναφερθεί η περίπτωση των ΤΕΙ της Χαλκίδος, όπου: «τη μεσολάβηση του ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ και ακόμα ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ έχασε τα λογικά της, «μάζεψε» πίσω τα επιχειρήματα και έτσι στη ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΔΕΝ ΣΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!!!

Και να για να μην αμφισβητηθεί από κανέναν αυτό το γεγονός αντιγράφω: «Για προσωπική παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου στον Υπουργό Παιδείας κάνει λόγο ο «Βηματοδότης» σε δημοσίευμα του, όπου αναφέρει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε στον κ. Αρβανιτόπουλο: «Τα ΤΕΙ θα παραμείνουν στην Χαλκίδα, όπως μου υποσχέθηκες, δεν θα τα στείλεις στην Λαμία;», με τον Υπουργό Παιδείας να υπόσχεται παρόντος και του Πρωθυπουργού ότι «δεν θα πειράξω τα ΤΕΙ Χαλκίδας». Την είδηση μπορεί επίσης να την βρει ο καθένας στα δημοσιογραφικά sites : iefimerida, newsbomb, onnews κ.α. Μερικά από αυτά σας τα κοινοποιώ:

http://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B5%CE%B9+%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82&oq=%CE%BA%CE%1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B5%CE%B9+%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%82&sourceκid=chrome&ie=UTF-8

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος στα ΜΜΕ και συνέχισε : «Με ποιο σκεπτικό διατηρείται στη Κόρινθο το Τμήμα «Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής»;

Ακόμα ένα παράδειγμα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Από την μία καταργείται θεσμικά το «Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας» και την ίδια στιγμή ωστόσο μεταφέρονται ακόμα 1000 φοιτητές αφού είναι υποχρεωμένοι να μετακομίσουν στην Αθήνα, μετά την κατάργηση του ΑΤΕΙ Αιγίου».

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος αναφερόμενος στην συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου, Δημάρχου και δύο κυβερνητικών Βουλευτών είπε: «Απεδείχθη «τζούφια» η προηγηθείσα μυστικοσυνάντηση, αφού όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού στο mega channel ή δεν κατάλαβαν ή τους δούλεψαν ή κορόιδεψαν τον λαό και τους φορείς, ότι το «καθάρισαν», για να μας «ρίξουν στάχτη στα μάτια», να μας αποκοιμίσουν και να παίξουν το παιχνίδι της τρικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας.

Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι κατάλαβαν πως δεν χωρούν χωριατοαρχοντοσύνες αλήστου μνήμης εποχών και πολιτικοί «κουταβακισμοί». Χρειάζεται σοβαρότητα και συλλογικότητα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, αρκεί αυτό που λέει και να το κάνει, δηλαδή εάν λέει ότι δεν θέλει να φύγει το ΑΤΕΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. Τελεία και παύλα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Αίγιο είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί εκτός από τους συμπολίτες μας και χιλιάδες συμπατριώτες και τις οικογένειές τους, οι οποίοι βλέπουν ότι στο «βωμό» των μνημονιακών και των μικροπολιτικών και τοπικών ισορροπιών, υποτάσσεται το μείζον στο έλασσον. Είναι αυταπόδεικτο γιατί πέρα από τους άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, είναι φύσει αδύνατον, να καταστεί δυνατή αυτόματα και μέσα σε λίγο χρόνο η μεταφορά των υποδομών και των εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Αιγίου, ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα των σπουδαζόντων από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο».

Ο παραιτηθείς από την Κυβέρνηση Υφυπουργός με δυναμική παρέμβαση του καλεί στην Βουλή τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να προσέλθουν και εκεί να απαντήσουν πρώτα απ’ όλα στο εάν προηγήθηκε επιστημονική μελέτη κόστους-οφέλους, αν εξετάστηκαν όλες οι πλευρές του ζητήματος, οι «παράπλευρες απώλειες» και κυρίως αν σε επιστημονικά ευρήματα αυτά στηρίχθηκε το «σχέδιο Αθηνά».

Εάν ναι σε ποιο χρόνο πραγματοποιήθηκε η μελέτη, να δημοσιοποιηθεί, να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να υποστεί «την βάσανον της κριτικής».

Επίσης ζητά να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια με τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Τμημάτων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αφού είναι γνωστό ότι το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολών προϋποθέτει σχεδιασμό:

«Πρέπει να μας παρουσιάσετε», τόνισε ο μαχητικός πολιτικός προς τον Α. Σαμαρά «ποιες ανάγκες έχει η χώρα, τι πρέπει να πετύχουμε, τι επιστημονικό δυναμικό χρειαζόμαστε, που θέλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας; Έγινε αξιολόγηση του ΑΤΕΙ Αιγίου και αν ναι, πότε και ποιος ανέλαβε την εν λόγω αξιολόγηση;

Τέλος επικεντρώνεται στο φλέγον ζήτημα της μεταφοράς των σχολών από το Αίγιο και καλεί τον Υπουργό να απαντήσει:

- Ποιοι συγκεκριμένα οι λόγοι κατάργησης του ΑΤΕΙ Αιγίου; Να κατατεθούν οι σχετικές εισηγήσεις.

- Ποιοι συγκεκριμένοι οι λόγοι μετακίνησης των τμημάτων από το ΑΤΕΙ Αιγίου αλλού;

- Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι οι συγκεκριμένες σχολές του ΑΤΕΙ Αιγίου διαθέτουν τις αρτιότερες υποδομές από όλα τα ιδρύματα της χώρας;

- Γιατί το «Σχέδιο», όπως παρουσιάστηκε δεν αναφέρεται στην τύχη των σπουδαστών;

-Το «Σχέδιο» αφορά τους φοιτητές και σπουδαστές που θα εισαχθούν στα νέα τμήματα και σχολές τον Σεπτέμβριο του 2013 ή περιλαμβάνει και τους εν ενεργεία φοιτητές και σπουδαστές;

-Όσον αφορά τα ΑΜΕΑ πως θα μπορέσουν να μετακινούνται, αφού δεν υφίσταται ίχνος κρατικής μέριμνας και οι οικονομικές απαιτήσεις είναι δυσβάσταχτες; Με αυτό τον τρόπο δεν αποκλείονται αυτόματα όλα τα ΑΜΕΑ, που φοιτούν σε τμήματα που πρόκειται να συγχωνευθούν;

- Έχει μεριμνήσει η Κυβέρνηση για τους φοιτητές που δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους λόγω μετακίνησης του Τμήματός τους;

- Γιατί δεν γίνεται λόγος για μεταβατικές διατάξεις, μέσω των οποίων θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά;

Εν κατακλείδι, αρκετές από τις προτεινόμενες αλλαγές μοιάζουν να στερούνται λογικής και να είναι εντελώς εκτός της επικρατούσας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία κοινωνικής ταραχής και αναστάτωσης.

Εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες» τόνισε κλείνοντας «βάζουμε μηδενικό σημείο το σήμερα.

Πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης ελπίζουμε ότι διδάχτηκε από τα τραγικά αποτελέσματα που έφεραν οι μέχρι τώρα χειρισμοί της. Από αύριο η διεκδίκηση βρίσκεται και πάλι στα χέρια της πόλης και των πολιτικών.

Οι «πριμαντονισμοί» βλάπτουν σοβαρά την υπόθεση, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Αιγίου.

Στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι όσοι συμφωνούν στην παραμονή είμαστε και νιώθουμε Αιγιώτες. Είμαστε εξάλλου πληρεξούσιοι του λαού της Αιγιαλείας και συμμετέχουμε στο νομοθετικό σώμα, όπου εκεί θα φανεί η στάση του καθενός μας. Είμαστε εντολοδόχοι μόνον των συμπατριωτών μας.

Θα το αποδείξουμε με την ψήφο μας στη Βουλή. Δεν θα ψηφίσουμε το μνημονιακό «ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ». Θα τηρήσουμε την εντολή του λαού της Αιγιαλείας και όχι του όποιου κόμματος ή όποιας Κυβερνητικής κοινοπραξίας.

Το «σχέδιο Αθηνά» δεν υπάρχει καμιά προεκλογική εξαγγελία. Αποτελεί εντολή της τρόικας και όχι του λαού. Θα μας βρουν όλους μαζί, σαν μια «ατσαλένια γροθιά» απέναντι τους».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος