Loading...
 Start Page
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» «ΠΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΩΝ…»

«Με την τροπολογία που κατέθεσε η συγκυβέρνηση της συμφοράς, για τα «κόκκινα δάνεια», παραδίδουν το λαό ως “πρόβατο προς φύλαξη σε μια αγέλη λύκων”», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: «Πώς είναι δυνατόν οι τράπεζες να είναι αυτές που θα μπορούν ανεξέλεγκτα να αποφασίζουν για τις ζωές των πολιτών της χώρας;

Αυτές πια θα επιλέγουν και θα απορρίπτουν όσους και όποιους θέλουν να συνεργαστούν, θέτοντας τους όποιους εκβιαστικούς όρους, αφού παίρνουν τα χρήματα της Ε.Κ.Τ. με 0,05% και τα δίνουν με τοκογλυφικά επιτόκια που φτάνουν και στο 19%.

Η Κυβέρνηση, παραδίδει ομήρους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στους τραπεζίτες, χωρίς να τους λυτρώνουν από διάφορους παραβατικούς όρους εκείνοι που τους έβαλαν να υπογράψουν στις συμβάσεις τους, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία τους για να τους δώσουν τα δάνεια τους».

 

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ!

 

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Με τη ρύθμιση που ανακοίνωσε ο κ. Δένδιας, ουσιαστικά προτείνει την κατάργηση του νόμου Κατσέλη. Η απαίτηση των Σαμαροβενιζέλων να αποπληρώνουν οι σιδηροδέσμιοι πολίτες τα ληφθέντα δάνεια με τους όρους που είχαν διαμορφωθεί πριν από το 2010, παρά το γκρέμισμα της οικονομίας και των διαθεσίμων εισοδημάτων τους, είναι απολύτως ανήθικη, αντιεπιχειρηματική και αντίθετη σε κάθε έννοια δικαιοσύνης, όταν μάλιστα αυτές οι ίδιες οι Τράπεζες διασώθηκαν έως σήμερα με συνεχείς κεφαλαιοποιήσεις και με τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου δηλαδή του Ελληνικού λαού!».

 

 

 

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

 

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Η τροπολογία παραβλέπει ότι η αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων δανείων αποτελεί μέλος του συνολικού προβλήματος χρέους στη χώρα και που μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στο πλαίσιο αυτό, το ορθό είναι, μαζί με το κούρεμα των κόκκινων δανείων του ιδιωτικού τομέα να γίνει και κούρεμα του δημοσίου χρέους. Μόνο έτσι θα υπάρξει συνολική και ισόρροπη ελάφρυνση της οικονομίας.

Η τροπολογία αποτελεί ένα ακόμη «ναυάγιο», με θλιβερές επιπτώσεις για την κοινωνία που την αφήνει στον αέρα, λίγες μόλις εβδομάδες μέχρι την εφαρμογή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στις αρχές του Γενάρη του 2015.

Αυτή δεν είναι ρύθμιση, αλλά απόφαση για… εκτέλεση! Δεν συνυπολογίζεται το κριτήριο του εισοδήματος και συνειδητά αποκλείονται εκατοντάδες χιλιάδες οφειλετών που χωρίς αντικειμενική ευθύνη και πρόθεσή τους, τα κόκκινα δάνεια πενταπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Ως εκτελεστές του ειδικού αποσπάσματος ορίζουν τους ειδικούς διαχειριστές, που θα κατάσχουν και θα διαθέσουν, με τον τρόπο που επιθυμούν, την περιουσία των μελλοθάνατων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και μαζί και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καταθέσαμε πρόταση νόμου στηριγμένη στη σεισάχθεια του Δημοσίου χρέους και των οφειλών προς τράπεζες κ.α. Μία πρόταση που φέρει την υπογραφή των Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Βύρωνα Πολύδωρα».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος