Loading...
 Start Page
Συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Στον ΤΑΚΗ ΜΟΥΣΣΑ  Εφημερίδα ΑΞΙΑ (Σάββατο 21 Ιουλίου 2010


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΕΙ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΤΟ στον ΛΑΟ
Τα ζητούμενα στα ομόλογα δεν είναι δεδομύνα
ΟΧΙ ΑΡΕΝΑ Η ΒΟΥΛΗ
Το ΠΑΣΟΚ έχει προαποφασίσει καταδίκες
Αποδιοπομπαίος τράγος ο Γ Αγγέλου
Εν δυνάμει Πρωθυπουργός Ο Σαμαράς
Ένας πρώην Πρωθυπουργός μιλά μόνο για το εθνικό συμφέρον.
Πρέπει όμως να αναλάβει το φορτίο του
Η Νέα Μεταπολίτευση δεν μπορεί να περιμένει

Ο Συντονιστής της ΝΔ για τα ομόλογα στην βουλή σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη καταγγέλει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστο που απείλησε τον μαρτυρά αντιπρόεδρο του ΟΔΔΗΧ
Μιλάει για σκευωρία στην υπόθεση των ομολόγων καταγγέλλοντας ότι το ΠαΣοκ έχει προαποφασισμένες καταδίκες που δεν θα δεχθεί η ΝΔ Αποκαλύπτει ότι θα ζητήσει να έρθουν ως νέοι μάρτυρες όλοι οι υπουργοί εργασίας Και οι διοικητές των κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών που διαμεσολαβούσαν για τα ομόλογα .
Στηρίζει εκ νέου τον Γ Αγγέλου που χαρακτηρίζει αποδιοπομπαίο τράγο
και κάνει λόγο για γαϊδουρινό σύνδρομο υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή


Ο βουλευτής Αχαΐας αφού δηλώνει «στρατιώτης» αν κληθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφερόμενος στον Κ. Καραμανλή τον καλεί να βάλει πλάτη και να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί επισημαίνοντας ωστόσο ότι ένας πρωην πρωθυπουργός μιλά για λογούς εθνικού συμφέροντος
Για τον Α Σαμαρά λέει ότι δεν πρέπει να γίνει ο «αίρων την αμαρτία» τον αποκαλεί εν δυνάμει Πρωθυπουργό και τον καλεί να προχωρήσει άμεσα στη Νέα Μεταπολίτευση που ζητά ο κόσμος.


Η αποχώρηση σας από την συνεδρίαση της Εξεταστικής (Τρίτη 26/07) δεν θεωρείτε πως είναι προσβολή προς το Κοινοβούλιο

- Προσβολή για το Κοινοβούλιο θα ήταν αν παρέμενα στην θέση μου και γινόμουν συνένοχος απαθής βλέποντας και ακούγοντας να παραβιάζονται με τον χειρότερο τρόπο τα δικαιώματα ενός πολίτη και να μειώνεται η προσωπικότητα του επειδή προσπαθούσε να πει την αλήθεια.
Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή. Την εποχή των συμβιβασμών και των συμβιβασμένων. Σε όλη μου την ζωή, σε όλη μου την διαδρομή, διάλεγα πάντα το δύσκολο δρόμο. Το δρόμο του αγώνα και της αναμέτρησης

Ποιος βουλευτής απείλησε τον μάρτυρα .....;


- Ο κ. Παπαχρήστος. για την ακρίβεια είπε «...μία ερώτηση με την κατάθεση του (μάρτυρα) στον Υπουργό Οικονομικών...Εμένα μου δημιούργησε ερωτηματικά ως προς την επάρκεια.....»
Δεν τον απείλησε, δηλαδή, αλλά κάτι παραπάνω! Του είπε σαφέστατα, ότι «αφού δε λες αυτά που θέλουμε να πεις, θα σε ξηλώσουμε»!
Θέλει αυτό το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου; Εγώ νομίζω πως όχι.
Ο κ. Παπαχρήστος προσπάθησε να διαβάλλει τα όσα έγιναν συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της επιτροπής που «εξαφάνισε» τα γεγονότα από τα πρακτικά και μετά την διαμαρτυρία μας τα εμφάνισε

Μήπως ήταν ακραία η αποχώρηση σας ;


- Ακραία η δική μας αντίδραση και όχι η ...'δράση" του κ. Παπαχρήστου; Μην χάνουμε και τα αυτονόητα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ο «Ναός της Δημοκρατίας» Ρωμαϊκή Αρένα. Οι θεσμοί και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του πολίτη είναι εκ των ων ουκ άνευ! Κυβερνητικός Βουλευτής απειλεί μάρτυρα και προσπάθησε να τον τρομοκρατήσει, γιατί με τις απαντήσεις του δεν έδενε την κατηγορία περί δήθεν «υπερτιμημένων», «τοξικών» ομολόγων που εξέδωσε και εγγυήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.
"Η αποχώρηση μας" ήταν το έσχατο όπλο Είπαμε όχι στην νοοτροπία Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε"
Εμείς δεν θα παρακολουθούμε απλώς Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν "

Όλοι μιλούν για σκάνδαλο ομολόγων. Εσείς γιατί το αρνείστε ;


- Θα καλέσω και εσάς αλλά και κάθε άλλο να μου δείξει τα στοιχεία. Θα ήμουν ο πρώτος που θα μιλούσα για "σκανδαλάρα" αν είχα τέτοια στοιχεία. Μιλούν για αυτό που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να το κατασκευάσει. Ας δείτε όμως τον τίτλο που έδωσε στην Εξεταστική, «υπόθεση των ομολόγων». Σε όλες τις άλλες η λέξη «σκάνδαλο» περιλαμβάνεται στον τίτλο. Σας λέω, επειδή έχω «ξετινάξει» την δικογραφία, ότι άδικα ταλαιπωρούνται και σπιλώνονται άνθρωποι. Το ζητούμενα στην υπόθεση δεν είναι δεδομένα
Ακόμα και όπου δεν υπάρχουν προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους και ικριώματα για τους πολιτικούς αντιπάλους Το ΠΑΣΟΚ στήνει σκηνικό πόλωσης για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Και όχι για να ανακαλύψει την αλήθεια.
Συκοφαντεί τη Νέα Δημοκρατία και αποπροσανατολίζει τον λαό. "Δεν δίνει άρτο αλλά παράγει θέαμα".
Είμαι αποφασισμένος: Η αλήθεια θα ακουστεί. Ούτε άδικους και άνομους θα επέτρεπα ποτέ να καλυφθούν, αλλά και ούτε αθώους και ανυποψίαστους, θα επιτρέψω ποτέ να σπιλωθούν!

Γιατί δεν εξετάζετε όλες τις περιόδους των ομολόγων;


- Αυτό ζητήσαμε να γίνει. Τα πολλά σύνθετα ομόλογα εκδόθηκαν επί ΠΑΣΟΚ!!
Και πάλι όμως, η πλειοψηφία αρνήθηκε την χρονική επέκταση της αναζήτησής μας. Τι να κάνουμε; Οι άνθρωποι θέλουν, καλά και σώνει, να ανακαλύψουν «γαλάζιο σκάνδαλο»... Θυμηθείτε πως αρνήθηκαν να κληθούν να καταθέσουν ο κ. Χριστοδουλάκης με τον κ. Δρυ.
Οι κομματικές κραυγές και οι εκφοβισμοί ούτε την αλήθεια όμως θα καλύψουν ούτε προαποφασισμένες καταδίκες θα νομιμοποιήσουν....Ας προχωρήσουν μόνοι τους!!!

Ποιοι άλλοι θα είναι μάρτυρες ;


- Μέχρι σήμερα αποφασίζει η πλειοψηφία, κατά παράβαση του Κοινοβουλευτικού «εθίμου» που θέλει την αρχή της κλήτευσης όλων όσων προτείνουν τα κόμματα και οι Βουλευτές, αποφασίζει η πλειοψηφία. Διαμαρτυρηθήκαμε στον κ. Φ. Πελτσάνικο και θα ζητήσουμε να έρθουν όλοι οι κ.κ. Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, όλων των Κυβερνήσεων, όλοι οι Διοικητές των Ελληνικών Κρατικών και Ιδιωτικών Τραπεζών που διαμεσολαβούσαν στην αγορά ομολόγων.

Κρατάτε κάποιο κρυφό χαρτί;


- Δεν υπάρχουν «κρυφά χαρτιά», όπως δεν υπήρξαν «κρυφά ομόλογα». Άλλοι έφεραν «κρυφά χαρτιά» στην επιτροπή! Εμφανίστηκε «αποτίμηση» ομολόγου σε ένα χαρτί ανώνυμο, χωρίς υπογραφή του αποτιμητή! Και πάνω σ' αυτό το ανώνυμο και ανυπόγραφο χαρτί, το οποίο έκανε δεκτό δημόσιος λειτουργός (!!) στήθηκε κατηγορία....Έγινε θόρυβος, κινδύνευσε να πέσει η Κυβέρνηση, και τραβιούνται άνθρωποι εδώ κι εκεί! Αν είναι δυνατόν! Σε άλλη χώρα όποιος παρουσίαζε και όποιος δεχόταν τέτοιο χαρτί θα ήταν ήδη κατηγορούμενος!! Ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την γνησιότητα αυτού, που στηρίχθηκαν οι εκθέσεις Ζορμπά και να αποκαλυφθούν οι συντάκτες του δομημένου ομολόγου που με άσχετο και ακατάλληλο μοντέλο παρουσίασαν υποτίμηση ..


Ποιος «ηγείται» της ΝΔ στην επιτροπή;


- Στον κοινό αγώνα μετράει το αποτέλεσμα και το άθροισμα των δυνάμεων

Ναι άλλα τελικά ποιον έχει ορίσει ο Αντ. Σαμαράς εσάς η τον Π. Παυλόπουλο ;
- Εγώ είχα οριστεί ο εισηγητής στη συζήτηση για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής και μου ζητήθηκε να αναλάβω τον συντονισμό της ομάδας. Μαζί με τον Προκόπη, τον Κ Κόλλια, τον Ν Παναγιωτόπουλο και την Τζένη Τζουμάνη προχωράμε για την ανάδειξη της αλήθειας και την πτώση της πράσινης σκευωρίας

Το όνομα σας έχει ακουστεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι στις βλέψεις σας η υποψηφιότητα αυτή;


- Είμαι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι αυτή την ώρα έχω συγκεκριμένη αποστολή και θέση, που μου ανέθεσε ο λαός της Αχαΐας πριν 9 μήνες.ι δεν μου αρέσει να «ψαρεύω στα θολά», ούτε να κυνηγάω δεξιά κι αριστερά θέσεις και «καρέκλες». Είμαι εραστής της αυτοδιοίκησης, από αυτή ξεκίνησα την πολιτική μου καριέρα, αλλά κάθε τι στην ζωή έχει «κύκλους» και «χρόνους». από μικρό παιδί, έχω μάθει να πηγαίνω στις «μάχες» που καλούμαι να πάω, για το κοινό καλό. .
Δεν υπάρχουν «κάστρα άπαρτα».. Η μάχη θα είναι πολιτική. Θέλει μαχητές, ασυμβίβαστους, αποφασισμένους να σταθούν στο πλευρό του Προέδρου μας στους αγώνες που μας περιμένουν .Οι καιροί θα δικαιώσουν την πίστη και τις επιλογές μας

Πρόσφατα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι στηρίξατε ευθαρσώς και με απόλυτο τρόπο τον Γιάννη Αγγέλου
Ήταν συναισθηματική έκρηξη;


Ήταν έκρηξη λογικής. Στην μάχιμη πολιτική οι λέξεις «ευεργετημένος» ή «αδικημένος» δεν κολακεύουν όποιον τις χρησιμοποιεί. Σημασία έχει να είσαι μάχιμος, ασυμβίβαστος και στην πρώτη γραμμή. Η στάση μου απέναντι στον Γιάννη Αγγέλου, υπαγορεύθηκε από την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα, που νιώθω για κάθε Νεοδημοκράτη, για κάθε αδύνατο συμμαχητή μου, που έχει αδικηθεί ή που δοκιμάζεται.


Η στάση μου απέναντι στο ζήτημα του Γιάννη Αγγέλου υπαγορεύεται από την απαράβατη γραμμή ηθικής μου. Πιστεύω ότι στοχοποιήθηκε και αδικήθηκε ένας άνθρωπος, απλά και μόνο επειδή κάποιος έπρεπε να παίξει τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου και επειδή, ο Γιάννης Αγγέλου, βρισκόταν πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που είναι και ο κεντρικός στόχος μιας πολιτικής επιχείρησης «εκκαθάρισης» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά όχι με κριτήριο την διαφάνεια... Με μοναδικό κριτήριο την πολιτική μισαλλοδοξία και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Είχα υποχρέωση λοιπόν ως άνθρωπος να πω αυτό που πιστεύω. Να στηρίξω αυτόν που αδίκως πιστεύω ότι διώκεται και να είμαι παρών στα δύσκολα. Στην «φωτιά» για τους φίλους και τους συμμαχητές. Έτσι μ' αρέσει... Στα εύκολα ας μπαίνουν άλλοι μπροστά.

Τα χρόνια της μοναξιάς εκτός Βουλής πως ήταν;


- Εκτός Βουλής, ναι. Μοναξιάς, όχι! Αντίθετα, είχα την ευκαιρία να βρεθώ πιο κοντά στους πολίτες, στον κόσμο που με στηρίζει. Να τους ακούσω πιο καλά, να αναθεωρήσω απόψεις και λογικές, να ανακαλύψω και πάλι ορισμένες από τις μικρές μα και τόσο σημαντικές αλήθειες που δίνουν αξία και υπόσταση στην πολιτική. Με άλλα λόγια, να πατήσω πιο γερά στη γη για να μπορέσω και πάλι να «τρέξω». Και μάλλον, τα κατάφερα... χάρη στους συμπατριώτες μου. Καλή η Αθήνα μα κάλλιστη η Αχαία. Ξέρετε όταν περπατώ στις γειτονιές που μεγάλωσα νιώθω το "οξυγόνο περισσότερο στους πνεύμονες μου"

Το διάστημα της απουσίας μου ήταν τελικά μικρό...Ένιωσα όπως ο μέσος οπαδός ενός κόμματος...
Το "γαιδουρινό σύνδρομο" πάντως ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δικής μας Κυβέρνησης, απέναντι στους ψηφοφόρους, στους φίλους και τα στελέχη. Σχεδόν -έδειχναν- λες και μας έκαναν χάρη οι φίλοι που βρέθηκαν στην Κυβέρνηση γιατί μας "επέτρεψαν να τους υπηρετήσουμε" κάτι σαν 'να είμαστε υποχρεωμένοι'........Τι να πω όμως, τέλος πάντων!!!!

Είσαστε από τους πρωτεργάτες της εκλογής Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ. Τι έγινε λάθος στην κυβέρνηση;


- Κατά την γνώμη μου, έγιναν πολλά λάθη. Λάθη που άλλωστε τα αναγνώρισε πρώτος ο Καραμανλής. Λάθη που τα πληρώσαμε στις εκλογές... Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι επιτρέψαμε να χαθεί το ηθικό μας πλεονέκτημα και έτσι φέραμε στην εξουσία την σημερινή κυβέρνηση, που κυριολεκτικά σμπαραλιάζει κάθε έννοια κράτους κοινωνικής δικαιοσύνης και πρόνοιας και «παίζει στα ζάρια» την εθνική μας υπόσταση! Αυτό το λάθος, παλεύουμε να αναστρέψουμε. Και σιγά - σιγά, όσο ο λαός θα αντιλαμβάνεται την αλήθεια, τόσο πιο κοντά στην επιτυχία θα είμαστε.

Πρέπει να μιλήσει ο Καραμανλής;


- Θα πω το κλασσικό. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από εμένα πότε και πώς θα το πράξει. Ένας πρώην Πρωθυπουργός και ένας πολιτικός ηγέτης μιλάει μόνο για να εξυπηρετήσει το εθνικό συμφέρον.
Καλό θα είναι, όμως, να δει πώς τον αντιμετωπίζουν σήμερα εκείνοι που ευεργέτησε.
Πρέπει πάντως να «βάλει πλάτη», και να «σηκώσει» τα βάρη που του αναλογούν. Ο Αντ. Σαμαράς είναι δυνατός, αλλά δεν πρέπει να γίνει ο «αίρων την αμαρτίαν» άλλων.....
Πάντως εγώ προτιμώ στο καράβι να υπάρχει ένας καπετάνιος και εκείνος μόνο να μιλά και εκείνος μόνο να ακούγεται. Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς και υπ' αυτή την έννοια, καλώς δεν μιλά ο "προηγούμενος".

Ο Α Σαμαράς μίλησε για βαρίδια έχει ακόμα βαρίδια η ΝΔ;
Για να μιλήσω για «βαρίδια» θα πρέπει να έρθω στην θέση του «ζυγιστή». Προτιμώ όμως την θέση του «λύτη»... Του «λύτη» προβλημάτων. Και ό,τι μας αποκόπτει από την κοινή λογική που έχει ανάγκη η πολιτική, ό,τι μας στερεί την γνήσια αλήθεια και τις πραγματικές λύσεις που έχει ανάγκη η παράταξη και η χώρα, είναι πρόβλημα. Αυτά τα προβλήματα λύνει και ο Αντώνης Σαμαράς, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο στο κόμμα, στην παράταξη, στην πολιτική.
Το καθεστώς της Μεταπολίτευσης αν δεν αλλάξει από τα πάνω θα διαλυθεί από τα κάτω. Ένας σκληρός πυρήνας ενός απαρχαιωμένου ιδεολογικά πολιτικού προσωπικού επιμένει πεισματικά να προβάλλει σθεναρή αντίσταση, με την δύναμη της αδράνειας και την ισχύ της διαπλοκής.

Ποιο είναι το στοίχημα του Σαμαρά;


- Να πείσει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει γρήγορα από το μνημόνιο και πιστέψτε με, θα το κάνει! Να ξανακάνει περήφανο και αισιόδοξο αγωνιστή τον Έλληνα. Και θα τα καταφέρει! Ο Αντώνης Σαμαράς, ηγείται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ως εκ τούτου είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Και αυτό, νομίζω, τα λέει όλα! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο...
Ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάζει μία νέα πολιτική περίοδο. Δεν πρέπει να φοβηθεί την «Νέα Μεταπολίτευση» αντίθετα να την επιταχύνει. Η κοινωνία θα σταθεί δίπλα μας. Θα συγχωρέσει ακόμα και τα λάθη μας αν καταλάβει πως τα αφήσαμε οριστικά στο χτες.
Αν οι πολιτικοί του σήμερα και του αύριο δεν μπορούμε να προσδώσουμε νέο όραμα, νέες αξίες και νέα νοοτροπία, τότε δεν μας αξίζει η τιμή της εκλογής.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος