Loading...
 Start Page
Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της Αιγιάλειας «Μέλλον FM» ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τις νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύθηκαν στα Κυριακάτικα φύλλα.

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μίλησε για γκάλοπ νίκης και προσδοκία για αυτοδυναμία. Ο δημοσιογράφος Τάκης Νικολόπουλος ζήτησε την εξήγηση αυτής της μεγάλης διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ και η τοποθέτηση του Αχαιού πολιτικού είναι πως :

«Τούτο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δικαίωση της στάσης του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στο Μνημόνιο. Η άρνησή του να το ψηφίσει πριν από ένα χρόνο και τώρα η αντίστασή του στις ασφυκτικές πιέσεις για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο του δίνουν ένα σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα».

Αποκάλυψε ότι  : «Υπάρχουν ακόμη μετρήσεις με διαφορές ακόμη και 6,2% από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ.» Επίσης είπε ότι : «Σε πλήρη ετοιμότητα το κόμμα και έχει αποκτήσει σαφές πλειοψηφικό ρεύμα που μπορεί να 'μετεξελιχθεί” σε κυρίαρχη και καθαρή λαική εντολή. Αυτή είναι η αφετηρία, ο προεκλογικός αγώνας υπό τς συνθήκες που θα διεξαχθεί θα είναι πολύ δύσκολος” ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος και αποκάλυψε ότι θα πυκνώσουν οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα που θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση του κομματικού μηχανισμού, τώρα μάλιστα που ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή».

 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Νίκου Νικολόπουλου είναι :

 • Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την κοινωνική απόγνωση μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται, την αλλαγή του πολιτικού τοπίου με ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ. και καθίζηση της κυβέρνησης.
 • Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Η κατάσταση για την κυβέρνηση δεν είναι αναστρέψιμη.
 • Η κυβέρνηση καταγράφει αρνητικό ρεκόρ από τη Μεταπολίτευση και είναι προφανές ότι βρίσκεται σε δημοσκοπική κατάρρευση. Ούτε καν ο ένας στους πέντε πολίτες εμπιστεύεται πλέον τον κ. Παπανδρέου.
 • Ο κ. Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως δικαιώνεται για τις επιλογές του.
 • Η σταθερή αντιμνημονιακή στρατηγική που εφάρμοσε από την αρχή, βάζει τη Ν.Δ. σε τροχιά εξουσίας.
 • Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την Κυβέρνηση που ψήφισαν με 10 μονάδες διαφορά από την αντιπολίτευση πριν δυόμισι χρόνια και ετοιμάζονται να δώσουν την ίδια διαφορά τώρα υπέρ της αντιπολίτευσης.
 • Και φυσικά ακόμη είναι….νωρίς οι δείκτες και τα ευρήματα θα χειροτερέψουν.
 • Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου πλέον κάνει κακό να μένει στη θέση του. Σπατάλησε περίπου 30 μήνες χωρίς να κάνει ούτε μια διαρθρωτική αλλαγή, ούτε μια αποκρατικοποίηση, εφαρμόζοντας μόνο τα αναπτυξιακά σημεία του μνημονίου (φόροι, εισφορές, περικοπές μισθών κ.λ.π), βύθισε την οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση, που δεν θα είναι 5% του εγχώριου προϊόντος , όπως λέει ο κ. Βενιζέλος , αλλά περίπου 7% για το 2011. 
 • Έχασε την εμπιστοσύνη της μέσα και έξω με δύο λόγια. Δραματικές εξελίξεις αλλά και κρίση στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει μοιραία η συμφωνία της τρόικας με τον υπουργείο οικονομικών για την κάλυψη του χρέους, με την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απόρριψης του προυπολογισμού για το 2012.
 • Οι συνεχείς αναθεωρήσεις προς τα πάνω του ελλείμματος και της ύφεσης προκαλούν έντονο προβληματισμό για τις περαιτέρω αντοχές της οικονομίας.

 

 

 • Μετά τις κυβερνητικές παλινωδίες στην υπόθεση των συνομιλιών με την τρόικα ήρθε το  αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις όπως εκφράστηκε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα.
 • Είναι πια έντονη η ανησυχία στην κυβέρνηση από τις διαρροές στελεχών της τρόικας στον Ρόιτερς ότι η 6η δόση δεν είναι βέβαιο ότι θα καταβληθεί.
 • Η συνταγή απέτυχε αλλά η Τρόικα και η κυβερνητική μνημονιακή επιμένει και θέλει την ίδια!
 • Απολύσεις «εδώ και τώρα» για όσους βγαίνουν σε «χρυσή εφεδρεία», επειδή … περισεύουν, λουκέτο σε δεκάδες άχρηστους φορείς του Δημοσίου, αλλά και «τσεκούρι» έως και 80% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων από τον Οκτώβριο κιόλας αντί το 2012, περιλαμβάνει  το «μενού» των περικοπών στο δημόσιο που συζητούν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα. Ζητά να μπεί μεγαλύτερο μαχαίρι στους μισθούς, με πλαφόν έως 20% ή 30% το πολύ στα «έξτρα» του παρελθόντος. Επίσης να ισχύσει το νέο μισθολόγιο από Οκτώβριο φέτος και όχι από τον Ιανουάριο του 2012, για να καλυφθούν νέες «τρύπες» του 2011. Η απώλεια θα είναι ακόμα και διπλάσια για τους μισθούς των μεσαίων και υψηλών αμοιβών των υπαλλήλων.
 • Το κλίμα έγινε πολύ βαρύ και πλέον η απόφαση περνά σε επίπεδο Υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της Ε.Ε.
 • Ο Σαμαράς , πολύ πριν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης τον Ιούνιο, έλεγε ότι μόνο με «πολιτικούς όρους μπορούν να δοθούν λεφτά από την Τρόικα, αφού από πλευράς στόχων βρισκόμαστε στη άβυσσο». Κι αυτό γίνεται τώρα. Μόνο που έπειτα από την αποχώρηση του κλιμακίου και της αυστηρής προειδοποίησης που ακολούθησε από την Μέρκελ, ότι «το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο», φαντάζει ως εξαιρετικά δύσκολο να εκταμιευθεί η έκτη δόση του Σεπτεμβρίου μόνο με πολιτικούς όρους, χωρίς δηλαδή να ληφθούν επαχθή πρόσθετα μέτρα.
 • Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ πιθανόν ο πρωθυπουργός να σχεδιάζει εκλογές για να πετάξει τη βόμβα της χρεοκοπίας στην κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές.
 • Ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για τη στάση του απέναντι σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς. Όχι μόνο αρνήθηκε τη συναίνεση στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, όχι μόνο μπήκε στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο ειρωνείας, χλεύης και δυσμενών σχολίων κυρίως από Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το καλό γι’ αυτόν είναι, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, ότι σε περίπτωση που κερδίσει αυτοδύναμα τις εκλογές θα μπορέσει να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα δανεισμού με τους δικούς του όρους.
 • Κι αυτές μόνο με πολιτική διαπραγμάτευση από άλλη κυβέρνηση αρχικώς και με σκληρό αγώνα. Και όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

Τέλος στην ερώτηση περί λευκής απεργίας των κορυφαίων της Ν.Δ. ο τομεάρχης εργασίας κ. Ν. Νικολόπουλος είπε «Δεν λύνουν το πρόβλημα οι «συνήθεις ανακυκλούμενοι αποτυχημένοι υπουργοί» που εμφανίζονται πάντα στο προσκήνιο ως «κορυφαίοι υπουργοί» , ως «πρόσωπα κοινής αποδοχής» και ως «σωτήρες» , αγαπημένα παιδιά των καναλαρχών, μόνο που το έργο που παράγουν ή παρήγαγαν είναι μηδενικό.

 

Ο Σαμαράς επιτελεί σωστά τον ρόλο του και μπορεί να προσφέρει πολλά στην πατρίδα και στην παράταξη»…

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος