Loading...
 Start Page
Στην εκπομπή «Πρωινό magazino» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, καθώς και στις πρωινές ζώνες ραδιοφωνικών σταθμών της Πάτρας μίλησε χτες ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος

Νίκος Νικολόπουλος: «Οδυνηρή ομολογία Βενιζέλου

Είδωμεν το φως το αληθινό»

 

 


Ο Αχαιός πολιτικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα των χτεσινών συναντήσεων της Τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε: «Δεν βγαίνει πουθενά αυτό το μείγμα πολιτικής ακούστηκε να λέει χτες στις μιάμιση  την νύχτα στους δημοσιογράφους ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός οικονομικών προς τους έκπληκτους δημοσιογράφους, ότι λέει εδώ και δύο χρόνια επίμονα και ακατάπαυστα ο Αντώνης Σαμαράς. Τώρα χρειάζεται ένα θαύμα.

 Δεν θα βγει η χρονιά αφού υπάρχει «τρύπα» δύο δις, στα έσοδα του προϋπολογισμού. Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και για τον νέο προϋπολογισμό δεν ξέρουμε τίποτα. Ζητούν να πάρουν ακόμη 5,5 δις ευρώ νέων σκληρών μέτρων. Καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να καταλήξουμε οριστικά το ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για τα προσεχή χρόνια.

Να συμφωνήσουμε στους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε.

Να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά με κανόνες».

Ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε επισημαίνοντας: «Χτες έδωσα το παρόν στην ημερίδα των ιδιοκτητών ταξί, όπου άκουσα από όλες τις αντιπροσωπείες των Ευρωπαϊκών χωρών να λένε ότι σε καμία χώρα δεν γίνεται έτσι άναρχα, όπως ο κ. Ραγκούσης θέλει. Καλό είναι λοιπόν να παραδειγματιστούμε από παρόμοιες μεταρρυθμιστικές και δημοσιονομικές προσπάθειες που εφαρμόστηκαν σε διάφορες χώρες.

Δεν φτάνει η συναίνεση μόνη αν δεν έχει η κυβέρνηση την  ικανότητα να διαχειριστεί τα ζητήματα και την γνώση να εφαρμόσει την κατάλληλη «συνταγή». Κοιτάξτε τι γίνεται στην Παιδεία. Ευρεία συναίνεση πήρε η Κυβέρνηση; Τι έγινε όμως; Είκοσι πανεπιστήμια κλειστά και οκτώ ΑΤΕΙ.

Σε μία εποχή τόσο κρίσιμη δικαιώνεται σε όλες τις οικονομικές αναλύσεις και προβλέψεις του ο Αντώνης Σαμαράς.

Και όμως Υπουργός Οικονομικών είναι ένας πανάξιος συνταγματολόγος αλλά καθόλου σχετικός με τα οικονομικά. Αυτή την στιγμή χρειάζονται οι άριστοι, οι καλύτεροι, οι έχοντες την γνώση και την βούληση. Η κοινωνία παραμένει δύσπιστη. Είναι αναγκαίο να βρούμε την βέλτιστη στρατηγική πολυετούς προγραμματισμού του δημοσίου πρέπει να καταστρώσουμε το βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, με στόχο την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και την βιώσιμη ανάπτυξη για να αποφύγουμε την βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και την πανώλη της ανεργίας.

Σήμερα να «πάρει πίσω» το 23% ΦΠΑ στην εστίαση.

Αυτά προτείνει επίμονα ο Αντώνης Σαμαράς.

Χτες ο κ. Βενιζέλος μετά τα μεσάνυχτα ομολόγησε την αποτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του μνημονίου.

Ας ελπίσουμε ότι ήταν αληθής η ομολογία του. Επιτέλους «είδωμεν το φως το αληθινόν» εάν όχι τότε θα ζήσουμε το απόλυτο «ναυάγιο» της μνημονιακής πολιτικής εξαιτίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού».

Και κατέληξε τονίζοντας: «Οι χθεσινές δραματικές εξελίξεις συνιστούν λόγο παραίτησης της Κυβέρνησης. Σήμερα εκτός της παραίτησης και των εκλογών η Κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή: Να ακολουθήσει το κατάλληλο «θεραπευτικό» μείγμα. Το σωστό μείγμα πολιτικής. Αυτό που από την αρχή προτείνει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλιώς η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση κοστίζει …ακριβά στην χώρα» 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος