Loading...
 Start Page
Μιλώντας σήμερα στον ΩΜΕΓΑ ΡΑΔΙΟ, στο δημοσιογράφο Νίκο Σύφαντο, ο  Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις λέγοντας:

“Η Οικονομία παραμένει σε δημοσιονομικόεκτροχιασμό. Τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει και προβλέπεται πλέον ακόμη πιο μειωμένο, το «εσωτερικό χρέος» διογκώνεται, το έλλειμμα παραμένει σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι. Η χώρα, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών της, αποτελεί ένα… «καλό παράδειγμα» αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής. 


Συγκεκριμένα:  1ον. Τα έσοδα καταρρέουν:  Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 6,4% το πρώτο επτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Να θυμίσουμε ότι ο στόχος ήταν, μέχρι τώρα, για ετήσια αύξηση κατά 8,5%!Η Κυβέρνηση, πλέον, αποδέχεται ότι αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος. 

2ον. Οι δαπάνες διογκώνονται: 
Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 7,1%, έναντι του περυσινού επταμήνου, λόγω των υψηλότερων τόκων, της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης κ.α. Επίσης ο Αχαιός πολιτικός αναφέρθηκε και στις τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, που ήδη ξεκίνησαν. Ο κ. Βενιζέλος, αντί να επιμένει στο λάθος, ας παραδεχτεί, επιτέλους, την πραγματικότητα και ας αντιληφθεί το αναπόφευκτο ντόμινο που προκαλεί στην Οικονομία και τον Τουρισμό η απόφασή του. Για μια ακόμη αφορά, τον καλούμε να ανακαλέσει, άμεσα, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, όπως, άλλωστε, ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε . “ 
Τέλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ είπε:  «Η κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική των περικοπών βασικών Κοινωνικών Παροχών, συνεχίζεται. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι Εφαρμοστικοί του Νόμοι στερούν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Μαΐου. 

Οι δραστικές μειώσεις και περικοπές στο εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, φαίνεται να μην έχουν τέλος. Η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τις σπατάλες του Δημοσίου και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, οδηγεί σε μέτρα κατά των χαμηλών εισοδημάτων. Το ΕΚΑΣ είναι μόνον η αρχή. Ακολουθούν, οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων και το ψαλίδι στα προνοιακά επιδόματα των πολυτέκνων. Τέτοια μέτρα δεν προβλέπει κανένα πρόγραμμα σταθερότητας στην Ευρώπη. Ούτε στην Ιρλανδία, ούτε στην Πορτογαλία. Αντίθετα, εκεί το Μνημόνιο προβλέπει εισοδηματικές στηρίξεις των χαμηλών συντάξεων. Απ’ αυτό και μόνο, αποδεικνύεται, ότι η Ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί ένα πρόγραμμα που δεν το διαπραγματεύτηκε. Εφαρμόζει μια πολιτική που δεν φέρνει αποτελέσματα. 


Έχει εγκλωβίσει την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, του πληθωρισμού, της χαμηλής ζήτησης. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται από την υψηλή ανεργία και την επέκταση του κινδύνου της φτώχειας. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει άμεσα τις περικοπές στα χαμηλά εισοδήματα. Είναι έγκλημα κοινωνικό και οικονομικό. Οφείλει να αναζητήσει τα “οικονομικά ισοδύναμα” των αντικοινωνικών της μέτρων, στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της σπατάλης».

 

 

 

 Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος