Loading...
 Start Page
«Κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης»

«Η κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική, οι δραστικές μειώσεις και περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θα έχουν τέλος. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να περιορίσει τις σπατάλες του δημοσίου και να ελέγξει την φοροδιαφυγή, οδηγεί σε νέα σκληρά μέτρα κατά των χαμηλών εισοδημάτων.»

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια των εκπομπών «Ενημέρωση» στην ΝΕΤ με τους δημοσιογράφους Γ. Χρηστάκο και Κ. Καλέτση, καθώς και στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο κανάλι SBC με τον δημοσιογράφο Β. Τσεκούρα.

Ο κ. Νικολόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τα θέματα της οικονομίας επεσήμανε: «Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά. Είναι αυξημένο κατά 24,6% το πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!! Είναι αυξημένο κατά 3,1 δις ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 15,5 δις ευρώ. Συνεπώς η κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋπόθεσης για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ, δικαιώνονται εντός και εκτός Ελλάδας, για την ορθότητα της κριτικής της και για τον ρεαλισμό των θέσεων της.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει άμεσα τις περικοπές στα χαμηλά εισοδήματα. Είναι έγκλημα κοινωνικό και οικονομικό. Οφείλει να αναζητήσει τα «οικονομικά ισοδύναμα» των αντικοινωνικών της μέτρων, στην σύλληψη της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της σπατάλης».

 

Και συνέχισε: «Η οικονομία πορεύεται σε «μακρά έρημο». Η ένταση και έκταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη. Υπερβαίνει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Επιβεβαιώνεται ότι η «συνταγή» για την έξοδο από την κρίση είναι λανθασμένη. Είναι επομένως επιβεβλημένη η άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ο Ελληνικός λαός αξιολογεί όχι με βάση θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά με βάση την αποτελεσματικότητα και αυτό θα κληθεί να κάνει με την ψήφο του. Τα σχέδια σωτηρίας και τα μνημόνια αποτελούν «γυμναστική» στην ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σε ένα ατελείωτο «ράβε-ξήλωνε»

Ο Αχαιός πολιτικός απαντώντας στις θέσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στο πάνελ τόνισε: «Σήμερα επιμελώς αποκρύπτεται το επερχόμενο «τσουνάμι» των δανειστών - χωρών και ιδιωτών - που απαιτούν πρόσθετες εγγυήσεις από την χώρα  Η αδυναμία ανεύρεσης επιπλέον ρευστών ή ενυπόθηκων εγγυήσεων θα πνίξει το λαό και θα προκαλέσει νέα κρίση στην υφιστάμενη κρίση. Η πολιτική της απαξίωσης και της υπερχρέωσης από το ξεπούλημα της Πατρίδας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην λαϊκή εξαθλίωση. Σίγουρα δεν ισχυριζόμαστε ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μόνο οι επενδύσεις και η ανάπτυξη θα αλλάξουν την σημερινή αρνητική εικόνα. Και τα κοινοτικά κονδύλια σίγουρα είναι χρήσιμα, αν αξιοποιηθούν σωστά. Η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί μια πολιτική που βαθαίνει την ύφεση και αφήνει αναπορρόφητους τους κοινοτικούς πόρους για την απασχόληση και την ανάπτυξη. Για αυτό και οι ευθύνες της είναι πολύ μεγάλες και δεν τις διαγράφουν οποιεσδήποτε επικοινωνιακές ασκήσεις.»

 

Ο Ν. Νικολόπουλος συνέχισε επιμένοντας: «Στο ΠΑΣΟΚ αγωνιούν. Έχουν ξεδιπλώσει όλη τους την δύναμη. Προκάλεσαν και κέρδισαν τις εκλογές. Έχουν τα ΜΜΕ που εκπέμπουν ασταμάτητα το δυτικό δόγμα «διαίρει και βασίλευε» και τον ανατολικό φόβο (οθωμανικός καπιταλισμός). Έχουν το διεθνές κεφάλαιο το οποίο επιδιώκει με ταπεινωτικές συμβάσεις να απαξιώσει την χώρα για να την «αγοράσει» φτηνά. Βέβαια, πίσω από την ευδαιμονική εικόνα της κυβέρνησης κρύβεται ο τρόμος. Αγωνιούν, αισθάνονται ανασφάλεια γιατί αποκαλύφτηκαν, αύξησαν το έλλειμμα. Μας οδήγησαν συνειδητά στο ΔΝΤ και στην απαξίωση. Δεν έχουν πλέον τον λαό που τους ψήφισε και τον ξεγέλασαν. Δεν πείθουν πια και δεν μπορούν να σπρώξουν τις «μάζες» στην αποχή για να καρπωθούν τα ποσοστά των εκλογών».

 

Τέλος ο Αχαιός Βουλευτής μιλώντας για το θέμα των εγγυήσεων είπε: «Ενώ πανηγύριζαν -τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών- πριν λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., ότι δεν πρόκειται η χώρα μας να δώσει εγγυήσεις για να πάρει νέο πακέτο βοήθειας, τελικά η πραγματικότητα είναι για μία ακόμη φορά δυστυχώς διαφορετική. Μέσω…Φιλανδίας έγινε γνωστό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύτηκε και συμφώνησε για εγγυήσεις. Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την συμφωνία είναι πολλά και κυρίως για το μέγεθος της εγγύησης που θα δώσει η χώρα μας. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν στο σκοτάδι, όπως το ποσό που θα καταθέσει η Ελλάδα ως εξασφάλιση, η διάρκεια και οι όροι που, αν παραβιαστούν, η χώρα μας θα χάσει την εγγύηση. Η εξέλιξη αυτή πάντως αποτελεί ένα νέο Βατερλό για τον Ε. Βενιζέλο. Η συμφωνία που χτες ανακοινώθηκε ανοίγει τον δρόμο για την διεκδίκηση αντίστοιχων εγγυήσεων και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Αυστρία «σέρνει» και επισήμως από χτες τον «χορό» των άλλων χωρών που και αυτές ζητούν εγγυήσεις. Εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων αφήνουν, στο μεταξύ, να εννοηθεί ότι η συμφωνία με την Φιλανδία εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εγγυήσεων που θα παράσχει η ελληνική πλευρά, εξέλιξη την οποία ωστόσο έχει αποκρύψει το Υπουργείο Οικονομικών. Ούτως ή άλλως, η Ελλάδα είναι πλέον αναγκασμένη να παράσχει διασφάλιση και σε άλλα κράτη-μέλη, καθώς απειλούν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα μπλοκάρουν την συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Η κατάσταση στην Κυβέρνηση είναι πλέον τόσο απελπιστική που αξιωματούχοι δήλωσαν στο reuters ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα «μπορεί να ακυρωθεί» αν υπάρξουν και άλλες απαιτήσεις! «Τότε γιατί ανακοινώσατε την συμφωνία με τους Φιλανδούς;» αναρωτιούνται οι «Financial Times».

 

Ο κ. Νικολόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας: «Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κυβέρνησή του πρέπει να φύγει τώρα πριν ολοκληρώσουν την καταστροφή. Ποιος θα κυβερνήσει; Εκείνος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού, θα λύσει και το πρόβλημα της Ελλάδος».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος