Loading...
 Start Page
Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις στο0ν Πατραικό Κόλπο αναφέρθηκε στους προβληματισμούς των καθηγητών Α. Τσελέντη και Γ. Παπαδόπουλου καθώς στο σήμα που έχει δώσει ο ΒΑΝ από τον σταθμό του Πύργου.

 

Ο Αχαιός πολιτικός κατήγγειλε την απαράδεκτη αδράνεια των τοπικών, περιφερειακών, κεντρικών αρμοδίων υπηρεσιών ακόμα μάλιστα και αυτής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Χαρακτηριστικά είπε: «Βρίσκονται όλοι σε θερινή ραστώνη. Ο σεισμικός κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Επί 20 ημέρες η περιοχή σείεται, οι πολίτες αγωνιούν και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ε, λοιπόν τους λέμε και πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι έχουν μεγάλες ευθύνες. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι ο Καλλικράτης νομοθέτησε. Έδωσε τις αρμοδιότητες στον Δήμο και μάλιστα τις αναθέτει σε αντιδήμαρχο. Στην Περιφέρεια που γίνονται οι σεισμοί έχουμε και δύο περιφερειάρχες. Έναν Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έναν της Αιρετής Περιφέρειας. Ζουν σε άλλο τόπο? Δεν άκουσαν το παραμικρό?  Δεν πληροφορήθηκαν τίποτα? Ας ανοίξουν τα παράθυρα των γραφείων τους να δουν την πραγματικότητα και να ακούσουν την αγωνία των πολιτών. Οφείλουν σήμερα κιόλας να ζητήσουν να συγκληθεί η Επιτροπή Εκτίμησης σεισμικού κινδύνου. Αυτό άλλωστε υποδεικνύει ο Διευθυντής του  Γεωδυναμικών Ερευνών καθηγητής κ. Παπαδόπουλος. Κάνει δημόσιες συστάσεις και ασκεί αυστηρή κριτική προς πάντα αρμόδιο. Οι κ.κ. Α. Κατσιφάρας και Τ. Αποστολόπουλος οφείλουν να μιλήσουν με τον Υπουργό»

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε και από την Δημοτική Αρχή να δώσει στην δημοσιότητα αλλά και να αναρτήσει σε όλα τα διαθέσιμα portals το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντισεισμική προστασία της περιοχής. Δυστυχώς είπε «κινητοποιούμεθα μόνον για λίγες μέρες και αφού έχει συμβεί το κακό. Ξοδεύουμε πόρους, φτιάχνουμε σχέδια επί χάρτου, δεν τα εφαρμόζουμε και φυσικά δεν τα επικαιροποιούμε. Μου θυμίζει την μελέτη για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας  ή του Σταθακοπούλειου Ιδρύματος. Αλήθεια πόσα ξοδέψαμε? Γιατί σε μία εποχή περιορισμένων πόρων διαθέσαμε αυτά τα ποσά αφού δεν υλοποιούμε σχεδόν τίποτα? Το ίδιο συμβαίνει και με τα σχέδια αντιμετώπισης των σεισμικών φαινομένων. Τα καταχωνιάσαμε και ως εκεί…..!!!Επιτέλους οι κοιμώμενοι και οι κρυπτόμενοι Άρχοντες του τόπου πρέπει να ευαισθητοποιηθούν. Τους καλώ να ζητήσουν το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσα κατά το νόμο και κατά τους ειδικούς επιστήμονες υποδεικνύονται. Σε λίγες ημέρες που θα ανοίξει η Βουλή θα ζητήσω και εγώ εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και θα τους ελέγξω για την εγκληματική τους αδιαφορία και αμέλεια»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος