Loading...
 Start Page
Σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος

στους δημοσιογράφους κ Κ. Ν. Μπαρδούνια του ΡΑΔΙΟ 1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Ρ. Κοτίδη του ΡΑΔΙΟ ΣΚΑΙ, Χρ. Ρουμελιώτη του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και Τ. Νικολόπουλο του ΜΕΛΛΟΝ FM μεταξύ άλλων είπε:
"Η ορθότητα των θέσεων που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται όχι μόνον από την σκληρή πραγματικότητα αλλά και από τους πλέον έγκυρους διεθνείς οργανισμούς".
Ο Βουλευτής Αχαίας κ. Νικολόπουλος αποκάλυψε την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την παγκόσμια κοινωνική κατάσταση που είναι χαρακτηριστική και ουσιαστικά επιβεβαιώνει πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που ασκεί η Νέα Δημοκρατία.
"Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου κ. Γ. Παπανδρέου είπε ψέματα χθες στη Βουλή πως «δεν συμφωνεί κανείς στο εξωτερικό με τις επισημάνσεις του Αντώνη Σαμαρά». Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σε αυτή την έκθεση του ΟΗΕ καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μονομέρεια των πολιτικών λιτότητας, όπως αυτή του Μνημονίου, γιατί:
• «απομακρύνουν τελικά τις οικονομίες από τον ορίζοντα της ανάπτυξης &
• καταργούν στην πράξη και στο όνομα της ανάπτυξης το κοινωνικό κράτος»
Η έκθεση του ΟΗΕ αποτελεί αναμφίβολα κόλαφο για όλους τους Τροϊκανούς και τους κυβερνητικούς που εμπνεύστηκαν, αλλά και για όλους όσοι στήριξαν και, με ιδεοληπτική εμμονή, συνεχίζουν μια καταστροφική οικονομική πολιτική που οδηγεί μόνον σε ανακύκλωση των αδιεξόδων.
Ο ΟΗΕ επισείει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτόν που η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν για πάνω από ένα έτος, ότι με τη συγκεκριμένη οικονομική συνταγή απομακρυνόμαστε από τον επιδιωκόμενο στόχο που είναι η ανάπτυξη. Αντίθετα εγκλωβιζόμαστε βαθύτερα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, των ελλειμμάτων και του χρέους".
Επισφράγισε τα λεγόμενά του ο Αχαιός Βουλευτής διαβάζοντας μια παράγραφο του ΟΗΕ που αναφέρει ότι «τα μέτρα λιτότητας, που λαμβάνουν κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους, όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά καθιστούν και την οικονομική τους ανάκαμψη αβέβαιη».
Ο κ. Νικολόπουλος αναρωτήθηκε δημόσια :«Τι διαφορετικό έχει πει η Νέα Δημοκρατία; Ακριβώς αυτό: οι θυσίες του ελληνικού λαού επί ένα χρόνο είναι χωρίς αντίκρισμα, αλλά και ότι αποτελεί μάταιο κόπο και μέγιστο σφάλμα να διορθώσεις το λάθος με νέο λάθος. Όπως αυτό που ψήφισαν χθες οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με το συγκεκριμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σε σχετική ερώτηση για τις κοινωνικές επιπτώσεις από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος απάντησε: «Τα πλήγματα που δέχθηκε το κοινωνικό κράτος τον τελευταίο χρόνο είναι πλήγματα πρωτίστως στα ασθενή κοινωνικά στρώματα και τα οποία θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν εύλογα εκτός από την απόγνωση και την περαιτέρω αγανάκτηση των πολιτών.
Σήμερα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, ποιος συναισθάνεται την ευθύνη του απέναντι στο λαό, ποιος συνιστά την πραγματική ελπίδα για τον τόπο για μια επανεκκίνηση για την οικονομία, μια επανεκκίνηση για την Ελλάδα".
Επίσης ο Toμεάρχης Εργασίας δεν παρέλειψε εξ άλλου να αναφερθεί και στις σημαντικές επισημάνσεις του Ζισκάρ ντ' Εστέν και των αναλυτών της Blackrock που ξιφουλκούν κατά της ΕΕ και όλοι θεωρού ότι είναι τρέλα και αδικία όσα ζητούν οι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες.
Ο κ. Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά: "Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς κορυφαίοι αναλυτές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες του μεγέθους του πρώην προέδρου της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν μέμφονται τους Ευρωπαίους πολιτικούς αλλά και τους «σοφούς» των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για τα όσα απαιτούν από την Ελλάδα προκειμένου να την στηρίξουν.
Ο κύριος ντ' Εστέν, από το βήμα του Συνεδρίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ευθέως πως είναι «τρέλα» να ζητάνε οι πιστωτές της Ελλάδας από τη χώρα να πληρώνει τα χρέη της σε ένα σκληρό νόμισμα (ευρώ) την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μη βιώσιμο βάρος χρέους και έχει υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις και περικοπές μισθών, με μια ουσιαστική εσωτερική υποτίμηση και με μια οικονομία που δύσκολα, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα σταθεί εκ νέου στα πόδια της στο μέλλον!"
Στη δημοσιογραφική ερώτηση και τι προτείνει;
"Ο τέως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είπε: Να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας που θα αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας και εν συνεχεία θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές της. Θυμίζοντας πως αυτή τη «συνταγή» την είχε χρησιμοποιήσει και η ίδια η Γαλλία το 1930»!
Όμως ας ξέρουμε", συνέχισε ο Βουλευτής, ότι "παραπλήσιες είναι και οι εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της BlackRock Λάρι Φίνκ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπεριφέρεια είναι σοβαρή και θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα κρίση. Τη χαρακτηρίζει ευθέως «επικίνδυνο μίγμα» και συμπληρώνει πως είναι άδικο να «ζητάμε από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία να επιβάλουν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και την ίδια στιγμή να αποπληρώνουν τα ομόλογα της χρηματοοικονομικής κοινότητας»
Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε και για το σημερινό νέο ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας στον Εφαρμοστικό Νόμο για τα Εργασιακά και Ασφαλιστικά λέγοντας:
«Οι Μεσοπρόθεσμες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις και τις συντάξεις, είναι σκληρές, οριζόντιες, κάποιες από αυτές ακόμη και αναδρομικές, ατελέσφορες και αναποτελεσματικές.
Επιβαρύνουν συνολικά και αδιάκριτα Εργαζόμενους, Επιχειρηματίες, Αγρότες, Επαγγελματίες, ενώ αφαιρεί μονομερώς δικαιώματα όπως στους Αγρότες και Εργαζόμενους, παίρνει έκτακτη εισφορά και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.
Το πιο αδύνατο κομμάτι βρέθηκε πάλι στο στόχαστρο της Μνημονιακής Πολιτικής.
Αντί μέτρων στήριξης και Αλληλεγγύης, οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι δέχονται μειώσεις συντάξεων, περικοπές παροχών. Το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου «πιάνει πάτο».
Ουδείς έχει όρεξη να ακούει «συγγνώμες» και «παχιά λόγια».
Ουδείς ενδιαφέρεται πλέον για «δημοψηφίσματα», λεκτικά σχήματα και πομπώδεις εκφράσεις.
Kαι κατέληξε λέγοντας:
"Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης πολιτικής δεν μπορεί να τα πληρώνει η Κοινωνία και η Οικονομία της Χώρας με τα ίδια μέτρα και την ίδια λάθος συνταγή». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν την ευκαιρία να πουν «όχι». Αρκέστηκαν σε μια σειρά από ηχηρά «ναι». Η «μπακάλικη» άποψη «τόσα βγάζεις - φέρτα εδώ» των στυγνών δανειστών υπερίσχυσε.
Ούτε ο πρόθυμος πρωθυπουργός ούτε οι υπάκουοι υπουργοί του ούτε οι πράσινοι βουλευτές που ζητούν γην και ύδωρ «μέτρησαν» καλά τον ελληνικό λαό. Τον θεωρούσαν του χεριού τους. Η φτωχή Ελλάδα, που πηγαινοέρχεται ταπεινωμένη και ρακένδυτη στις Βρυξέλλες, μπορεί να χαμογελάει για το μέλλον της. Το... λάθος της Ιστορίας (ο ΓΑΠ) φεύγει, ο νέος ηγέτης έρχεται.."

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος