Loading...
 Start Page
Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό του Νίκου Νικολόπουλου

«Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό ότι δεν πρόκειται να δώσει την συναίνεση του, σε αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα έστειλε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας  ο Πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος σήμερα το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού, ο Τομεάρχης που ήταν καλεσμένος μαζί με εκπροσώπους και των άλλων κομμάτων της Βουλής. Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μάλιστα σε έντονο ύφος απέρριψε την δήθεν συναινετική διάθεση του κ.  Γ. Παπανδρέου λέγοντας : «Η εμμονή σε μια αποτυχημένη οικονομική πολιτική δεν προσφέρει υπηρεσίες αλλά αντιθέτως βλάπτει. Η παρέμβαση των κοινοτικών αξιωματούχων και η “σύσταση” να υπάρξει συναίνεση, ουσιαστικά αποτυπώνουν την “πλήρη κατάργηση της κυβέρνησης”. Γιατί πιέζουν την αντιπολίτευση και όχι την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εφαρμογή της πολιτικής της»; «Επιτέλους ας πιέσουν και την κυβέρνηση» και επεσήμανε ότι «για τις καθυστερήσεις και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική δεν ευθύνεται φυσικά η Ν.Δ ούτε η έλλειψη συναίνεσης»

Επίσης ο Αχαιός πολιτικός τόνισε: «Ο Αντώνης Σαμαράς για μία ακόμη φορά σήμερα τόνισε ξεκαθάρισε «ναι» στη συμφωνία και στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους. Από την άλλη όμως, λέει «όχι» σε μια αποδεδειγμένα λάθος συνταγή και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η γυμναστική στη ματαιότητα δεν μπορεί να συνεχίσει»

Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε πως από την καθημερινή επικοινωνία του διαπιστώνει ότι : «Οι πολίτες,  όμως, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό, και κυρίως χωρίς ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο το μαρτύριο της σταγόνας».

Τέλος, όσον αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ – ΜΗΔΕΝ». Άλλη μια φορά όλοι έθεσαν –τα πάντα όλα όπως το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στη πόλη και το λιμάνι εξαιτίας της «συσσώρευσης» χιλιάδων μεταναστών». Όμως μετά την αποχώρηση τόνισε: «Εμείς θα εξακολουθήσουμε να ζούμε σε μια πόλη η οποία αποτελεί κεντρική, δια θαλάσσης, πύλη εισόδου επισκεπτών και τουριστών στη χώρα μας, που θα βρίσκεται εγκαταλελειμμένη από την κυβέρνηση και παραδομένη «αμάχητη» στους λαθρομετανάστες.

Εμείς οι κάτοικοι της Πάτρας τι ακούσαμε; Τον υπουργό να κάνει διαπιστώσεις –που έχουμε όλοι κάνει εδώ και καιρό –και να διατυπώνει ευχολόγια. Δυστυχώς, απεδείχθη ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική έκταση του προβλήματος.

Ωστόσο από την στάση του κ. Πρωθυπουργού απεδείχθη ότι και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με τον ίδιο αμέτοχο τρόπο που αντιμετωπίζει κάθε έκφανση ανομίας, βίας και παρανομίας τους τελευταίους μήνες στη χώρα» ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει  τα βέλη και στους υπευθύνους κατά το νόμο : «Με την ανοχή των αρμόδιων διωκτικών αρχών, η ατιμωρησία και η αποχή από κάθε είδους επιχειρησιακή ενέργεια δεν αποτρέπει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Δεν προσφέρει την ασφάλεια, την τάξη και την κοινωνική γαλήνη που είναι αγαθά προς εξαφάνιση».

Και κατέληξε λέγοντας: «Τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει αναγάγει την αερολογία σε… επιστήμη. Ανέδειξε μόνο μια κουρασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να μηρυκάζει υποσχέσεις και εξαγγελίες που είχαν ακουστεί και πριν τις εκλογές του 2009, αλλά κυρίως, τα ίδια γενικόλογα συνθήματα που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στον εξουθενωμένο, ταπεινωμένο και εξοργισμένο λαό της Αχαΐας, αλλά και της Ελλάδος, συνολικότερα» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός ξέρει καλά τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα της Αχαΐας. Εκτός και αν ήταν… άλλος Παπανδρέου εκείνος που στις 2 Οκτωβρίου του 2009 πραγματοποίησε την τελευταία ομιλία της προεκλογικής περιόδου στην Πάτρα, υποσχόμενος λύσεις για όλους και για όλα. Λύσεις που έμειναν… άλυτες, με αποτέλεσμα, 20 μήνες μετά, ούτε καν η προσωπική του δέσμευση για παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην αχαϊκή πρωτεύουσα να μην έχει  υλοποιηθεί. Ας μην γελιόμαστε, λοιπόν. Ο πολιτικός αρχηγός που έδεσε την χώρα στα δεσμά του μνημονίου και με φρικαλέο τρόπο αφαίρεσε από την τσέπη των Ελλήνων δύο μισθούς, μα προπάντων, την ελπίδα της νέας γενιά για το μέλλον, δεν θέλει και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα» ανέφερε ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος, ουδέποτε περίμενε κάτι περισσότερο από την Κυριακάτικη κυβερνητική «εξόρμηση» στα Καλάβρυτα και για τον λόγο αυτό άλλωστε, επέλεξε να μην δώσει το παρών ως μέρος της «σκηνοθεσίας» που επανειλημμένα έχει παρακολουθήσει, με τις προηγούμενες κυβερνητικές επισκέψεις στο νομό.

«Πριν λίγο καιρό, έστειλα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας μια επιστολή, ζητώντας του να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές της αυτοδιοικητικής στρατηγικής διεκδίκησης για την Δυτική Ελλάδα, ανά υπουργικό τομέα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο ίδιος, ενδεχομένως να μην το θέλει, προτιμώντας να εξαγοράζει χρόνο για τον εαυτό του και την κυβέρνηση. Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, αφενός ο ίδιος θα εξακολουθεί να εισπράττει παρατηρήσεις υπουργών και υφυπουργών για ιεράρχηση των διεκδικήσεων της περιοχής και αφετέρου, εγώ, δεν μπορώ να δίνω το παρόν σε κυβερνητικά… μονόπρακτα!».

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος