Loading...
 Start Page
«Η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική»

 

 1. Με ομοβροντία ανακοινώσεων και καταγγελιών υποδεχθήκατε τα νέα μέτρα από την Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργό. Νομίζετε ότι υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αιματηρές θυσίες εδώ που φτάσαμε;

Φυσικά. Αυτό άλλωστε είναι η μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά. Η εναλλακτική πρόταση που παρουσίασε στο Ζάππειο Ι και II . Η πολιτική του μνημονίου είναι μία ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ.  Κινείται στην ακριβώς αντίθετη  κατεύθυνση που επιβάλλουν οι προκλήσεις της Ανάπτυξης και της επανεκκίνησης.

 

 1. Που πάμε κύριε Νικολόπουλε ρωτάει όλος ο κόσμος;

Έτσι; Ολοταχώς στον γκρεμό. Όσο καιρό συνεχίζεται η λάθος συνταγή και το κόστος καλούνται να πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

 

 1. Τι αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση στην ΔΕΘ του Πρωθυπουργού; Τι λένε οι Αχαιοί συμπατριώτες του Γ. Παπανδρέου;

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη άφησε σε όλους ακόμη και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, πικρή γεύση…

Οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο ανήσυχοι.

Οι συνταξιούχοι πιο φοβισμένοι.

Οι άνεργοι χωρίς καμιά ελπίδα, χωρίς καμιά προοπτική.

 

4. Καμιά προοπτική, καμιά;

Η μόνη … «προοπτική» που έδωσε είναι ο στόχος να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια.

 

5. Τι σημαίνει για σας;

Η εξαγγελία αυτή είναι μία σίγουρη προοπτική φτώχειας, για όλα τα νοικοκυριά των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων .

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο για τον λαό μας.

Φτώχεια για τους περισσότερους.

 

 1. Μιλάτε για «οικονομικά ισοδύναμα» μέχρις όμως να «ανακαλύψει» η κυβέρνηση του Μνημονίου, τι περιμένετε ακόμα;

Τα ακόμα χειρότερα, τα πιο τραγικά….

Η κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική των περικοπών βασικών Κοινωνικών Παροχών θα συνεχίζεται. Μόνον το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι Εφαρμοστικοί του Νόμοι στερούν πια το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους και μάλιστα αναδρομικά από 1ης  Μαΐου.

 

 

 

7. Πάτος δεν υπάρχει…

Οι δραστικές μειώσεις και περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων και των χαμηλοσυνταξιούχων, φαίνεται να μην έχουν τέλος. Η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τις σπατάλες του Δημοσίου και να ελέγξει τη φοροδιαφυγή οδήγησε σε νέα σκληρότερα μέτρα κατά των χαμηλών εισοδημάτων.

 

 1. 8.       Τι περιμένει λοιπόν η ΝΔ;

Τίποτα !!!! Γι’ αυτό δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε την ολοκληρωτική καταστροφή των Ελλήνων. Ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές.

 

 1. Ο πρωθυπουργός εμφάνισε και το νέο κεφαλικό φόρο ως αναγκαία εισφορά του Έλληνα στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγει η χώρα. Εσείς γιατί αντιδράτε;

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει άμεσα τις περικοπές στα χαμηλά εισοδήματα. Δεν μπορεί να φορολογεί και το κεραμίδι του φτωχού , του άνεργου και του άπορου. Είναι έγκλημα κοινωνικό και οικονομικό. Οφείλει να αναζητήσει τα «οικονομικά ισοδύναμα» των αντικοινωνικών της μέτρων στη σύλληψη της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό της σπατάλης.

 

 1. Διαφωνείτε με τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των Οργανισμών του Δημοσίου;

Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις είναι ένα κρίσιμο υποσύνολο του Μεταρρυθμιστικού Στόχου να περιορισθεί το δυσκίνητο και διογκωμένο Κράτος.

Να πάψει να είναι σπάταλο.

Να είναι αποδοτικό.

Να είναι φιλικό και εξυπηρετικό προς τους πολίτες.

Να υπηρετεί και όχι να υπονομεύει την επιχειρηματικότητα, την πρωτοβουλία, την καινοτομία.

Να στηρίζει την Ανάπτυξη και την έξοδο της Χώρας από την κρίση.

 

 1. 11.   Τότε γιατί δεν δίνετε την συναίνεση ή ακόμα και τη ψήφο σας;

Δυστυχώς γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακυρώνει τις κρίσιμες αυτές επιλογές.

Με προχειρότητα, χωρίς σχέδιο χωρίς καμιά Μελέτη και Επεξεργασία αναγγέλλει για πολλοστή  φορά ότι θα καταργήσει και θα συγχωνεύσει κάποιους Οργανισμούς και Φορείς.

 

 1. 12.   Κύριε Νικολόπουλε εσείς τις προτείνετε;

Να αρχίσει άμεσα ένα διάλογο με τα κόμματα αλλά και τους εκπροσώπους των  εργαζομένων των Φορέων που σήμερα δεν γνωρίζουν τι τύχη τους περιμένει.

 

 1. 13.   Δηλαδή εάν αλλάξει «ρότα» μπορεί να συμπλεύσει;

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, σ’ αυτή την πολιτική διαδικασία ναι θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε. Όμως σε αιφνιδιασμούς, προχειρότητες, θεσμικές τσαπατσουλιές, κομματικά παιχνίδια με «παραμένοντες» και «πλεονάζοντες» κατά την Πασοκική διάλεκτο, βλαπτικές μεταβολές σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας δεν πρόκειται να συμπράξουμε.

 

 1. 14.   Θέλω κάτι ένα διαφορετικό θέμα τώρα να σας θέσω. Κύριε Τομεάρχα. Γιατί δίνει η Ν.Δ και εσείς τόση αξία στους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ;

Με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια η σωστή αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας είναι ύψιστης προτεραιότητας.

 

 1. 15.   Πάμε κύριε Νικολόπουλε και στην κοινωφελή εργασία; Γιατί διαφωνεί η ΝΔ με ένα πρόγραμμα που θα δώσει μία ανάσα απασχόλησης 5 μηνών σε χιλιάδες ανέργους;

Ασφαλώς και η κοινωνική ή κοινωφελής εργασία είναι ένα μέτρο στήριξης της απασχόλησης. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει μια μοναδική ικανότητα να καταστρέφει ακόμα και τις πιο καλές ιδέες και τα πιο σωστά μέτρα όπως αυτό.

 

 1. Γιατί το λέτε αυτό; Έχετε στοιχεία για πολιτική εμπορευματοποίηση του «πόνου» της εργασίας;

Είναι πολλές οι καταγγελίες από όλη την Ελλάδα. Όποια πόλη και αν επισκεφθήκαμε στις πολιτικές μας εξορμήσεις  με τον Τομέα Εργασίας, παντού κάνουν λόγο οι άνεργοι, για εκτεταμένη καταγραφή κομματικών φίλων στα «πράσινα» πολιτικά γραφεία, που προωθούν με «πράσινα μπιλιέτα» στο πρόγραμμα.

Μας λένε ότι τους αναγκάζουν «φιλήσουν κατουρημένες ποδιές» όπως λέει και ο λαός.

 

 1. Δηλαδή πιστεύετε ότι η κ. Κατσέλη και ο κ. Κουτρουμάνης εσκεμμένα δεν όρισαν αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια;

Οι μεθοδευμένες προσλήψεις ανέργων μέσω ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ), συνιστούν πολιτική ενέργεια, που δεν τιμά τη σύγχρονη Ελλάδα. Είχαμε μια καυτή συζήτηση στη Βουλή με τον κ. Κουτρουμάνη. Δυστυχώς δεν δέχθηκε να γίνουν οι χιλιάδες αυτές νέες εποχικές προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Δεν δέχτηκε τα διαφανή κριτήρια..

Ο σημερινός Υπουργός Εργασίας και μετά το πολιτικό σφυροκόπημα -μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο που δέχτηκε ακόμη και από τους «πράσινους» βουλευτές και το σύνολο των ΜΜΕ- δεν το έπραξε.

Επιμένει στην οδό της προκλητικής κομματικής μεθόδευσης και χωρίς ίχνος πολιτικής ευαισθησίας και αντικειμενικότητας, προχωρά σε προσλήψεις ανέργων μέσω σημαδεμένων επιλεγμένων ΜΚΟ.

 

18. Εξαγοράζουν ψήφους; Υπόσχονται; Τι κάνουν;

Ο λαός τους έπιασε στα πράσα. Τους συνέλαβε ο κόσμος την ώρα  «με τη γίδα στους ώμους τους».

 

19. θα τα καταφέρουν πιστεύετε;

Πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί πάντως, να «εμπορευθεί» το πρόγραμμα-και αυτό ας το καταλάβει το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι καιρός- γιατί για να παρακάμψει τις αντιδράσεις των ανέργων αλλά και τις προχειρότητες θα είναι αναγκασμένος να καταφεύγει σε ζογκλερισμούς. Μην ξεχνάτε άλλωστε τόσα χρόνια το ίδιο κάνουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως αυτούς τους ζογκλερισμούς τους πληρώνει ακριβά η κοινωνία. Τους πληρώνει ακριβά η Ελλάδα. Θα τους πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά τα παιδιά μας.

 

20     Πολλοί ισχυρίζονται ότι εσείς στην ΝΔ πρωτοστατείτε  για να στερήσετε  το ηθικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση Παπανδρέου και για να ζημιώσετε εσείς πολιτικά τον αντίπαλό σας Υπουργό Εργασίας;

Μα τι λέτε; Η συμμετοχή των ΜΚΟ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» έχει προκαλέσει καθολικό κλίμα αμφισβήτησης. Ακόμη και στο εσωτερικό της Συμπολίτευσης υπήρξε αντίδραση για την αδρή χρηματοδότηση των ΜΚΟ, γιατί στερεί πόρους από τους πραγματικούς δικαιούχους που είναι οι άνεργοι.

 

21. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Φυσικά. Ακούστε λοιπόν για πρώτη φορά πρόγραμμα για την ανεργία, δεν κατευθύνεται όλο το διατιθέμενο ποσό προς τους ανέργους αλλά προβλέπεται σκανδαλωδώς ένα «νταβατζιλίκι» που ανέρχεται στο 5% των συνολικών δαπανών.

 

22. Φορολογούν τον «ιδρώτα» των εργαζομένων;

Ναι, οι ΜΚΟ παίρνουν ένα σεβαστό ποσό ανά άνεργο που θα εντάσσεται στο πρόγραμμα ως «μεσιτικά» χωρίς να προσφέρουν τίποτα!!!

 

23. Υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα «νταβατζήδες»;

Ήδη ένας μεγάλος αριθμός δημοσιευμάτων στον Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο αναφέρονται σε παράτυπη και προφανώς ύποπτη συναλλαγή, συμμετοχή σε Διοικητικά Συμβούλια κάποιων ΜΚΟ, που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, κομματικών στελεχών, κουμπάρων, Υπουργών, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτευτών ή συγγενών τους.

Δημοσιεύτηκε μάλιστα και η είδηση σύμφωνα με την οποία, στη βόρειο Ελλάδα, που είχε συνάψει συμφωνίες με δημόσιους φορείς, δήλωνε ως τηλέφωνά της εκείνα του πολιτικού γραφείου τοπικού κυβερνητικού βουλευτή.

 

24. Το στοίχημα της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας πως θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά;

Σήμερα που η άφρων υπογραφή του μνημονίου έχει γονατίσει την Ελληνική αγορά εργασίας, τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα ελληνικά νοικοκυριά. Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια αποκτούν ένα ζοφερό πρόσωπο και αγγίζουν πλέον τον κάθε συνάνθρωπό μας, ο  Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά ότι «Μόνο η στροφή στην ανάπτυξη, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης μπορούν να εξασφαλίσουν την ανάσχεση της ανεργίας».

 

25. Τι μπορεί να περιμένει ο πολίτης από εσάς; Θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρόταση εξουσίας και πλάνο δράσης για τη φυγή προς τα εμπρός της χώρας;

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το μετρίσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή του δικού μας  ολοκληρωμένου και συνεκτικού προγράμματος που έχει καταρτισθεί με την καθοδήγηση του Προέδρου μας και προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

 

 1. Για τα ταξί τι υποστηρίζει η Ν.Δ τελικά;

Υποστηρίζουμε τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων και άλλων κανόνων όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος