Loading...
 Start Page
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος μιλά στο  «Π»

 Ολοταχώς εκλογές τον επόμενο μήνα 

 

Για την Αριστερά:  «Κι εγώ συμφωνώ με εκείνους που λένε  να πάρουμε τα όπλα , αρκεί να μου εξηγήσουν που θα πάμε όταν συμβεί αυτό» 

 

 

 

 

Συνέντευξη στον 

Δημ. Γιαννακόπουλο

 

 

Την  πεποίθηση του ότι οι  εκλογές πρέπει να διεξαχθούν  τον επόμενο μήνα και το σύνολο της φιλελεύθερη παράταξης   θα πρέπει να κινηθεί συντεταγμένα εκφράζει  ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Ο Αχαιός βουλευτής εκτιμά ότι σύντομα  ο Σαμαράς θα προχωρήσει σε συσπείρωση των  κοινωνικών δυνάμεων και των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας». Επίσης, εξηγεί το σκεπτικό της ΝΔ  για την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου. Το κείμενο της  συνέντευξης έχει ως εξής: 

 

 

 

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση του PSI;

 

Απαντώ ευθέως ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Προσωπικά , εάν δεν δω το κείμενο της τελικής συμφωνίας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων δεν πρόκειται να πειστώ ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά. Από ‘κει και πέρα, πάμε ολοταχώς σε εκλογές τον επόμενο μήνα. Το λένε οι Ευρωπαίοι, το λέει πλέον και ο Παπαδήμος, το επαναλαμβάνει διαρκώς ο Σαμαράς. Οι εκλογές είναι μονόδρομος και επιβεβλημένες όσο ποτέ άλλοτε…

 

Υπάρχουν και εκείνοι , ιδίως από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ , που υποστηρίζουν τη μετάθεση του χρόνου των εκλογών θεωρώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο …

 

Τα ακούω και εγώ αυτά και εκπλήσσομαι. Για την ακρίβεια, θλίβομαι όταν λέγονται τέτοια πράγματα από παράγοντες του κοινοβουλευτικού βίου , δηλαδή θεματοφύλακες της Δημοκρατίας μας. Ο κ. Παπαδήμος διορίστηκε στη θέση αυτή για συγκεκριμένα ζητήματα και για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αν ο λαός δεν αποφασίσει ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου , τότε πολύ σύντομα θα επιδεινωθούν οι ήδη μεγάλες κοινωνικές παρενέργειες. Κοιτάξτε γύρω σας , κύριε Γιαννακόπουλε, και πείτε μου ειλικρινά αν μπορεί να συνεχίσει έτσι το Κράτος και αν οι πολίτες μπορούν να ζουν σε αυτή την αβεβαιότητα. Κανείς βουλευτής δεν θέλει να μπαίνει στη διαδικασία του προεκλογικού αγώνα κάθε τρεις και λίγο, όμως εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα , είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό να ερμηνεύουμε τη βούληση του λαού κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

 

Πώς θα κατέβετε στον λαό , όταν από τη μία δηλώνετε λάβροι κατά του Μνημονίου και των περικοπών στις συντάξεις και από την άλλη ψηφίζετε το νέο Μνημόνιο και διαγράφετε όσους βουλευτές το καταψήφισαν;

 

Επειδή αναφέρεστε στις συντάξεις, θα σας θυμίσω ότι ο αρχικός σχεδιασμός της τρόικας , με τη συναίνεση δυστυχώς του μεταβατικού πρωθυπουργού και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, ήταν για οριζόντιες περικοπές έως 20% σε επικουρικές και κύριες συντάξεις , ανεξάρτητα εάν επρόκειτο για υψηλές, μεσαίες ή χαμηλές. Εμείς , μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, καταφέραμε και αποτρέψαμε τον οριζόντιο χαρακτήρα των μειώσεων.

Αυτή τη φορά οι μεσαίες και χαμηλές δεν κόπηκαν καθόλου και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες κόπηκαν λιγότερο απ’ ό,τι σχεδιαζόταν στην αρχή.
Ακόμα αποφύγαμε να παρασύρει η μείωση του κατώτατου μισθού όλες τις υπόλοιπες αποδοχές.
Βέβαια, το πόσο θα φτάσουν οι περικοπές μισθών, θα εξαρτηθεί τελικά από το πότε θα αρχίσει η ανάκαμψη. Γιατί προσέξτε: χωρίς ανάκαμψη, ακόμα κι αν δεν είχε περικοπεί ο κατώτατος μισθός, θα ερχόταν για πολλούς εργαζομένους κάτι πολύ χειρότερο: η ανεργία. Γι’ αυτό επιμένουμε στην ανάκαμψη. Όσον αφορά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης , προφανώς με ρωτάτε για το αποτέλεσμα παρακάμπτοντας την ουσία. Και η ουσία είναι ότι εκεί που είχε φτάσει τα πράγματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , με τη χώρα ένα βήμα πριν την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την έξοδο της από τη ζώνη του ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς και όλοι εμείς με παρρησία αποφασίσαμε να παλέψουμε για την αποτροπή του μοιραίου. Επειδή με ρωτάτε γιατί αλλάξαμε στάση από το ένα στο άλλο Μνημόνιο , σας αναφέρω τα εξής: α) Τότε, το ελληνικό χρέος ήταν μεγάλο, αλλά κανείς δεν έθετε πρόβλημα για τη «βιωσιμότητά» του. Ήταν μεγάλο, αλλά κανείς δεν το χαρακτήριζε τότε, «μη βιώσιμο». Τώρα όλοι ομολογούν πια ότι έγινε «μη βιώσιμο», β) Το 2010 δεν κουρεύτηκε το χρέος. Αντίθετα αφέθηκε να μεγαλώνει εκτός ελέγχου. Τώρα το κουρεύουν δραστικά., γ) Το 2010 δεν μειώθηκε το επιτόκιο. Αντίθετα, αυξήθηκε σε πάνω από 5%. Τώρα μειώνεται, δραστικά κι αυτό, γύρω στο 3,5%, δ) Αυτά τα δύο τελευταία σημαίνουν κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Ότι οι τόκοι που θα πληρώνουμε τα επόμενα χρόνια, πέφτουν κι αυτοί δραστικά. Πόσο; Κατά 4 δισεκατομμύρια, περίπου, κάθε χρόνο!

 

 

 Μπορεί η κεντροδεξιά πολυκατοικία να οδηγηθεί ενωμένη στις εκλογές ; 

 

Πιστεύω ότι όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στις εκλογές , τόσο θα συσπειρώνεται η βάση και θα έρχεται πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

 Θα επαναλάβω την ρήση του αείμνηστου αρχηγού μας Ευάγγελου Αβέρωφ ότι  «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος».  Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς, το επόμενο διάστημα , θα  προχωρήσει σε προσκλητήριο πανστρατιάς.  Θυμίζω  ότι όσες φορές στο παρελθόν η παράταξή μας απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα , από την εποχή ακόμη της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή,  οι πολίτες ανταποκρίθηκαν, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής προέλευσης. 

 

 

Ακούγεται λιγάκι  οξύμωρο αυτό που λέτε , από τη στιγμή  που πριν λίγες ημέρες ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα στα κόμματα της Αριστεράς… 

 

 

 Θα διαφωνήσω μαζί σας. Ο Σαμαράς  επιτέθηκε  - και  πολύ καλά  έκανε  -  στη  νοσηρή   νοοτροπία ορισμένων φορέων της Αριστεράς που  ζημίωσαν, ως «δεκανίκια» του ΠΑΣΟΚ, και την  ποιότητα του δημοσίου βίου και τη λειτουργία του Κράτους.  Όταν  μιλάμε για νέα Μεταπολίτευση εννοούμε την απαλλαγή της χώρας από τέτοιου είδους αντιλήψεις και φαινόμενα  που μας έφτασαν εδώ σήμερα. Αδυνατώ να σκεφτώ μια στιγμή στη Μεταπολίτευση που η Αριστερά υπέβαλε  μια ουσιαστική  πολιτική πρόταση , εκτός από πολιτική διαμαρτυρία και πολιτική παρέμβαση. Κι εγώ με εκείνους  , από όπου κι αν προέρχονται ,  που  λένε  «να πάρουμε τα όπλα» .  Να τα πάρουμε, αλλά πού να τα πάμε; Κι εκεί που θα πάμε θα έχει επόμενη μέρα  ή θα  διαπιστώσουμε  ότι είναι αδιέξοδο και  θα τα στρέψουμε καταπάνω μας μετά; 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος