Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «”Ριγέ” φόρμες για την “Μητσοτάκης off shore” και λοιπούς … χωρίς πλαφόν!!!» Συνέντευξη στον real fm και στον Ν. Χατζηνικολάου

Στα πρακτικά της δίκης της Siemens στην Γερμανία, εμπεριέχονται όλες οι αλήθειες, που αντί κάποιοι να «ράβουν Πρωθυπουργικά κουστούμια» καλό είναι να προβάρουν από τώρα τις «ριγέ φόρμες» της φυλακής .

Αυτό ήταν το πνεύμα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τα πρακτικά από τις Γερμανικές Αρχές για να ξετυλιχθεί πλήρως στην Ελλάδα το «κουβάρι» της διαπλοκής και διαφθοράς και «θα δούμε τότε πόσοι θα παραμείνουν στην Βουλή και το πολιτικό προσκήνιο και πόσοι θα βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής σαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Αποκαλύψεις για τις αγορές οικοπέδων στην Τήνο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για το ζεύγος Κυρ. Μητσοτάκη και τον Μ. Χριστοφοράκο, που στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας προχώρησαν σε εξαιρετικά συμφέρουσες αγοραπωλησίες οικοπέδων στην Τήνο, είτε με ευτελές τίμημα, (το ζεύγος 24,6 στρέμματα με 62.486 e) είτε με εσωτερικό δάνειο που εξασφάλισε ο Μ. Χριστοφοράκος από την Siemens για να καταβάλει το ποσό των 810.000 e της αγοραπωλησίας, για το διπλανό οικόπεδο….

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, εύλογα και υπαινικτικά αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν δύο όμορα, του ίδιου εμβαδόν οικόπεδα, να παρουσιάζουν τόσο τεράστια διαφορά στο τίμημα»..

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος κάλεσε τους οικονομικούς Εισαγγελείς να ελέγξουν την Off shore εταιρεία Mistras Holding Limited», με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300662). Εκεί έγινε το «θαύμα» του Αγ. Βικεντίου..περιουσία 1,5 εκ ευρώ τους κόστισε μόλις 62,486 ευρώ, μέσω της παραπάνω off shore εταιρείας.

 

Τα δύο στελέχη της γερμανικής εταιρείας και το ζεύγος Μητσοτάκη μάλιστα προχώρησαν στην κατασκευή των όμορων εξοχικών κατοικιών τους στην Τήνο. Την περίοδο εκείνη να σημειωθεί ότι η κυρία Ελένη Δενδρινού, κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην Deutsche Βank, όπου και είχε αναπτύξει έντονη σχέση φιλίας με την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επίσης εργάστηκε στη γερμανική τράπεζα.

 

Κατασκευαστής της εξοχικής κατοικίας, καθώς και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24,6 στρεμμάτων, ήταν ο κ. Κ. Βαφειάδης. Το αξιοπερίεργο και ίσως τυχαίο του πράγματος είναι ότι ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις εξοχικές κατοικίες των δύο τότε υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος, όπως και τη δική του…Να διευκρινιστεί ότι το «πέτρινο εξοχικό» είχε περάσει στην κυριότητα της συζύγου του τωρινού προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επίσης αναφέρθηκε και στα όσα κατέθεσε με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για τις σχέσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, και του Στ. Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά, αλλά και στην εν συνεχεία κατάθεση των πρακτικών της Βουλής στους οικονομικούς εισαγγελείς, το ΣΔΟΕ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας μεγάλου Πλούτου που εδρεύει στον Άγιο Βικέντιο. Ο Βουλευτής κρίνει σκόπιμη και επιβεβλημένη την εισαγγελική παρέμβαση γιατί είναι αναγκαίο να διερευνηθούν οι διαδρομές τεραστίων ποσών, αφορολόγητων και μη, που ενδέχεται να προέρχονται από το χειμαζόμενο Ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα στο στόχαστρο του ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής έβαλε τον Γ. Αλαφούζο με αφορμή μπαράζ δημοσιευμάτων που έχουν ήδη κατατεθεί στην Βουλή και σχετίζονται με προσπάθειες του εφοπλιστή αφενός «να μην καταβάλει 2 εκ. ευρώ που βεβαιώθηκαν από την ΦΑΕ Πειραιά» και αφετέρου να αποφύγει κάθε έρευνα που σχετίζεται με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. και τις δανειακές υποχρεώσεις της, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Για ποια τραπεζική και φορολογική ενημερότητα μιλάμε;

Για το θέμα αυτό επίσης έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στην Βουλή και μηνυτήριες αναφορές, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλεται ότι: «Ο Αλαφούζος προσπαθεί να βρει τρόπο για να μην πληρώσει τα 2 εκ. ευρώ, που του βεβαιώθηκαν Επίσης ότι: « το «μαύρο» ταμείο του ΣΚΑΪ είναι στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, οι οποίες, έχουν ξεκινήσει να διερευνούν τα δάνεια που έχει λάβει η ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση, του Γιάννη Αλαφούζου».

Τέλος ζητά να ελεγχτεί αρμοδίως το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», όπου μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται, ότι: “την απόσυρση της Καθημερινής Α.Ε. από το Χρηματιστήριο αποφάσισε η οικογένεια Αλαφούζου, μετά τις καταγγελίες Νικολόπουλου και σκοπεύει να επικυρώσει την κίνηση αυτή στη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουνίου. Στόχος είναι η διακοπή εμπλοκής πολιτικών αντιπάλων, ανταγωνιστών και των δημοσίων Αρχών στα στοιχεία της εταιρίας”.

- Αληθεύει ή είναι ψευδές, ότι υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη και πρόστιμα σε εκκρεμότητα, που έχουν σε προηγούμενο χρόνο επιβληθεί στον εν λόγω επιχειρηματία;

- Εξοφλήθη κάθε σχετική οφειλή;

- Για ποιους λόγους βεβαιώθηκε οφειλή ύψους 2 εκατ. ευρώ και εις βάρος ποιου προσώπου εκ της οικογενείας «Αλαφούζου»;

- Κατά την ανάληψη του ποσού των 36 εκατ. ευρώ, βάσει της τελευταίας δανειακής σύμβασης, ο κ. Αλαφούζος προσκόμισε στις εμπλεκόμενες τράπεζες τα απαιτούμενα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, που είναι απαραίτητα και αναγκαία για την έγκριση, χορήγηση και εκταμίευση οποιασδήποτε πιστωτικής σύμβασης και πράξης, ανεξαρτήτως ποσού;

- Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εμπλεκομένων αλλά και των εκπροσώπων του Δημοσίου με τις οφειλόμενες κατά το Νόμο υποχρεώσεις, θα προχωρήσουν ή όχι οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες εισαγγελικές και φορολογικές αρχές, όπως ακριβώς συνέβη με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, καθώς και με τον κ. Δημήτριο Κοντομηνά;

- Θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους, είτε τυχόν επέδειξαν άνομα μακρά ανοχή, είτε διευκόλυναν ενδεχόμενη επί μακρόν εκτός νόμιμης οδού μη εξόφληση οφειλών, είτε άσκησαν πλημμελή εποπτεία, με συνέπεια, πάλι, είτε να έχει ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο, μη εισπράττοντας βεβαιωμένους φόρους, είτε οι με κρατικό χρήμα ανακεφαλαιωμένες τράπεζες να έχουν εκταμιεύσει αντικανονικά ρευστό χρήμα προς μη προβλεπόμενους δικαιούχους;

- Οι εισαγγελικές αρχές και οι φορολογικές αρχές έπραξαν τα δέοντα κατά τον νόμο στο ζήτημα.

Τέλος ο Αχαιός Βουλευτής αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και υπεραμύνθηκε της πρότασης για ψήφιση του εκλογικού πλαφόν του 1%.

Ειδικότερα αποκάλυψε ότι: Ο Αλ. Τσίπρας άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την πρόταση και τον εξουσιοδότησε να τον θέσει σε δημόσια ζύμωση και όπως πρόσθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος, ήδη έχει διαπιστώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κινητικότητα.

Ο Βουλευτής πρόσθεσε ότι το πλαφόν του 1% πρέπει να συνοδεύεται με απαγόρευση της μεταδημότευσης μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, και με την προϋπόθεση, ότι ένα κόμμα για να μπει στην Βουλή θα πρέπει να έχει «πιάσει» το όριο του 1% σε 7 τουλάχιστον περιφέρειες. Οι λόγοι ευνόητοι…..

 

 

Το ηχητικό της συνέντευξης Ν. Νικολόπουλου στον real fm και στον Ν. Χατζηνικολάου

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/155e3c87b0a3c04c?compose=155e41f7c23dce6f&projector=1

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος