Loading...
 Start Page

 

Φίλες και φίλοι,

 

Η απόφασή σας να βγείτε για άλλη μια φορά μπροστά και πρώτοι από όλους στην μάχη των Ευρωεκλογών, επιβεβαιώνει ότι είστε δύναμη πρωτοπορίας.

Δεν εφησυχάζετε, όπως και εγώ. Δεν συμβιβάζεστε με την κρύα σκέψη

της μικρής διαφοράς.

Δεν καταθέτετε τα όπλα μπροστά στις δυσκολίες. Παίρνετε θέση για όλες τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Αναδεικνύετε τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις αναζητήσεις που αφορούν κάθε νέα και νέο, κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη, κάθε μέλος της οργάνωσης.

Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι παρόντες σ΄ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία που αφορά άμεσα την καθεμιά και τον καθένα μας.

Δεν εφησυχάζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε. Έχουμε μια σημαντική αναμέτρηση σε ένα μήνα που θα κρίνει πολλά. Οφείλουμε όλοι μέσα από τη δραστηριοποίησή μας, τη διαρκή επαφή με τους πολίτες, να συμβάλουμε στη διάδοση και προώθηση των θέσεων, των στόχων, των επιδιώξεών μας.

Πρέπει να διοχετεύσουμε τη δυναμική ορμητικότητα, την ενεργητικότητα, τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που μας χαρακτηρίζει ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις 7 Ιουνίου.

Η επαναστατικότητα, η ζωντάνια, των μελών της Τ.Ε. Νικολάου Πλαστήρα

δεν μου αφήνουν καμία αμφιβολία για τις επιδόσεις και τα αποτελέσματα.

Στις ευρωεκλογές, όμως, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αφορά αποκλειστικά την ανάδειξη 22 Ελλήνων ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, θα δώσει και ένα πολιτικό μήνυμα για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

«Οι πολίτες έχουν λόγο» και είναι γεγονός προς την προσεχή πενταετία και μετά την κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην έκδοση νέων «ευρωπαϊκών νόμων», δηλαδή κανονισμών, οδηγιών κ.λ.π.

Γιατί πρέπει να ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ;

Οι Έλληνες όπως και οι περισσότεροι πολίτες των κρατών - μελών, δεν έχουν δυστυχώς ακόμη αντιληφθεί, ότι η καθημερινότητά τους περνάει, πια μέσα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το 70% της νομοθεσίας που υιοθετούν τα κράτη - μέλη, είτε αυτή αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, είτε τις πολιτικές ελευθερίες, τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, τη δημόσια υγεία, κοντολογίς την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις κοινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου των Υπουργών των κρατών - μελών.

 

Στόχος είναι να διαδοθεί όσο το δυνατόν ευρύτερα το μήνυμα της σημασίας των εκλογών στη βάση των όσων προανέφερα.

Το ενιαίο μήνυμα βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή των πολιτών να ψηφίσουν τις πολιτικές εκείνες που θεωρούν ότι ταιριάζουν στην παρούσα κατάσταση της Ένωσης.

Δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι αυτή τη φορά ο πολίτης «έχει τον λόγο και πρέπει να ψηφίσει».

Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία θα προστατεύουν το δικαίωμα της εργασίας θα ενισχύουν την κοινωνική προστασία.

θα αφήνουν μεγαλύτερες ή μικρότερες ελευθερίες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, Θα αυξάνουν ή θα μειώνουν την αστυνόμευση, θα σκληραίνουν ή θα αμβλύνουν τα μέτρα εισόδου των μεταναστών στην Ένωση, θα ανέχονται ή όχι τα μεταλλαγμένα προϊόντα, θα προωθούν περισσότερο ή λιγότερο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμη και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει

να κατευθυνθούν περισσότερα κονδύλια.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η σημερινή συγκυρία, με τις σημαντικές δυσκολίες, αλλά και τις ευκαιρίες για δράσεις που περικλείει, απαιτεί, από όλους ευθύνη και αποφασιστικότητα.

Απαιτεί συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις.

Έχοντας στο μυαλό μας την εικόνα του μέλλοντός μας, έτσι όπως θα θέλαμε,

έχουμε ταυτόχρονα δύο θετικά αποτελέσματα : αφενός μεν γνωρίζουμε που θέλουμε να καταλήξουμε, και άρα έχουμε ξεκάθαρους στόχους, αφετέρου δε

«κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο» του θετικού μέλλοντός μας, παίρνουμε δύναμη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Όσο η κρίση στη χώρα μας βαθαίνει και η ανεργία μεγαλώνει, η εγκληματικότητα θεριεύει. Πολλοί χάνουν τη δουλειά τους και δεν έχουν να ζήσουν. Ορισμένοι καταφεύγουν στη ληστεία, στην κλοπή και την αρπαγή τσαντών. Τα καταδικάζουμε όλοι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα δείχνουν ότι από πλευράς κρίσης πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Και το σημαντικότερο : από πλευράς εγκληματικότητας θα πρέπει να περιμένουμε πολύ χειρότερα.

 

Νεοδημοκράτισσες και Νοεδημοκράτες,

 

Εγώ επιμένω και αυτή τη φορά να ξεκινώ τον αγώνα μου από εδώ. Την τιμημένη και περήφανη Τ.Ε. Νικ. Πλαστήρα.

Σε εσάς τους γνήσιους πατριώτες τους ακαταμάχητους αγωνιστές τους καλούς μου φίλους και συμμαχητές θέλω να εξομολογηθώ και να σας ομολογήσω ότι για μένα το λειτούργημα του Βουλευτή είναι προνόμιο ελευθερίας.

Διατηρεί την αυτονομία του και δεν είναι πράξη «επικοινωνιακή», σχεδιασμός και πρακτική σκοπιμότητας, δημόσια προβολή σε βάθρο αυτοδιαφήμισης και οικοδόμηση προφίλ, που ξεπερνάει το στάνταρ της μετριότητας.

Η πορεία του Βουλευτή προς το λαό, είναι αμεσότητα κοινωνίας και μερισμός.

 

Κοινή μετοχή και πρόσβαση στο όραμα και στην προοπτική. Στην τρέχουσα περιπέτεια, με τις ποικίλες εναλλαγές και διακυμάνσεις της, που δε λείπουν και οι εκτροπές και οι κενοφωνίες.

 

Ο Βουλευτής, φρουρός ακοίμητος, είναι δεσμευμένος να τις αντιμετωπίζει γενναία. Και, με παρρησία ηρωϊκή και μαρτυρική, να τη φανερώνει στις προβληματισμένες συνειδήσεις του λαού του.

Δεν του συγχωρείται η επιφυλακτική σιωπή. Δεν τον καλύπτουν τα μισόλογα και οι συμβιβαστικές διατυπώσεις. Αποστολή του είναι η παρρησία.

Περιεχόμενο του λόγου του, η αλήθεια. Δεν είναι επαγγελματοποιημένος μεταφορέας ενός φορτίου πληροφοριών. Δεν του επιτρέπεται να παραβιάζει την εντολή που εσείς δίνετε Να υποχωρεί ή έστω να χαλαρώνει από την μαχητική διεκδίκηση των λύσεων με αφορμή την οποιαδήποτε σκοπιμότητα ή οποιαδήποτε υψηλή φιλοδοξία.

Νέες και νέοι του Προσφυγικού συνοικισμού

 

Είμαι υπερήφανος γιατί και εγώ υπήρξα ΟΝΝΕΔίτης και ΔΑΠίτης Και το ξέρουμε όλοι, Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης. Μια φορά ΔΑΠίτης, για πάντα ΔΑΠίτης Για να κρατηθεί κάποιος στη ζωή της Παράταξης, Συναγωνιστές μου, πρέπει να διακατέχεται από έναν υγιή θυμό και μια βαθιά αγάπη, δηλαδή από έναν έρωτα για την Πολιτική.

Οι αδικίες που επικρατούν στις κοινωνίες, όλους μας βασανίζουν και την ελευθερία μας περιορίζουν και μας εξαναγκάζουν να επαναστατούμε.

Όπως ξέρετε ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος, όχι πρώτος. Αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Μπροστάρης, χαράζει την ορθή πορεία και προτρέπει το κοινωνικό σύνολο να την ακολουθήσει.

Δεν παρεκκλίνει, διότι μ΄ αυτά και μ΄ αυτά το καράβι τραβάει ολοταχώς για τα βράχια....

Σε περίοδο κρίσης ο «υπέρ πάντων αγών» είναι η προστασία του άνεργου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Χρέος μας είναι, να καταθέτουμε προτάσεις και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας ισχυρής προοδευτικής πρότασης για την ανάπτυξη της Αχαΐας.

 

Συμπατριώτες μου,

 

Δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος λαμβάνει μέτρα επώδυνα για τους πολίτες απλώς για να ικανοποιήσει κάποιο σαδομαζοχιστικό βίτσιο του.

Καθυστερήσαμε και τώρα ..... τρέχουμε.

Μόνον πολιτικοί οι οποίοι δεν υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως ο Πρωθυπουργός και Αρχηγός μας και είναι αφοσιωμένοι στο σύνταγμα και παλεύουν για την κοινή ευημερία αυτοί μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με καλύτερο τρόπο.

Αυτός είναι ο δικός μας ηγέτης.

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο νεότερος ηγέτης μας και ταυτόχρονα ο μακροβιότερος και υπηρετεί μέχρι σήμερα και θα εξακολουθεί να υπηρετεί με επιτυχία τον τόπο για πολλά χρόνια από τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος.

 

Όμως αυτού του είδους οι πολιτικοί βρίσκονται έξω από την «πλουτοκρατία» των κομμάτων ή την αριστοκρατία των μιντιαρχών και των διαπλεκομένων της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η κοινωνία δεν ψάχνει διαχειριστή των προβλημάτων της αλλά πολιτική για την επίλυση τους, Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να μάθει να δουλεύει στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα μοναδικά σημεία αναφοράς ενός πολιτικού είναι η Ιστορία και ο λαός. Όταν απευθύνονται οι πολιτικοί της Αντιπολίτευσης στο σύνολο του εκλογικού σώματος, επιδίδονται σε γενικόλογες κοινοτυπίες που διακρίνονται μόνο από την επιθετικότητα εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. Η προσπάθειά τους να βρει ο λόγος τους τη μέγιστη δυνατή αποδοχή, σκοτώνει την όποια αλήθεια που μπορεί να περιέχει.

Οι αιρετοί άρχοντες στους μοντέρνους καιρούς μας έχουν καταστήσει και τους ίδιους δέσμιους των δημοκοπικών μεθόδων, απώτερος σκοπός των οποίων δεν είναι άλλος παρά η μακροημέρευσή τους στην εξουσία.

Και οι μεν πολιτικοί αποφεύγουν συνήθως να στηλιτεύσουν κάποιο τμήμα της κοινωνίας ή να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις ενοχλητικές στους πάσης μορφής κρατούντες.

Όμως από το καφενείο της γειτονιάς, ίσαμε τις αίθουσες των Κοινοβουλίων εκτοξεύονται, καταιγιστικές καταγγελίες, κατά της διαφθοράς και των διαχειριστών της.

Δεν θα δυσκολευτώ να σας πείσω, πως το θολό ποτήρι της διαφθοράς το βλέπει ο καθένας μας, πάντα σε χέρι ξένο.

Οι άλλοι είναι (πάντοτε) φορείς και μεταφορείς του υιού της διαφθοράς.

Ποτέ δεν είμαστε εμείς... Κανένας δεν καθίζει τον διεφθαρμένο ή δεν υποχρεώνεται να καθίσει ο ίδιος στο σκαμνί.

Επανασχεδιασμός χρειάζεται και με ταχείς διαδικασίες.

Επειγόντως......

Πριν να είναι πολύ αργά......

Εμείς βάζουμε γερά θεμέλια στα όνειρα των ανθρώπων.

Θέλω να ξέρετε ότι και εγώ κάνω και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών.

Έχω πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες, που απασχολούν την κοινωνία μας στα μεγάλα ζητήματα που κρίνουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Ξέρω τι χρειάζεται και ξέρω πώς να πάμε με σιγουριά, με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο. Προτεραιότητα είναι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι, που ανησυχούν για τη δουλειά τους.

Είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι συμπολίτες εκείνοι που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Είναι οι νέες και οι νέοι μας που αγωνιούν για το μέλλον τους, για μία θέση εργασίας.

Αυτός είναι ο καημός μου.

Αυτό είναι το άγχος μου.

Έχω πίστη στις δυνατότητες και στις ικανότητες των φίλων και των οπαδών μας.

 

 

 

Φίλες και φίλοι,

 

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για ολόκληρο τον κόσμο.

Τα οικονομικά των πολιτών, σε όλες τις χώρες, χειροτερεύουν.

Η αβεβαιότητα παρατείνεται και οι δυσκολίες εξακολουθούν να εντείνονται.

Κρίνεται στους μήνες που ακολουθούν το μέλλον του τόπου. Η πρόκληση είναι μεγάλη.

Δεν καταφεύγουμε σε ψεύτικες εξαγγελίες, που ακούγονται ευχάριστα ίσως,

αλλά σε δύσκολες δράσεις που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.

Απόφασή μου και απόφαση όλων των βουλευτών είναι να στηρίξουμε την αναπτυξιακή διαδικασία σ΄ ολόκληρη τη χώρα.

Βρίσκεται, ήδη, άλλωστε, σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων που φτάνει τα 19 δις.

Εδώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δυναμικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Κατασκευάζεται, επίσης, ο εθνικός οδικός άξονας Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα και Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, με προϋπολογισμό 2,7 δις ευρώ.

Στη νέα προγραμματική περίοδο, το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο βάζει στο επίκεντρο της Ανάπτυξης την ελληνική περιφέρεια και φυσικά κάνει πρωταγωνίστρια την Αιγιάλεια.

Η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα με τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες και τις νέες υποδομές που αποκτά, αλλάζει εικόνα, αλλάζει προοπτική.

Η Αντιπολίτευση, δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο.

Δημαγωγεί ανεύθυνα και δυσφημεί τη χώρα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε μόνιμο σκοπό του να αναβιώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όσους, χωρίς σχέδιο και όραμα για το μέλλον της χώρας, παρά μόνο με τις συνταγές και τα πρόσωπα του παρελθόντος,

επιθυμούν να ανακόψουν την πορεία των τελευταίων ετών και τα όσα πετύχαμε, να τα καταφέρουν.

Οι ευρωεκλογές αποτελούν έναν ακόμη σταθμό στις μεγάλες και επιτυχημένες πολιτικές μάχες των τελευταίων ετών και θα την δώσουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στις καταβολές και προπαντός, σε όσα πρεσβεύουμε και υποστηρίζουμε για μία Ελλάδα πιο σίγουρη και πιο όμορφη.

Υπήρξαν γεγονότα που ίσως μας πίκραναν.

Και άλλα που σίγουρα μας αποπροσανατόλισαν.

Τα παπαγαλάκια παραμόρφωσης της πολιτικής, βρίσκοντας πλούσιο έδαφος

σε νοοτροπίες απολιτίκ και σε χαλαρές συνειδήσεις, λειτούργησαν και διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον που δεν μας αρέσει.

Αλλά πρέπει και να κοιτάξουμε γύρω μας Για να δούμε και τα επιτεύγματα μας. Τα όσα έγιναν την τελευταία πενταετία. Δεν πρέπει να μείνουμε στην μέση του δρόμου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους λαικιστές και τους παροχολόγους να περάσουν. Η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει. Και η πραγματική πολιτική θα πάρει την «εκδίκηση» της.

Η υπόσχεση που μπορώ να σας δώσω είναι πως θα συνεχίσω, στο ίδιο πνεύμα και με το ίδιο μεράκι, να επικοινωνώ μαζί σας και είμαι βέβαιος πως θα είστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, που σήμερα ξεκίνησα και θα συνεχίσω μέχρι τέλους, χωριό-χωριό, πόρτα-πόρτα και στο τελευταίο γρέκι και στην πιο απόμακρη στάνη..

Και φυσικά, θα είναι καλοδεχούμενη, όποια κριτική, γιατί έτσι δομούνται οι σχέσεις εμπιστοσύνης.

Σε μια εποχή όπου οι αναλύσεις, οι σκέψεις και οι ιδέες έχουν αντικατασταθεί,

εν πολλοίς από επιπόλαια λόγια, η σταθερή παρουσία αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Με το ίδιο κέφι και τηρώντας πάντα τις αρχές. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος

που ασχολήθηκα με την πολιτική. Να προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου, χτυπώντας πόρτες και μιλώντας σε αφτιά, που είναι ανοικτά.

Ως πολιτικός που έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου από πολύ νωρίς

είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές, που τώρα του δίνουν τα εφόδια, με την ωριμότητα που διαθέτει και την ευθύνη του να υλοποιήσει μερικές από τις εμπειρίες του προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα. Περάσαμε τους «φθινοπωρινούς» και «χειμερινούς» ύφαλους και «τώρα είναι η ώρα για αντεπίθεση.

Μέχρι τις ευρωεκλογές ο Κ. Καραμανλής θα συνεχίσει να πολιτεύεται με τον ίδιο δυναμικό τρόπο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με πιθανότητα να συσπειρώσει ξανά γύρω του τους πολίτες, ψηφοφόρους, οι οποίοι έχουν φοβηθεί από το επερχόμενο «τσουνάμι» και κυβέρνηση σιγουριάς και όχι «περιπέτειες», όπως καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Έχει παρέλθει η εποχή που ο κόσμος αντιμετώπιζε τα κόμματα και τους πολιτικούς ως θαυματοποιούς. Και όποιος εξακολουθεί να το πιστεύει μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτή την στιγμή δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες. Χρειαζόμαστε αποφάσεις και άλλη ρότα. Αυτό είναι το πολιτικό παιχνίδι. Έτσι υπαγορεύουν οι δημοκρατικοί κανόνες. Η «βαρυχειμωνιά» έφυγε και η άνοιξη έρχεται. Σήμερα χρειαζόμαστε σχέδιο, συμμαχίες, και εργαλεία που ανταποκρίνονται στην νέα δεκαετία.

Για να ξαναπεράσουμε στην πρωτοπορία και να διαψεύσουμε αυτούς που ισχυρίζονται ότι είμαστε αδύναμος κρίκος. Οι καιροί απαιτούν επιμονή και προσήλωση σε κοινούς στόχους. Απαιτούν δύναμη και πείσμα αποτελέσματος. Απαιτούν αφοσίωση στην πραγματική πολιτική.

Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύω, δεν την εγκαταλείπω.

Είμαι και θα είμαι παρών

Στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί για να κερδίσουμε και αυτή την δύσκολη μάχη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος