Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  Τομεάρχης Εργασίας  ΟΜΙΛΙΑ  ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ 15-9-2011

Φίλες και φίλοι

Στελέχη της ΔΑΚΕ του Δημόσιου Τομέα

Είναι χαρά και τιμή για μένα να είμαι σήμερα μαζί σας και θέλω να δεχτείτε τις πιο θερμές ευχές μου για καλή δύναμη στον αγώνα που κάνετε στο χώρο της δουλειάς σας και στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί στο χώρο των ιδεών μας.

Και σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να είμαστε κοντά, να είμαστε δίπλα, ενωμένοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης των κοινών πολιτικών μας αρχών αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που σήμερα δέχονται τόσο σκληρή επίθεση.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Το διακύβευμα της συγκυρίας είναι μεγάλο και ξεπερνά όχι μόνο το πλαίσιο των διεκδικήσεων σας στο Δημόσιο Τομέα ξεπερνά ακόμη και τα όρια του Κόμματός μας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κέντρο της μεγάλης κρίσης βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας, η επιβίωσή της, το μέλλον της, η προοπτική της.

Γι΄ αυτό και η ευθύνη μας είναι μεγάλη.

Γι΄ αυτό και δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να την αναλάβουμε.

Τόσο εμείς σαν πολιτικά πρόσωπα όσο κι εσείς σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Και νιώθω την ανάγκη να πω, ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, τους αγώνες μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αν και δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την αρμοδιότητα του Δημόσιου Τομέα, επεδίωξε από την πρώτη στιγμή την πού στενή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ.

Βρήκαμε πρόθυμη ανταπόκριση και κερδίσαμε πολύτιμους συνεργάτες όπως ο πρόεδρος Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο πρόεδρος ΟΛΜΕ κ. Παπαχρήστος και άλλοι.

Ένα σημαντικό ζήτημα που συνδέει τον Τομέα μας με τα ενδιαφέροντά σας είναι και αυτό της Κοινωνικής Ασφάλισης και ιδιαίτερα της Επικουρικής. 

Είναι ένα ζήτημα που ενδιαφέρει όμως τους εργαζόμενους είναι θέμα που η εκκρεμότητα τους γεμίζει ανασφάλεια όλους τους ασφαλισμένους.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κι αυτό το θέμα με περισσή προχειρότητα. Έχει αναγγείλει τρείς φορές την παρουσίαση αναλογιστικών μελετών και τρείς φορές το έχει αναβάλλει.

Αποκορύφωμα της υπερβολικής αυτής καθυστέρησης είναι ότι στις 31 Αυγούστου ανέθεσε, με απευθείας ανάθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο νέα αναλογιστική μελέτη για τα Επικουρικά Ταμεία κόστους 65.000 ευρώ.

Φαίνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας αναζητά «βολικές» αναλογιστικές που να δικαιολογούν την Οριζόντια μείωση κατά 40% όλων των επικουρικών συντάξεων που όπως λένε κάποιες πηγές έχει ήδη αποφασιστεί.

Αυτή φίλες και φίλοι δεν είναι υπεύθυνη πολιτική. Αυτό το θέμα με τις αναλογιστικές μελέτες  - φάντασμα, εγώ θα το φέρω στη Βουλή.

Τι απέγιναν οι προηγούμενες αναθέσεις μελετών;

Ποιο ήταν το κόστος τους;

Ποιο είναι το περιεχόμενό τους;

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται;

Όλα αυτά ερωτήματα πρέπει να βρουν απάντηση.

Η θέση της ΝΔ είναι ότι καμία ρύθμιση στο Ασφαλιστικό δεν επιτρέπεται χωρίς μελέτη και τεκμηρίωση, χωρίς έγκυρες Αναλογιστικές Μελέτες, χωρίς δικαιοσύνη και ισονομία.

Οι Ασφαλισμένοι ανησυχούν και αγωνιούν. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τόσο σοβαρά ζητήματα.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα έχει φέρει αναστάτωση στους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα. Αυτό του Ενιαίου Μισθολογίου.

Για άλλη μια φορά, για ακόμη ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ακροβατεί χωρίς συγκεκριμένη θέση.

 Χωρίς συνέπεια και συνέχεια, παίζει κρυφτό από τη μια μεριά  με τις δεσμεύσεις στο Μνημόνιο και με τις πραγματικές ανάγκες από την άλλη της Δημόσιας Διοίκησης.

Η παρουσίαση θέσεων και σε ελάχιστο χρόνο αναίρεσή τους είναι παροιμιώδης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τρέχει πίσω από τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ.

Θα ακούσει τις απόψεις των στελεχών της, θα συνεδριάσει η ομάδα των συναρμοδίων Τομεαρχών και θα παρουσιαστεί η επίσημη θέση του Κόμματός μας.

Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι μπροστά μας βρίσκονται πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Ιδίως κρίσιμα ζητήματα των Εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για αξιοπρεπή διαβίωση.

Αυτό, για μας είναι αγωνία και καθημερινή έγνοια.

Και θέλω να είστε όλοι βέβαιοι ότι από τον πρόεδρο Σαμαρά μέχρι τον τελευταίο Βουλευτή και Στέλεχος αυτής της παράταξης, θα εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στο Δημόσιο Τομέα.

 

    Σας ευχαριστώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος