Loading...
 Start Page
Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Τομεάρχη Εργασίας στη συνάντηση με Συνδικαλιστικά και Κομματικά Στελέχη των Οργανισμών που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ ότι θα καταργήσει.


(Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011)

Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχαριστώ που είχατε την προθυμία να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση που σας απευθύναμε μαζί με τη Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων προκειμένου να συζητήσουμε το πολύ σοβαρό ζήτημα της συγχώνευσης και κατάργησης Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου.
Το νόημα της Συνάντησής μας είναι να ακούσουμε της δικές μας απόψεις και προτάσεις αφού εσείς γνωρίζετε ίσως καλύτερα από τον καθένα τη σημασία, τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα, τις προοπτικές ότι εν πάση περιπτώσει αφορά τους Οργανισμούς στους οποίους για πολλά χρόνια δουλεύετε.
Η άποψή σας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή όπου όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Κυβέρνηση θα φέρει με τη μορφή τροπολογίας την κατάργηση κάποιων οργανισμών.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιους ακριβώς θα φέρει. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι Οργανισμοί που εκπροσωπούνται σήμερα εδώ μάλλον θα συμπεριλαμβάνονται.


Αγαπητοί φίλοι
Θα μου επιτρέψετε να πω ότι σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, εμείς στη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με πολύ υπευθυνότητα. Κατ΄ αρχήν πρέπει να διευκρινίσω ότι η παράταξή μας είναι αυτή που έχει εδώ και αρκετό καιρό τονίσει την αναγκαιότητα του προορισμού του κράτους και της μείωσης των Οργανισμών και των Φορέων του.
Όχι όμως χωρίς Μελέτη Σκοπιμότητας.
Όχι χωρίς Οικονομικό και Επιχειρησιακό πλάνο.
Όχι χωρίς τεκμηρίωση ότι η κατάργηση ενός φορέα θα ωφελήσει την Οικονομία, θα έχει προστιθέμενη αξία για τους πολίτες, θα εξυγιάνει την αντίστοιχη αγορά.
Η λογική καταργούμε φορείς για να έχουμε οικονομία από τον περιορισμό των εξόδων των Διοικητικών Συμβουλίων είναι αφελής και επικίνδυνη. Τέλος η θέση μας είναι συγκεκριμένη και σταθερή. Με κάθε τρόπο να σωθούν οι θέσεις εργασίας.
Αξίζει να σημειώσουμε και να καταγγείλουμε ότι η Κυβέρνηση και οι επικοινωνιακοί υποστηρικτές της έχουν εδώ και καιρό αποδυθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσης των εργαζόμενων στους φορείς του Δημοσίου.
Έχουν ενοχοποιήσει την εργασία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και έχουν φορτώσει όλες τις στρεβλώσεις του διογκωμένου και δυσκίνητου - είναι αλήθεια - κράτους στις πλάτες των εργαζομένων. Και μια ακόμη υποσημείωση.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των Φορέων ειδικά οι περισσότερο μη αναγκαίοι δημιουργήθηκαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ.
Για μας αγαπητοί φίλοι οι εργαζόμενοι δεν είναι μέρος του προβλήματος όπως προσπαθεί η Κυβέρνηση να πείσει την κοινή γνώμη.
Για μας οι εργαζόμενοι μπορεί και πρέπει να γίνουν μέρος της Λύσης του προβλήματος.
Μέσα από έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο.
Μια συνεργασία και μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα μειώσει το κράτος όπου είναι αναγκαίο και θα το κάνει πιο λειτουργικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία των πολιτών αλλά και των αναγκών της χώρας μας για την επιτυχία των στόχων της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Δημοσιονομικής ισορροπίας.
Επί πλέον είναι αναγκαίο να τονιστεί η στρεβλή και προβοκατόρικη εφαρμογή του μέτρου της Εργασιακής Εφεδρείας που προτείνει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία.
Εμείς προτείναμε το συγκεκριμένο μέτρο για την αποφυγή των Απολύσεων.
Το ΠΑΣΟΚ το μετέτρεψε σε όχημα απολύσεων. Και μάλιστα με μια διαδικασία που θίγει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Τους κρατά σε ομηρία.

Είναι βέβαιο ότι οι «αναγκαίοι» θα κριθούν μόνο με κομματικά κριτήρια ΠΑΣΟΚ.
Οι υπόλοιποι θα «κοσμούν» μια λίστα οιονεί ανίκανων και υπαλλήλων περιορισμένων προσόντων.
Αυτή η πολιτική προσβάλει τους Εργαζόμενους.
Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Μας γυρίζει πολλά μα πολλά χρόνια πίσω, στην Ιστορική πλατεία Κλαθμώνος.

Κλείνοντας να πω ότι με οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας και στη συνέχεια με τους άλλους συναδέλφους αρμόδιους Τομεάρχες και Γραμματείς του Κόμματος θα μορφοποιήσουμε τη θέση του Κόμματός μας για καθένα από τους Οργανισμούς που εκπροσωπείτε.
Με αίσθημα ευθύνης και προσήλωσης στις πραγματικές ανάγκες της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος