Loading...
 Start Page
Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας

 

«Εμείς τον εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε» διεμήνυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας την Δευτέρα σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αρκαδίας.

Εκπροσωπώντας την παράταξη και την ηγεσία της, ο κ. Νικολόπουλος (μετά από πρόσκληση της ΝΟΔΕ και απόφαση του προέδρου και του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος) αναφέρθηκε στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, καλώντας παράλληλα, τα στελέχη και τα μέλη της ΝΟΔΕ Αρκαδίας να αποτελέσουν τους «τελάληδες» της νέας πρότασης ελπίδας της παράταξης για έξοδο από την κρίση και παράλληλα, να λειτουργούν ως τα αυτιά και τα μάτια του κόμματος στην τοπική κοινωνία, να ακούν και να καταγράφουν προβλήματα και με πίστη και πάθος, να τα μεταφέρουν προς το κέντρο, ώστε η πολιτική της Ν.Δ. να διαμορφώνεται από την βάση.

Ο κ. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως πρέπει να υπάρξει επιδότηση στεγαστικών δανείων για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, αξιοποίηση της τεράστιας ανενεργού δημόσιας περιουσίας και δράσεις ανάταξης της εμπορικής δραστηριότητας.

«Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση κα αυτά που κάνει η κυβέρνησή του, τα έκανε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είχαν παραλύσει τη χώρα! Αλλά, η Ν.Δ. ποτέ δεν θα έφτανε να υιοθετήσει τόσο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Πολύ περισσότερο, ποτέ δεν θα έφτανε να υποθηκεύσει την ανεξαρτησία της χώρας! Θυμηθείτε μόνο πως ο Κώστας Καραμανλής ζητούσε συναίνεση για να περάσουν τότε κάποια πολύ πιο ήπια μέτρα, τονίζοντας πως αργότερα θα πρέπει να ληφθούν πιο οδυνηρές αποφάσεις και το ΠΑΣΟΚ τότε, μονότονα και καιροσκοπικά, απειλούσε με εκλογές, τονίζοντας πως... λεφτά υπάρχουν» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας πως ακόμα και τώρα, η Ν.Δ. δημιουργεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που εγγυάται ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να απορρίψουμε το Μνημόνιο, όχι, βέβαια, για να γυρίσουμε στην εποχή που το κράτος αναδιένειμε δανεικά και ψευδαισθήσεις κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας. Κάθε άλλο! Αλλά για να εξυγιάνουμε αληθινά τη χώρα. Κοινωνικός φιλελευθερισμός και κοινωνική οικονομία της αγοράς σημαίνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις της χώρας μας, στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε, στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό που μπορούμε να αξιοποιήσουμε πολύ περισσότερο, στη δημιουργικότητα και το δαιμόνιο του λαού μας και να βγούμε από την κρίση με Ανάπτυξη. Όχι να ξεζουμίζουμε τα κουφάρια επιχειρήσεων που βλέπουν το τζίρο τους να μηδενίζεται, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, την απελπισία των ανέργων που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και τα όνειρα των νέων παιδιών, που απελπισμένα μεταναστεύουν από τον τόπο τους. Το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα, χωρίς αποτέλεσμα και η οικονομική δραστηριότητα παραλύει. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την "κοινωνική οικονομία της αγοράς". Δεν είναι οικονομία, είναι... ερημοποίηση!» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χώρα μπορεί να τα καταφέρει: «Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να επιβιώνουμε, να ανασυγκροτούμαστε και να προχωρούμε. Η ανασυγκρότηση όμως πρέπει να γίνει με όρθιο τον ελληνικό λαό. Εμείς στη Ν.Δ. δεν θέλουμε γονατισμένο τον λαό, πεθαμένες τις αξίες του έθνους μας και κουρελιασμένη την ηθική μας υπόσταση. Σήμερα η Ν.Δ. αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, λοιπόν. Να διαλαλήσει ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με αξιοπρέπεια. Με εθνική και κοινωνική περηφάνια. Αυτό οφείλουμε να φωνάξουμε δυνατά προς κάθε κατεύθυνση!».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος