Loading...
 Start Page
Εισήγηση ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ στο προσυνέδριο των ΑΝΕΛ

Φίλες και φίλοι της Λάρισας και της Θεσσαλίας

Εκφράζω την χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας σε αυτό το δεύτερο βήμα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος και που, εκπροσωπώντας ένα νέο κίνημα που αναπτύσσεται στην χώρα τους τελευταίους μήνες, το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, χαιρετίζω την σημερινή προσυνεδριακή σας συγκέντρωση.

Γνωρίζοντας τις σκέψεις και το όραμα του φίλου, του Πάνου Καμένου, για ένα κόμμα, πραγματικά ολοκληρωμένο και αδέσμευτο, με ανοιχτή καρδιά αλλά και ανοιχτά αυτιά, σε προτάσεις, σκέψεις και συνεργασίες που στοχεύουν στο να ξαναπάρουμε πίσω τον τόπο μας, εκφράζω και εγώ με την σειρά μου την δημόσια και ευθεία άποψη των Χριστιανοδημοκρατών ότι, ναι, υπάρχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ, από την δημιουργία ενός κοινού μετώπου των ελεύθερων και πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων της δημοκρατίας, με κοινό στόχο την διαφυγή της χώρας από την μέγγενη των μνημονίων της υποτέλειας, της αδικίας και της φτώχειας.

Ναι, πολιτικοί και πολίτες από όλους τους δημοκρατικούς χώρους μπορούμε σήμερα να βρεθούμε κάτω από μία και μόνο σημαία.

Την ελληνική!

Και να παλέψουμε για να διώξουμε από την χώρα μας τον μεσαίωνα που μας επέβαλλαν οι απάτριδες δυνάστες της Ευρώπης και τα ντόπια όργανά τους.

Φίλες και φίλοι,

Επειδή δεν θέλω να σας κουράσω και επειδή πρέπει εσείς να αναπτύξετε τις θέσεις σας και να μιλήσετε, δεν θα αναφερθώ καθόλου στα ολέθρια αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, που άλλωστε αναγνωρίζονται πλέον και από τους πρωτομάστορές τους, όπως είναι το ΔΝΤ.

Αυτά τα αποτελέσματα, εσείς άλλωστε τα ξέρετε καλύτερα γιατί τα ζείτε κάθε μέρα στην δουλειά, στο σπίτι, στην γειτονιά σας.

Θα πω μόνο δυο λόγια σχετικά με την θεματική της σημερινής συγκέντρωσης, η οποία – διόλου τυχαία εδώ στην Λάρισα όπου χτυπάει η καρδιά της αγροτικής Ελλάδας – αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω και σήμερα:

Πολλές φορές έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε πως είμαστε ένα φτωχό κράτος. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα!

Τούτος ο τόπος, είναι πολύ πλούσιος.

Κι αν φτώχυνε, φτώχυνε γιατί του το επέβαλλαν οι εγκληματικές πολιτικές του παρελθόντος και οι ατελείωτες υποχωρήσεις έναντι αλλότριων συμφερόντων που ήθελαν να μετατρέψουν τους Έλληνες σε θλιβερούς υπάλληλους και όχι να γίνουν αφεντάδες στη γη τους, στα χωριά και στις πόλεις τους!

Και ποιος είναι άραγε ο μεγαλύτερος και διαχρονικότερος πλούτος αυτού του τόπου, αν όχι η γη του;

Σε τούτη τη γη, το ξέρουμε όλοι, θα φυτρώσει και θα καρπίσει σχεδόν ό,τι και να σπείρουμε.

Θα μπορούσαμε να είμαστε απόλυτα αυτάρκεις στην παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Και όμως, δαπανούμε δισεκατομμύρια για αγορές αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό.

Η χρόνια εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Χωριά που έσφυζαν κάποτε από ζωή ερημώθηκαν και τεράστιες εκτάσεις έμειναν να λογκώνουν.

Αλλά και όσοι πεισματικά παρέμειναν στην επαρχία και θέλησαν να αποδείξουν πως τούτη η γη μπορεί να κάνει θαύματα, έμειναν απελπιστικά μόνοι και αβοήθητοι από το κράτος.

Ολόκληρες σοδειές πουλιόνται για ένα κομμάτι ψωμί και καταλήγουν… χρυσάφι στις αγορές της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Και ταυτόχρονα, τα γεωργικά έξοδα διαρκώς στην ανηφόρα.

Τα έσοδα όμως, σταθερά και μάλλον μειούμενα.

Ας το πούμε ξεκάθαρα:

Η τέλεια συνταγή για να ξεκληριστεί η αγροτιά στην Ελλάδα, για να μην μείνει ούτε ένας τσοπάνος και ούτε ένα μαντρί σε αυτό τον τόπο!

Άλλος ένας κρίκος και αυτός, στην μακριά αλυσίδα της εξάρτησης των Ελλήνων από τους άλλους…

Τους σημερινούς δανειστές και δυνάστες.

Νομίζω πως όλοι όσοι είμαστε εδώ, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός συμφωνεί πλέον.

Πρέπει, εδώ και τώρα, να μπει τέλος σε αυτή την αντιαγροτική, ανθελληνική τακτική!

Πρέπει, εμείς οι Έλληνες, να ξαναθυμηθούμε να παράγουμε. Πρέπει να ανακύψουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στα νιάτα να παραμείνουν στον τόπο τους ή να επιστρέψουν σε αυτόν, καταλαβαίνοντας πως ο πλούτος, ο πραγματικός αλλά και ο ηθικός, δεν βρίσκεται σε κανένα υπαλληλίκι, αλλά στην επένδυση στην ελληνική γη.

Στην δική τους γη!

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος λοιπόν στους σύγχρονους αστικούς μύθους.

Να καταλάβουμε ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα δεν θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις των πολυεθνικών – χωρίς φυσικά να αρνούμαστε οποιαδήποτε επένδυση – αλλά θα έρθει μέσα από την γη των Ελλήνων, που θα δουλευτεί με τα χέρια και με τα μυαλά των Ελλήνων!

Χρειαζόμαστε μία νέα, εθνική αγροτική πολιτική.

Που θα δημιουργήσει νέους, σύγχρονους συνασπισμούς αγροτών. Που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και θα πουλιόνται ακριβά στα καλύτερα ράφια των ξένων σούπερ μάρκετ.

Που θα παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται ο πραγματικός αγρότης και κτηνοτρόφος για να μπορεί να αναπτυχθεί και να κερδίσει από τον κόπο του.

Επιτέλους, πόσο δύσκολο είναι πια να υπάρξει ένα ευρύ και γενναίο πρόγραμμα παραχώρησης δημόσιας γης σε ακτήμονες ή ακόμα και σε υπάρχοντες αγρότες, ώστε να δυναμώσουν την παραγωγή τους; 

Πόσο δύσκολο είναι να δοθούν κίνητρα για την τυποποίηση προϊόντων που αρχικά θα στοχεύουν στην αυτάρκεια της χώρας και κατόπιν, σε ένα δυναμικό κύμα εξαγωγών;

Αν μία ελληνική κυβέρνηση τολμήσει να προχωρήσει σε γενναίες φοροαπαλλαγές και κίνητρα προς τους αγρότες, είναι βέβαιο πως μετά από δύο – τρία χρόνια θα κερδίζει τα πενταπλάσια από όσα θα έχει δαπανήσει, μόνο και μόνο από την αύξηση της παραγωγής και του τζίρου στην αγορά.

Και φυσικά, δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτά.

Στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους, οι επιστήμονες και οι τεχνοκράτες του αγροτικού τομέα να βρεθούν εκεί όπου πραγματικά χτυπάει η καρδιά της αγροτιάς.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχει ένα υπουργείο Γεωργίας στην καρδιά της Αθήνας.

Εδώ, στην Θεσσαλία έπρεπε να βρίσκεται!

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα μία Εθνική τράπεζα φυτικού και ζωικού πλούτου, που θα συγκεντρώνει και θα αναδεικνύει σπόρους και ποικιλίες κατάλληλους για την ελληνική παραγωγή, όπως και ράτσες ζώων ή αλιευμάτων.

Και όλα αυτά, φίλες και φίλοι, πρέπει να συνδυαστούν με μία ουσιαστική επένδυση στην ελληνική περιφέρεια.

Όσοι περιμένουν, η ανάκαμψη να έρθει από την Αθήνα είναι γελασμένοι!

Από την περιφέρεια θα έρθει η νέα άνοιξη της οικονομίας!

Το πιστεύω ακράδαντα.

Και γι’ αυτό πρέπει η ελληνική περιφέρεια να αποκτήσει υποδομές και τις δυνατότητες εκείνες που θα κρατήσουν τους νέους στην περιφέρεια και θα σταματήσουν την μετακίνηση προς το κέντρο.

Δεν γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη και να υπάρχουν χωριά χωρίς σχολεία και σχολεία χωρίς χωριά!

Πόσο πιο απλό είναι;

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.

Θέλω μόνο να σας μεταφέρω την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Θα αγωνιστούμε και εμείς, στο πλευρό σας για μια Ελλάδα που θα μετατρέψει την δύναμη της γης της, σε κυρίαρχο όπλο της, στον αγώνα της πατρίδας για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από μνημόνια και δόσεις, που μόνο φτώχεια και δράματα φέρνουν.

Τώρα που η ανεργία στην χώρα αγγίζει το 1/3 του πληθυσμού και η χώρα απειλείται από μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση σε καιρό ειρήνης, η συγκυβέρνηση του μνημονίου, αντί να προσπαθεί να στερήσει και τις τελευταίες πενταροδεκάρες του κοσμάκη για να ικανοποιήσει την τρόικα, θα έπρεπε να έχει βάλει φουλ τις μηχανές για την αξιοποίηση αυτού του εθνικού κεφαλαίου.

Οι ελπίδες μου, ωστόσο, δεν βρίσκονται στη σημερινή κυβερνητική συγχορδία που μόνο ως αντίλαλος της τρόικας ακούγεται. Βρίσκονται στην επόμενη μέρα.

Και σε αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα με τον φίλο, Πάνο Καμμένο.

Ξημερώνει μια νέα μέρα, που θα επιβάλλει νέες συμφωνίες και νέα δεδομένα.

Και εμείς, όσοι στεκόμαστε όρθιοι μέσα στην καταιγίδα και ακουγόμαστε ως… παράφωνοι στη συγχορδία των μνημονιακών μεγαφώνων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στο πλευρό του λαού, να διαμορφώσουμε το νέο σχέδιο για την πατρίδα.

Και αυτό κάνουμε.

Να ξέρετε πως ότι υπάρχουν δυνάμεις που είναι αποφασισμένες, να αλλάξουν τον χάρτη των ισορροπιών.

Το… καλαμπούρι του ψευτοσυστήματος εξουσίας που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, φτάνει προς το τέλος του, γιατί μαζί θα το γκρεμίσουμε και μαζί θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας.

Θυμηθείτε το:

Μια νέα μεγάλη συμμαχία για την Ελλάδα είναι προ των πυλών!

 Σας ευχαριστώ πολύ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος