Loading...
 Start Page
Το τέλος της ανόδου και η επερχόμενη πτώση ενός «πορφυρογέννητου»

Σειρά από πολιτικές αξιολογήσεις  και συνακόλουθες εκτιμήσεις πεπραγμένων «εγγυώνται» την αποδόμηση της αξιοπιστίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

  • του Νίκου Ι. Νικολόπουλου, Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Ο εγωκεντρισμός του, που μας επιβεβαιώνει ότι τα πάντα έχουν την προσωπική του σφραγίδα, θα ταφεί κάτω από τα ερείπια  του δικού του δημιουργήματος. Κάτω από πήλινα πόδια του καταρρέοντος  επιτελικού κράτους. Νόμισε λανθασμένα ο Πρωθυπουργός, ότι το σαθρό οικοδόμημα του είναι δυνατόν να στηρίζεται εσαεί σε επικοινωνιακές αντηρίδες. Νόμισε ότι η κατ επανάληψη πλουσιοπάροχα  αγορασμένη «αγιοποίησή» του θα διαστρέβλωνε την πραγματικότητα και θα διέγραφε τα λάθη του.

Κακώς, κάκιστα επένδυσε όλο του το πολιτικό κεφάλαιο, μαζί με τεράστιο Δημόσιο χρήμα,  στην στήριξη των συστημικών Μ.Μ.Ε. και στους «μάγειρες» μιας επίπλαστης δημοσκοπικής πραγματικότητας. Δεν έχει παρά να παραδειγματιστεί και να συνετιστεί από το Βατερλό τον δημοσκόπων στις ΗΠΑ.  Αν και ό,τι και να κάνει τώρα, έρχεται και η δική του σειρά. 

Για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Και η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο, που τελεί σε σύγχυση και με την πολιτική συμπεριφορά του προδίδει τον εκνευρισμό του.  Στην τελευταία του συνέντευξη χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν συνάδουν με την αστική του ευγένεια, αναδεικνύοντας το υπερτροφικό «εγώ» του (29 φορές μίλησε σε πρώτο πρόσωπο θυμίζοντας το «l ‘ Etat c’est moi του Λουδοβίκου του  14ου).

Κατηγόρησε εκατομμύρια πολίτες ότι είναι «ψεκασμένοι» και εφησυχασμένοι ενώ ειδικότερα για τη νεολαία είπε ότι είναι ανυπάκουη. Πρωτοφανές ένας Πρωθυπουργός να χαρακτηρίζει -χωρίς να διευκρινίζει- αορίστως συμπολίτες του ως «ψεκασμένους»!

Είναι εύκολη η επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ψεκασμένους» όλους όσοι βρίσκονται σε σύγχυση, όταν ακούν εντελώς αντικρουόμενες οδηγίες από τους ίδιους ακριβώς τους λοιμοξιολόγους, με τα πολλά  διδακτορικά ο καθένας... Προσωπικά ο γράφων του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό ως απαράδεκτο.

Είναι άστοχη και δηλωτική η ταύτιση των λίγων αρνητών του κορωνοϊού με την καχυποψία εκατομμυρίων Ελλήνων για το αποτυχημένο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα των δικών του πολιτικών αποφάσεων για την πανδημία. Οχυρώνεται ο πρωθυπουργός πίσω από τους λοιμοξιολόγους και ισχυρίζεται ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις υποδείξεις τους.

Ε, λοιπόν δεν του είπαν οι «σοφοί» το Μάιο ότι έχει χρόνο μπροστά του να αυξήσει τις ΜΕΘ για να μην «τιγκάρει» το σύστημα τον χειμώνα; Κυρίως όμως οι «ψεκασμένοι» και οι μη δεν ξεχνούν τις κατηγορηματικές δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη πριν λίγες εβδομάδες που έλεγε αυτολεξεί ότι : «Θα είναι καταστροφικό για τη χώρα ένα  δεύτερο lockdown…ότι ένα lockdown διευρύνει τις ανισότητες και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους…ότι ένα lockdown ναρκοθετεί την Ελλάδα…ότι ένα lockdown είναι αδιανόητο…»

Θα θυμηθούν και στη κάλπη ότι αυτός ο ίδιος -«ο σοβαρός τεχνοκράτης», αποφάσισε τον ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ μας, αυτός ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ και αυτός ΟΔΗΓΕΙ σε ολοκαύτωμα  την εθνική οικονομία.

Ναι, δεν το λένε οι ψεκασμένοι αλλά η ΕΛΣΤΑΤ, η Τράπεζα Ελλάδος, οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και οίκοι ότι το γενικό lockdown  βαθαίνει την ύφεση, προκαλεί κι άλλη ανεργία, διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Ο πρωθυπουργός θεωρώντας  ότι η Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, αγνοώντας τις κραυγές αγωνίας από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, τα νησιά μας και όπου αλλού κυριαρχεί το αίσθημα της αδικίας, επέβαλε  καθολική καραντίνα.

Χωρίς αξιόλογο επιδημιολογικό φορτίο, αρκετές περιοχές της χώρας τιμωρήθηκαν για την υπευθυνότητα τους και οδηγήθηκαν στην οικονομική απόγνωση. Αυτά και πολλά άλλα λέει ο κόσμος για το μαστίγιο Μητσοτάκη, το οποίο δεν αντισταθμίζεται από τα καρότα των 400 και 800 ευρώ σε μια μερίδα της κοινωνίας. Πρόκειται δε, για καρότο, που μαζί με άλλα… ζαρζαβατικά, ήδη χρησιμεύουν για την πολιτική αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα πολλά άλλα που η κοινωνία υποστηρίζει είναι και όσα πλέον αισθάνονται οι «νεοδημοκράτες» της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αυτοί που νιώθουν προδομένοι από τον ιδεολογικοπολιτικό  τους απογαλακτισμό. Που θεωρούν τους βουλευτές τους άβουλα πιόνια του Μητσοτασημιτικού επιτελικού κράτους.

Που ψηφίζουν με στρατιωτική πειθαρχία τα νομοθετήματα που σερβίρει το Μέγαρο Μαξίμου…

Που δεν μπορούν να πλησιάσουν στα γραφεία των … ξενόφερτων υπουργών, που  ούτε έχουν ελπίδες ότι θα καταργηθεί το άβατο του «πρασινοκόκκινου» Μεγάρου.

Ο κόσμος και οι περισσότεροι εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, νιώθουν ξένοι στο σπίτι τους και αποδιωγμένοι από το στελεχωμένο με ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ,  ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ  επιτελικό μόρφωμα, που έχει εγκαθιδρύσει μια τηλεδημοδικτατορία στη χώρα.

Οι ακραιφνείς άδολοι «νεοδημοκράτες» κύριε Μητσοτάκη είναι αυτοί που πρώτοι μετράνε αντίστροφα για λογαριασμό σας και μαζί τους οι πολλοί Έλληνες, που αρνούμαστε να γίνουμε θύματα της αγέλης των ενσωματωμένων δημοσιογράφων, που αρνούμαστε να γίνουμε άλογα πρόβατα της κομματικής στάνης και απαιτούμε από εσάς και τους λοιπούς ΑΡΙΣΤΟΥΣ νέους συνοδοιπόρους σας ένα συγγνώμη, αφού δυστυχώς για όλους μας όσοι είναι «Άριστοι» δεν είναι και «Αλάνθαστοι».

Επειδή όμως δεν γνωρίζετε τη λέξη «αυτοκριτική» ας μάθετε ότι στον καταμερισμό των ευθυνών οι πολίτες ταυτίζουν όλες τις κυβερνήσεις και όλους τους πολιτικούς με το ισοπεδωτικό «όλοι ίδιοι είναι», αφορά και σας αυτό,  και όλοι όσοι θέλησαν να ζητήσουν και τα ρέστα από το λαό πήραν «απολυτήριο» …

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος