Loading...
 Start Page
Δεν είναι μαξιμαλισμός να περιφρουρούμε τα κεκτημένα μας

Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα αντίστασης για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εάν όμως έχει ήδη αποδεχτεί ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αυτό θα ισοδυναμεί με εγκληματική ή αυτοκτονική πράξη. Υπάρχει πια σοβαρός προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία μετά την έκδοση ελληνικής διεθνούς ΝΟΤΑΜ, ύστερα από αίτημα της Τουρκίας, για τη διεξαγωγή τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στην περιοχή Ρόδου/Καστελόριζου, κατά παραβίαση του ΜΟΕ Παπούλια- Γιλμάζ που ισχύει για όλο το ΑΙΓΑΙΟ.

Επισημαίνουμε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ασφαλώς και δεν μπορεί ακόμα να μας κοροϊδεύει όταν από την 10 Οκτωβρίου 2019, όπου στη Βουλή ο ΥΠΕΞ Νικ. Δένδιας με γραπτή επίσημη απάντηση του σε σχετικό ερώτημα, επιβεβαίωσε ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά … ανήκει στην Αν Μεσόγειο.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου 2019 ,ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο. Τελευταίως η Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει πως λίγο καιρό αφ’ ότου ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης άρχισε τις εθνικές παραχωρήσεις εθνικών και εδαφικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων .

Συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2019 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμφωνήσει με την Τουρκία-δηλαδή έχει αποδεχθεί -ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου δεν ανήκει στο Αιγαίο. Βρισκόμαστε όπως προκύπτει από τα προαναφερθέντα σε μια ωμη παραβίαση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες .

Δεν επιτρέπεται να μείνουν παραπίσω και να κρατάνε το στόμα τους κλειστό οι πολιτικοί μας ηγέτες και όσοι βρίσκονται σε πόστα ευθύνης. Καμιά Ελληνίδα και κανένας δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει . Η Ιεραρχία της Ορθόδοξης εκκλησίας η στρατιωτική και πνευματική ηγεσία πρέπει να βγουν από τον κρυψώνα τους. Τώρα απαιτείται να σημάνει ένας Εθνικός Συναγερμός .

Οι ελληνικές θέσεις είναι πάγιες. ∆εν διεκδικούμε, αλλά, κυρίως, δεν παραχωρούμε τίποτα. Είναι δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια όποτε το εκτιμήσουμε – και προφανώς ήρθε η ώρα. Και δεν είναι μαξιμαλισμός να περιφρουρούμε τα κεκτημένα μας που εμπεριέχονται και είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες. Είναι καθήκον των Ελλήνων που πιστεύουν ότι έχει σημάνει η ώρα του ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ να συναντηθούμε σε ΕΝΑ Πατριωτικό Δημοκρατικό ΜΕΤΕΡΙΖΙ ώστε από κοινού να αγωνισθούμε ηρωικά για την υπεράσπιση των ΣΥΝΟΡΩΝ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και την ευημερία του ΛΑΟΥ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ είναι επιτακτική ανάγκη να ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ σε έναν Δημοκρατικό Συναγερμό με την μαζική συμμετοχή και στήριξη των Ελλήνων που διαισθάνονται και είναι έτοιμοι να υπακούσουν στον προσωπικό συνειδησιακό τους Συναγερμό και που σίγουρα δεν υπολείπονται του 40% του πληθυσμού. Παραχωρήσεις από πρόθυμους της υποτέλειας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουν … ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ η άλλως όπως έγραφε ο Κώστας Καβάφης «Η μυστική βοή έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος 

 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ 

πρώην Υφυπουργός Εργασίας 

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

 

www.nikosnikolopoulos.gr

www.xristianodimokrates.gr

twitter: https://twitter.com/NikNikolopoulos?lang=el

 

facebook: https://www.facebook.com/NikNikolopoulos

instagram: https://www.instagram.com/nikolaos.nikolopoulos/

τηλ2610344700 fax: 2610344703 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος