Loading...
 Start Page
Γιατί εκλογές!

Όταν το πλέον φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης διαπιστώνει ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι προϊούσα, όταν ο ισχυρότερος ίσως εκδοτικός παράγων της χώρας προβάλλει ως πρώτο θέμα στο τηλεοπτικό του κανάλι, τους ανύπαρκτους ελέγχους κατά τις μετακινήσεις του πληθυσμού, τότε κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει.

Ξεκίνησαν δειλά δειλά να εμφανίζουν την αλήθεια .

Έτσι μέσα σε ένα μήνα η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί κατά τρεις μονάδες, ενώ στο θέμα της καταλληλότητας, που η κυβέρνηση θεωρεί ότι αποτελεί και το ισχυρό χαρτί της ο Μητσοτάκης χάνει πόντους .

Και θα χάνει διαρκώς όσο δεν θα απαντά στους καταταλαιπωρημένους συμπατριώτες μας στα ερωτήματα που γοερώς  θέτουν :

Θα υπάρχει μέλλον αύριο; 

Δεν υπάρχει ένας άλλος δρόμος ;

Γιατί δεν υπάρχει  από την αρχή, και, πόσο μάλλον ένα χρόνο μετά, ένα πλάνο, να πούμε θα κάνουμε υπομονή αυτόν τον χρόνο αλλά μετά θα γυρίσουμε που; 

Σε ποια κανονικότητα; Με ποιόν τρόπο; 

 

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην πανδημία και οι κυβερνητικές παλινωδίες φέρνουν μια μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα .

 Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής στην πανδημία έχει πέσει κατακόρυφα: κυμαινόταν μεταξύ 60% και 80% και ήδη έχει γίνει μειοψηφική(περί το 40%).

Αλλά και οι εκλογικοί δείκτες δεν πάνε καθόλου καλά για το κυβερνητικό κόμμα.


Μπήκαμε στη φάση της φθοράς και βοούν τα πάντα πως κάτι αλλάζει κάτι τρέχει  στο, μέχρι τώρα σταθερό, πολιτικό σκηνικό και όλοι –ακόμη και τα πλέον φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης– αρχίζουν να το προσμετρούν.

Το πόσο ταχεία θα είναι η μεταστροφή της κοινής γνώμης είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς υπάρχουν μια σειρά αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να διαμορφώσουν το πολιτικό κλίμα.

Όμως πλανώνται πλάνην οικτράν», και σύντομα θα καταλάβουν ότι «είναι βαθιά νυχτωμένοι» στο ΜΑΞΙΜΟΥ...

Δυστυχώς γι’ αυτούς -και τη Χώρα- η πραγματικότητα είναι διαφορετική.


Επιβίωση με δανεικά, μήνες χωρίς ούτε ένα ευρώ έσοδα, lockdown  εν μέσω κορονοϊού. Περίπου 810.000 εργαζόμενοι, σε διάφορους τομείς της οικονομίας, μπήκαν σε καθεστώς αναστολής από το πρώτο κύμα της πανδημίας με την πλειοψηφία τους να παραμένουν στο ίδιο καθεστώς μέχρι σήμερα. 

Επιπλέον, περίπου 16.000 εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μητρώο καλλιτεχνών αδυνατούν να δουλέψουν. Αρκετοί από αυτούς, μέχρι και σήμερα με μοναδικό εισόδημα την μηνιαία αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτή η σκληρή κοινωνική πραγματικότητα δεν καταγράφεται από τις τηλεφωνικές μετρήσεις που ως γνωστόν έχουν πεθάνει. Όσοι τις κάνουν -γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν συνδυαστικές μετρήσεις «αυτοπαγιδεύονται».

Σήμερα μπήκαν κηδειόχαρτα στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων ... χθες γιουχαϊστήκαν οι απόστολοι υπουργοί του από τους νοικοκυραίους μικρομεσαίους επιχειρηματίες προχθές από τους φιλήσυχους κατοίκους της ΝΕΑΣ Σμύρνης, παρά προχτές από τους νέους των πανεπιστημίων κοκ

Ο Μητσοτάκης  λοιπόν βλέπει το παγόβουνο να έρχεται καταπάνω στην «ωραία Ελλάδα» και ανησυχεί για το μπαταρισμένο σκάφος των Αρίστων, που ήδη μπάζει νερά από παντού.

Προσωπικά ο ίδιος και οι πρόθυμοι υποτελείς του επιτελικού κράτους ,που υπηρετεί την ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,πάνε τη Χώρα με αυτόματο πιλότο με λάθος input, λάθος data. 

Το ραντάρ εντοπισμού των ρευμάτων της κοινωνίας είναι πειραγμένο από κατασκευής.

Λάθος τα data, λάθος τα συμπεράσματα, λάθος και οι αποφάσεις .

Εσείς πάντως  κάθε φορά που αναρωτιέστε για την αλήθεια των δημοσκοπήσεων αξίζει να θυμάστε ότι ο Τραμπ αύξησε τη δύναμή του κατά 7.000.000 ψηφοφόρους και αυτό το αυξητικό φαινόμενο δεν το είχε εντοπίσει ούτε το FOXNEWS.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα εθνικά , οικονομικά , εργασιακά ,κοινωνικά κα θέματα καθώς και την πανδημία διογκώνεται, κάτι που αποτυπώνεται ιδιαίτερα στις κρυφές ποιοτικές δημοσκοπήσεις που έχουν μόνον οι ξένες πρεσβείες . 

Τέλος πρέπει να ληφθεί υπόψη μας πως συνεχίζει αδιάκοπα να «μολύνει» τον Μητσοτάκη ο ιός των οικονομικών και ηθικών σκανδάλων, καθώς επίσης και η έξαρση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια των πολιτών συνεχώς να διογκώνεται  και η απελπισία να φέρνει την ομαδική παράκρουση και τον λαϊκό ξεσηκωμό .

Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ δεν είναι πια ήσυχοι.

 Γνωρίζουν ότι, η πτώση αυτή θα συνεχιστεί και πως φτάνει  η στιγμή που η επανεκλογή τους, η οποία μέχρι πρότινος εμφανιζόταν βέβαιη, θα καταστεί αδύνατη.

Γι’ αυτό  ο Μητσοτάκης πηγαίνει ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές, όταν ο εμβολιασμός επιτευχθεί σε ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού , δηλαδή στις αρχές του καλοκαιριού. Αλλά και τότε ίδωμεν.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος