Loading...
 Start Page
Γιορτές υπερηφάνειας ή δουλείας και υποτέλειας;

Το λογότυπο των 200 χρόνων της επετείου από την Εθνεγερσία του ’21 προκαλεί τον κλαυσίγελο και απωθεί τη σκέψη από το νόημα της Επανάστασης και από τα ιδανικά των ηρώων προγόνων μας. Είχε προηγηθεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο «Παρά τω Πρωθυπουργώ» υπερ-υπουργός κ. Γεραπετρίτης αφαίρεσε από τον νόμο τη φράση που αφορούσε την «ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδος με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του Ελληνικού Κράτους» και απολογούμενος είπε: «Δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding με έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μία δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος».

Απάλειψαν τον Σταυρό από το σήμα της διοργάνωσης του εορτασμού των 200 χρόνων για την Επανάσταση του 1821. Περιόρισαν και τον αριθμό των γαλανόλευκων λωρίδων που είναι ισάριθμες με το σύνθημα του αγώνα που έχει η σημαία: Ελευθερία.

Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα και από πού αντλούν τη δύναμη, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παραχαράσσουν την ιστορία και να αποκόπτουν τα Ελληνόπουλα από τις ρίζες που «δίνουν χυμούς» στο εθνικό «δένδρο». Ποιοι είναι αυτοί που ξεκόβουν τους Ελληνόπαιδες από τις ηρωικές μνήμες και τους απομακρύνουν από τους ήρωες τους έθνους και τους εθνομάρτυρες αγίους της Ορθοδοξίας, που κρατούν ζωντανό το έθνος;

Η πρόκληση στην ιστορική μνήμη είναι μεγάλη, η περιφρόνηση στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων ευθεία.

Απάλειψαν τον Σταυρό και δεν ξεσηκώθηκε ούτε η ηγεσία, ούτε ο λαός που είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα του η πίστη προς την Ορθοδοξία.

Μα καλά, γίνεται αυτός ο εορτασμός μήπως για να ενταφιάσουν την αλήθεια του επαναστατικού αγώνα, που δόθηκε, «για του Χριστού την πίστη, την αξία και της πατρίδας την ελευθερία».

Μήπως για να αποδεχθούμε πανηγυρικά ότι μετά από 200 χρόνια ελεύθερου βίου οι Νεοέλληνες, εκουσίως αποδεχθήκαμε να μπούμε σε έναν νέο ζυγό δουλείας και υποτέλειας; Δυστυχώς φαίνεται πως με τούτα και με εκείνα καταφέραμε να ξαναέχουμε πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας και πως τα 200 χρόνια δεν θα τα γιορτάσουμε ως ελεύθερη χώρα, αλλά ως χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, από τη χρεοκοπία μας και εντεύθεν.

Η Ελλάς όμως δεν είναι τελειωμένη, όπως πολλοί πιστεύουν, επειδή υπάρχει ανισότητα δεδομένων. Δεν είναι τελειωμένη, αρκεί να ξεριζώνουμε την ηττοπάθεια από μέσα μας. Μόνο τότε θα να νικήσουμε τον αντίπαλο που είναι εκεί έξω και επιβουλεύεται την κυριαρχία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Για αυτό πρέπει προηγουμένως να νικήσουμε τον εχθρό που έχουμε μέσα μας.

Είναι βαριά προσβολή για τον υπερήφανο ελληνικό λαό το πολιτικό σύστημα να προσπαθεί να επιβάλει μία αποχριστιανισμένη, αποεθνικοποιημένη, νεοταξική κατάσταση που είναι ακριβώς απέναντι από την επαναστατική διάθεση και ενέργεια του έθνους, που εκδηλώθηκε με την εξέγερση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τότε, καθώς επίσης και εναντίον του Γερμανοϊταλικού φασιστικού άξονα με το ηρωικό έπος 1940.

Η υποχωρητική και ενδοτική συμπεριφορά των νεοφιλελεύθερων, αρχής γενομένης από τον Σημίτη έως τον νεότερο Μητσοτάκη, καθώς επίσης και των αριστερών εθνομηδενιστών, είναι παρακινδυνευμένη μα προπαντός είναι επιβλαβής για τον λαό και την πατρίδα.

«Εν εσχάτοις χρόνοις» αναπτύσσεται και καλλιεργείται ένας ελληνοοθωμανισμός, από συγκεκριμένα ντόπια και ξένα συμφέροντα, που ξεδιάντροπα εμφανίζονται από τα ελεγχόμενα πολιτικά κόμματα και τα ελληνόφωνα τουρκοκάναλα κ.λπ. ΜΜΕ της Ελλάδας. Προωθούν μία σχέση ομοσπονδίας κάτω από την «ομπρέλα» της Τουρκίας, που θα είναι επωφελής για τους λίγους, ενώ οι πολλοί θα βρεθούν κάτω από τον ζυγό της δουλείας!

Από την οικονομική προδοσία του Ελληνισμού, που μόνον ηλίθιοι δεν την αντιλαμβάνονταν, μπορεί ο Ελληνισμός κάποτε να σωθεί. Ο Ελληνισμός θα καταστραφεί όμως οριστικά από την προδοτική μετατροπή της πατρίδας μας σε πολυπολιτισμικό τζιχαντιστικό και αφρικανοασιατικό μουσουλμανικό κράτος-μωσαϊκό.

του Νίκου Νικολόπουλου

Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος