Loading...
 Start Page
ΑΡΘΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Άρθρο του
ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή Αχαίας

Για την εφημερίδα «Πελοπόννησος»


Το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου στην Βουλή

Σήμερα, θα πρέπει, ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα να ειπωθούν ορισμένες κουβέντες που έχουν σχέση με την εξεταστική επιτροπή και ταυτόχρονα που έχουν σχέση με τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Σπεύδω να δηλώσω λοιπόν ότι, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να φοβάται και τίποτα να κρύψει από την διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης, που έριξε γκρίζες σκιές στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το «όλα στο φως» λοιπόν, δεν αποτελεί μια κίνηση τακτικής, που εξαρτάται από τις εποχές και τους κατά καιρούς πολιτικούς συσχετισμούς. Αλλά αποτελεί, μία σοβαρή και συνειδητή πολιτική επιλογή, πέρα και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, είναι διαχρονική και σταθερή : Εθνική συνεννόηση στο θέμα της διαφάνειας, κάτι που το ΠΑΣΟΚ απέρριπτε χρόνια. Και αυτό φάνηκε, από την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην πρόταση του Πρωθυπουργού, στην περιλάλητη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Σήμερα το αποδεικνύουμε στην πράξη. Είμαστε αρωγοί, σε όποια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης κινείται, προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η ανάγκη όμως για «φως» και η διάλυση όλων των σκιών, δεν μπορεί να είναι τμηματική και αποσπασματική.

Αν πραγματικά το θέλουμε αυτό τότε η διερεύνηση της υπόθεσης, θα πρέπει να γίνει από την αρχή της. Από το 1998 ή και ακόμα πιο πίσω. Ας αφήσουμε λοιπόν την ίδια την επιτροπή, να κινηθεί κατά πλάτος και κατά μήκος αυτής της υπόθεσης, κατά συνείδηση, των μετεχόντων σε αυτή. Κι ας περιμένουμε το τελικό της πόρισμα, με την φιλοδοξία, την προσμονή ή ίσως και την απαίτηση, της ομοφωνίας. Γιατί, ας μην γελιόμαστε: Ή υπάρχει σκάνδαλο ή δεν υπάρχει! Ή υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν!

Δεν μπορεί να «μισο-υπάρχει» σκάνδαλο ή να «μισο-υπάρχουν» πολιτικές ευθύνες. Ακόμα θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι οι συστάσεις εξεταστικών επιτροπών, δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως παραμορφωτικοί καθρέπτες, σε σχέση με τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα της χώρας και ιδιαίτερα με το ζήτημα της οικονομίας.

H Ν.Δ. θέλει με την ψήφο της, αφενός να διερευνηθεί η αλήθεια και αφετέρου να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού, να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής του, να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".
Διαβάστε τι γράφει ο έγκριτος δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης στο «Βήμα»:«Θεάματα ελλείψει άρτου!! Ακούγεται εντελώς παράλογο να δαπανούν χρόνο και ενέργεια η κυβέρνηση και η Βουλή, για τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών, σε μια περίοδο κατά την οποία και τα δύο σώματα, πρέπει να αφοσιωθούν σε προβλήματα, που πιέζουν για άμεσες λύσεις».

Πράγματι και όλα αυτά, συμβαίνουν σε περίοδο κρίσης. Ενώ καθημερινά τα spread του δανεισμού της χώρας δημιουργούν νέα ρεκόρ, ενώ η αγροτική πολιτική έχει κατακερματίσει την Ελλάδα και έχει κλείσει τα σύνορα, ενώ τοποθετούνται βόμβες στο κατώφλι της Βουλής, ενώ κλέβουν από το προαύλιο της ΓΑΔΑ αυτοκίνητα, ενώ σε 80 περίπου ημέρες, θα πρέπει να έχει δείξει αποτελέσματα, το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν Γενικοί Γραμματείς, ενώ παραιτηθέντες διοικητές δημόσιων Οργανισμών, δεν ξέρουν σε ποιον να παραδώσουν, ενώ έχει αδρανήσει ο κρατικός μηχανισμός ...η Κυβέρνηση, θεωρεί ως πρώτη προτεραιότητα να συνδιαλέγεται στο Διαδίκτυο και να συστήνει δύο - δύο, τις εξεταστικές επιτροπές.
Την ίδια ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός, εκτίμησε ότι απειλείται η Εθνική κυριαρχία. Αν λοιπόν, η κυβέρνηση πιστεύει πως η πολιτική της, ή ακόμα και η... ανυπαρξία πολιτικής της, θα καλυφθεί πίσω από τον μανδύα των εξεταστικών επιτροπών, τότε γελιέται!
Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή των εξεταστικών επιτροπών, σε... φερετζέ μιας ισοπεδωτικής πολιτικής, εκ μέρους της κυβέρνησης και ελπίζουμε και πιστεύουμε, την ίδια υπεύθυνη στάση να ακολουθήσουν και οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης, που πρώτοι εκείνοι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να καλύπτει τις μεγάλες ευθύνες της, πίσω από τις επικοινωνιακές φωτοβολίδες.

Το λέμε και προειδοποιούμε από τώρα: Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, αλλά και δεν θα πέσουμε στην παγίδα, να συρόμαστε πίσω από διαδικασίες, που θα αποπροσανατολίζουν από τα καυτά και υπαρκτά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας! Αν κάτι τέτοιο έχει κατά νου η κυβέρνηση, τότε ας το ξεχάσει!

Θέλω να πιστεύω, πως όλοι οι συνάδελφοι που θα αποτελέσουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, δεν θα δεχτούν να παίξουν σε μια τέτοια κακοστημένη παράσταση, αλλά πως χωρίς «διαρροές» και μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα πράξουν το χρέος τους, αναζητώντας την αλήθεια και μόνο αυτή.

Επί 100 και πλέον ημέρες, η Κυβέρνηση έπαιξε ένα απαράδεκτο και επώδυνο κομματικό παιχνίδι, πάνω στις πλάτες των Ελλήνων. Στην προσπάθειά της, να εμφανίσει ως υπαίτια όλων των δεινών της χώρας τη Ν.Δ., αλλά και να βρει δικαιολογίες για την ακύρωση των προεκλογικών εξαγγελιών της, χτυπήσατε κατάκαρδα την ελληνική παραγωγή και το ελληνικό εμπόριο!
Έπληξε βάναυσα τον ανταγωνισμό και την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια.
Πρόσθεσε αντί να αφαιρέσει γραφειοκρατία και καταρράκωσε το ηθικό των πολιτών. Παρέδωσε την χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων κερδοσκόπων και την μετέτρεψε σε αποπαίδι της Ευρώπης, που πρέπει να μπει στο «αναμορφωτήριο», για να ξαναγίνει «καλό παιδί».

Πρέπει να αντιληφθούν εγκαίρως, την τραγική στρατηγική της και να αλλάξει ρότα! Και ούτε στιγμή μην πιστέψει πως θα μπορέσει να στήσει ένα νέο παιχνίδι αποπροσανατολισμού, πάνω σε έννοιες όπως η κάθαρση και η διαπλοκή.
Λέμε «ναι», στην εξεταστική επιτροπή, λοιπόν. Λέμε «ναι», στην ανάγκη για καθαρό πολιτικό τοπίο και για πολιτικούς που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και από τίποτα να κρυφτούν. Αλλά, προσοχή! Λέμε ένα μεγάλο «όχι» σε κάθε υπόγεια σκέψη για εκμετάλλευση της επιτροπής και του έργου της, στον βωμό της αγοράς χρόνου ή της παραπλάνησης του λαού από την κυβέρνηση.

Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, «πλασιέδες» τέτοιων σεναρίων, να είναι βέβαιοι όλοι πως δεν θα γίνουμε!

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος