Loading...
 Start Page
Τετάρτη 07 Ιαν 2009
<<Πριν ένα μήνα όλους μας έλεγαν Αλέξη κι από χθες όλους μας λένε Δίαμαντη. Γιατί η νέα γενιά δεν έχει μόνο ένα όνομα και μόνο μια ιδιότητα >>

Το ζήτημα δεν είναι πόσες σφαίρες αντέχει ή δημοκρατία μας, ( έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθών πως αντέχει πολλές ) αλλά πόσες σφαίρες ακόμα θα αντέχουμε όλοι μας ,πολιτικοί και πολίτες , να την πληγώνουν βάναυσα , χωρίς να αντιδρούμε άμεσα , υπεύθυνα με αποτελεσματικότητα και με τον ίδιο τρόπο προς κάθε κατεύθυνση.
    Αυτό αναφέρει ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ.  Νίκος Νικολόπουλος , με αφορμή το νέο περιστατικό πυροβολισμών κατά αστυνομικών και μάλιστα, αυτή την φορά, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός νέου αστυνομικού .    
    <<Ας σταματήσουν οι υποκρισίες και οι φαρισαϊσμοί !>> προσθέτει ο Αχαΐας Πολιτικός , τονίζοντας όσα ζούμε στην Ελλάδα τον τελευταίο ένα μήνα , είναι αποτέλεσμα του άκρατου λαϊκισμού και της ανεύθυνης και της ασύδοτης πολιτικής  και επικοινωνιακής καπηλείας ενός τραγικού και άδικου , αλλά μεμονωμένου περιστατικού , θανάτου ενός εφήβου .
    <<Ο 21χρονος Διαμαντής δεν απέχει παρά 5-6 χρόνια από τον αδικοχαμένο Αλέξη . Και αποτελεί και ο ίδιος ένα από τα παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ, ενώ μάλλον δεν προέρχεται από καμία προνομιούχα τάξη και οικογένεια για να επιδίωξη το επαγγελματικό μέλλον του , μέσα από το σώμα της αστυνομίας .
    Πολύ φοβούμαι όμως, πως όσοι αντέδρασαν με υπερβολική οργή απέναντι στον θάνατο του Διαμαντή .
 Πολύ φοβούμαι πώς εκείνοι που μέχρι πριν από λίγες μέρες έκαναν λόγο για την αντίδραση μιας γενιάς χωρίς μέλλον , δεν θα βρουν ούτε μια λέξη να πουν για τα χιλιάδες παιδιά που φρόντισαν να στοχοποιήσουν , μόνο και μόνο επειδή φοράνε μια στολή και τάχτηκαν να υπηρετούν την ασφάλεια του πολίτη και την έννομη τάξη .
Και πολύ χειρότερα , φοβάμαι πως όσοι ‘' χαϊδεύουν ‘' εκείνους που πίσω από μια κουκούλα καταλύουν κάθε έννοια δικαίου και βάλλουν κατά της ίδιας της κοινωνίας, τώρα θα αναζητούν νέες φθηνές δικαιολογίες , αλλά ουδέποτε θα δικαιώσουν , τα όνειρα και τις αγωνίες των χιλιάδων παιδιών , που είτε με στολή είτε χωρίς , διεκδικούν ένα καλύτερο και ποιο δίκαιο μέλλον .    
    Τέλος ο κ. Νικολόπουλος καταλήγει << Η κοινωνία και η δημοκρατία μας έχουν πολύ ποιο μεγάλες δυνάμεις και αντοχές από όσες πιστεύουν όλοι όσοι νομίζουν πως μπορούν να την πλήξουν με ψευτοπροοδευτικά διλήμματα και θολά συνθήματα .
    Πρόκειται για μια κοινωνία και μια δημοκρατία που έχουν σμιλευθεί με πολλούς αγώνες και με το αίμα πραγματικών αγωνιστών που δεν μπορούν πλέον να τους προσβάλουν όσοι μονίμως τους καπηλεύονται. Σε αυτή την δημοκρατία κάθε σφαίρα που βγαίνει από ένα όπλο έχει πάντα άδικο και σε αυτή την κοινωνία , η αφαίρεση κάθε ανθρώπινης ζωής αποτελεί ένα σοβαρότατο πλήγμα . Όσοι στοχοποιούν μία κοινωνική ομάδα και τελικά πετυχαίνουν να φέρνουν σε σύγκρουση σε κοινωνικές ομάδες μεταξύ τους , είναι υπόλογοι στην κοινωνία μας και ένοχοι προδοσίας της δημοκρατίας μας .  Πριν ένα μήνα όλους μας έλεγαν Αλέξη κι από χθες όλους μας λένε Δίαμαντη. Γιατί η νέα γενιά δεν έχει μόνο ένα όνομα και μόνο μια ιδιότητα . Και όσοι λένε πώς την αγκαλιάζουν και την υποστηρίζουν πρέπει να το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση . 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος