Loading...
 Start Page
Ότι και να λέει ο Σημίτης του διαφεύγει ότι και στον Μητσοτάκη που ακολουθεί πιστά την γραμμή του

Πολλές και περίεργες συμπτώσεις στα Εθνικά μας θέματα. Προ ημερών ο πρωταγωνιστής των Ιμίων και της εθνικής «επιτυχίας» του Ελσίνκι, επανήλθε στα πεπραγμένα του και στον αυτό-έπαινο για την πολιτική του στα εθνικά θέματα. Αυτό-έπαινος και ταυτόχρονα  ψόγος και κατηγορίες προς τον Κ. Καραμανλή για την δική του στάση στα Εθνικά. 

Μιλάμε βεβαίως για τον κ. Σημίτη, μέντορα και προστάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, αμφότεροι στηρίγματα  του ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Έχει ξαναπεί τα ίδια ο κ. Σημίτης το 2020. Επαναλαμβάνονται και τώρα. Πιθανώς για να βοηθήσει την κυκλοφορία του βιβλίου του, Πιθανώς και για άλλους λόγους. Πάντως στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ο χρόνος, ο τόπος, αυτός που παίρνει την πρωτοβουλία  και οι αναφερόμενοι «στόχοι» και  εμπλεκόμενοι έχουν σημασία.

Εννοείται ότι στα όσα καταλογίζει ο κ. Σημίτης στον Κ. Καραμανλή, πήρε απάντηση. Ισχυρή η παρέμβαση,  σαφής και εμπεριστατωμένη η απάντηση του. Δεν θα αναλύσουμε περαιτέρω την απάντηση του Κ. Καραμανλή. Απάντησε επί της ουσίας και δεν έχει κάποιος να συμπληρώσει κάτι επ αυτού. 

Ότι όμως και να λέει ο κ. Σημίτης περί αναγνώρισης των δικαίων του Έθνους και τους χειρισμούς που έκανε,  του διαφεύγει ότι διαφεύγει και στον κ. Μητσοτάκη που ακολουθεί απ ότι φαίνεται πιστά την γραμμή του. Τα δίκαιά σου τα υπερασπίζεσαι με μαχητικότητα και σθένος.

 Προβάλεις την δύναμη και την ευψυχία σου για να έχεις αποτέλεσμα. 

Αν αντί αυτών εμφανίζεσαι ψοφοδεής ικέτης που εκλιπαρείς την μεσολάβηση τρίτων και περιμένεις οι άλλοι να εγκρίνουν το δίκιο σου, τότε απλώς τρέχεις να μαζέψεις τις ζημιές σου. Ο υποφαινόμενος τα έχει ξαναπεί αυτά. 

Δυστυχώς όμως οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Αναδημοσιεύτηκε την Τετάρτη αποκάλυψη των Wikileaks, από τον Δεκέμβριο του 2016. Ένα  e-mail που έφυγε από τον τότε  Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με παραλήπτη την τουρκική πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, διαρρέει  αδημοσίευτη έκθεση για την Τουρκία. Το περιστατικό συνέβη το 2010, όταν ο Θάνος Ντόκος, που ήταν τότε Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, μέσω του  προσωπικού του e-mail διέρρευσε την έκθεση, που δημοσιεύτηκε μερικές εβδομάδες αργότερα από το ΕΛΙΑΜΕΠ , παρέχοντας συμβουλές προς την τουρκική πλευρά για το πώς να συνδυάσει το  «δόγμα Νταβούτογλου» και τις περιφερειακές φιλοδοξίες τους με την υπόθεση της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Συμβαίνει όμως ο διαρρεύσας και αυτόκλητος;;;;;; συμβουλάτορας των Τούρκων κ. Ντόκος, να είναι Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του κ. Πρωθυπουργού. Έχουμε λοιπόν τον Έλληνα πρωθυπουργό να συζητά, να συμβουλεύεται, να αποκαλύπτει ΟΛΑ τα καυτά, απόρρητα, ζωτικά για την χώρα, θέματα που θα καθορίσουν την θέση στον κόσμο και την ισχύ της χώρας μας για τις επόμενες τρείς γενιές, τον διαρρεύσαντα αυτόκλητο συμβουλάτορα των Τούρκων, κ. Ντόκο.  

Προφανώς είμαι από τους λίγους που εντυπωσιάζονται, θα έλεγα σοκάρονται, από αυτό. 


Ούτε καν η ΕΥΠ δεν θα έδωσε σημασία. Η ΕΥΠ που ως γνωστόν υπάγεται απ ευθείας στον Πρωθυπουργό και που οπωσδήποτε θα ενημερώνει τον Πρωθυπουργικό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, για οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψή της, όπως και για τα σχέδιά της. Παραδείγματος χάριν αν είχε κάποιους πληροφοριοδότες στην Τουρκική Διοίκηση ή τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν ενήμερος υποθέτω ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. 

Πολύ λογικά πράγματα που δένουν απολύτως και με την πραγματικότητα που ζούμε.  


Σχετικό βίντεο:

https://www.facebook.com/100003159213021/videos/4532811290167467/

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος