Loading...
 Start Page
Δεν σημαίνει ότι θα διασωθούν πολιτικά όποιοι εχθρεύονται τη Ρωσία .

Δεν σημαίνει ότι θα διασωθούν πολιτικά όποιοι εχθρεύονται τη Ρωσία .

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα δυστυχώς ότι από την Ανεξαρτησία της Χώρας μας ,το 1821 και εντεύθεν, Μεγάλες Δυνάμεις την έθεσαν υπό την προστασία τους, αλλά και την πολέμησαν ανάλογα με την εξυπηρέτηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδίων. 

 Είναι πραγματικότητα ότι έμειναν στην Ιστορία της χώρας ως ηγετικές προσωπικότητες εκείνοι που μέσα από αυτές τις συμπληγάδες ανταγωνισμού των Μεγάλων Δυνάμεων, στην περιοχή μας και στη χώρα μας ,κατάφεραν να  την μεγαλώσουν και όχι να την μικρύνουν.

Αυτό το πέτυχαν με διορατικούς συμβιβασμούς, αλλά και γενναιότητα όταν έπρεπε να ορθώσουν ανάστημα.

Είναι αλήθεια ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις του τότε και του σήμερα έβαλαν πολύ το χέρι τους στον «εξωραϊσμό» και την κατασκευή του Δούρειου Ίππου ,που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή.

Η ιστορία επαναλήφθηκε με διαφορετική μορφή, αλλά ίδιο πυρήνα, στην καταστροφική Κατοχή του 1940-1945,στον Εμφύλιο, στην απώλεια της μισής Κύπρου, στα Μνημόνια.

Είναι γεγονός ότι εχθρικά οι Μεγάλες Δυνάμεις και με βίαιο διπλωματικά τρόπο τεμάχισαν την ελληνική ιστορία για να μικρύνουν την Ελλάδα.

Και στα πλαίσια αυτά έδωσαν το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" στα Σκόπια εδώ και δεκαετίες και στα κελεύσματά τους υπάκουσαν, δυστυχώς, δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα, όπως μαρτυρούν επίσημα έγγραφα και πρωτοσέλιδα της Αριστεράς και της Δεξιάς  και στις  αρχές και στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Επί των ημερών μας Μεγάλες Δυνάμεις αλωνίζουν τον ελληνικό βορρά και προσπαθούν, ανάλογα με το προς τα που φυσάει ο άνεμος των συμφερόντων τους, να κατασκευάσουν ουράνια και γήινα πολιτικά και θρησκευτικά τόξα ,τα οποία σημαδεύουν την καρδιά της ελληνικής Ιστορίας.

Οι ηγετικές ικανότητες θα αποδειχθεί αν επιβιώσουν μέσα από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και αν θα διατηρήσουν ή θα μεγαλώσουν την Ελλάδα και την μοναδική στον πλανήτη Ιστορία της.

Η θέληση και βούληση του ελληνικού λαού να διατηρήσει την Ιστορία του είναι δεδομένη και στα πλαίσια αυτά η βούλησή του να μην παραχωρήσει, με αλυτρωτικούς όρους μάλιστα,το όνομα της Μακεδονίας μας είναι και δεδομένη και αυτονόητη.

Δεδομένο, ασφαλώς, είναι ότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τα ενδεχόμενα σχέδια Μεγάλων Δυνάμεων στη σύγκρουση συμφερόντων τους στην περιοχή μας.

Στην εξυπηρέτηση των σχεδίων  τους δεν φείδονται, όπως και στο παρελθόν, ανθελληνικών μεθόδων, αλλά και μεθόδων που οδηγούν στην διάσπαση της ενότητας των Ελλήνων, είτε βρίσκουν, είτε όχι ελαστικές συνειδήσεις.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται προφανώς και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, σχετικές με δράση πραγματική ή όχι Ρώσων διπλωματών και πρακτόρων σχετικά με την επιτυχία ή αποτυχία της προσέγγισης Ελλάδας και Σκοπίων.

Προφανές εύφορο έδαφος ανάπτυξης τέτοιων σχεδίων και πρωτοβουλιών αποτελούν οι αγνές λαϊκές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας.

Το έδαφος στο οποίο πρέπει να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική διπλωματία ακανθώδες, τα εμπόδια πολλά, οι εξελίξεις καταιγιστικές, οι πιέσεις έντονες και τα ερωτήματα πολλά.

 

Κατόπιν όλων αυτών δικαιούνται οι πολίτες να πληροφορηθούν από τα επίσημα Υπουργικά χείλη:

Όντως εξυφάνθηκε ύπουλο σχέδιο συκοφάντησης των λαϊκών κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας που, τελικά, οδήγησε στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δύο άλλων;

Πράγματι, βρίσκει σύμφωνη την Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών, η εκτίμηση που διατυπώνουν παράγοντες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι το Άγιο Όρος έχει εξελιχθεί σε «Βατικανό» της Μόσχας;

Στα σοβαρά, πιστεύουν οι αρμόδιοι ερωτώμενοι Υπουργοί ότι η άρνηση των Ελλήνων να δεχθούν την αναγνώριση ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» ταυτότητας στους Σκοπιανούς και την ύπαρξη έθνους που να λέγεται «Μακεδονικό» στην θέση των σλαβόφωνων και των αλβανόφωνων των Σκοπίων, καθοδηγείται από... Ρώσους κατασκόπους;

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες σταθερά προσανατολισμένοι στο ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ «Ανήκομεν στη Δύση» πραγματικά, πιστεύουμε πως αν δεν ήταν αφελές, θα ήταν επικίνδυνο και θα καταδείκνυε  κυβερνητική σύγχυση, η όποια αναζήτηση πολιτικής διάσωσης, με καθοδηγητές κάποιους απίθανους τύπους της αμερικανικής πρεσβείας που εμπνεύστηκαν το όλο σχέδιο.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος