Loading...
 Start Page
«Εμπρηστής» για άλλη μία φορά το αμετανόητο Ελληνικό Κράτος…

ΑΡΘΡΟ


«Εμπρηστής» για άλλη μία φορά το αμετανόητο Ελληνικό Κράτος…

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Η Αττική βίωσε την χειρότερη καταστροφή από πυρκαγιές της σύγχρονης ιστορίας της. Μέσα σε ένα απόγευμα, σε μερικές ώρες, δεκάδες συμπολίτες μας κάηκαν, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι αδιευκρίνιστος και οι τραυματίες είναι εκατοντάδες.

Όσα και αν ψελλίζουν όποιοι οι ανίκανοι και επικίνδυνοι, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Το μεταπολιτευτικό κράτος είχε πολλά στραβά, αλλά μέχρι ένα σημείο μπορούσε να διαχειρίζεται –πότε καλύτερα και πότε χειρότερα– βασικά προβλήματα (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες κ.ά.) που μέχρι ένα βαθμό προκαλούσε το ίδιο. Αυτό τελείωσε πλέον, το κράτος μας είναι πια κλινικά νεκρό.

Τα τεράστια υπερπλεονάσματα των προηγούμενων ετών προέκυψαν κατά κύριο λόγω από το ψαλίδισμα των δημόσιων επενδύσεων. Και οι δημόσιες επενδύσεις, παρόλο τον στραβό και κοστοβόρο τρόπο που γίνονταν, διατηρούσαν εν ζωή το ελληνικό κράτος. Την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων την πληρώνουμε στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και τις υπόλοιπες καταστροφές και θα τις πληρώσουμε ακόμα πολύ ακριβά στο μέλλον.

Συνεπώς, μόνο έκπληξη δεν είναι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές. Και μάλιστα τις μέρες που φυσάει δυνατός αέρας. Αντίθετα, είναι το μόνο σίγουρο. Ανεξέλεγκτες χωματερές και σκουπιδότοποι με εύφλεκτα υλικά και τζάμια, πολεοδομική αναρχία, οικοπεδοφάγοι αποθρασυμένοι από τη χρόνια ατιμωρησία και τη διαρκή νομιμοποίηση αυθαιρέτων, κτηνοτρόφοι και λίγοι σαλεμένοι πυρομανείς είναι το εύφλεκτο μείγμα, μαζί με κάποιους  ασυνείδητους κατοίκους που δεν συγκινούνται να καθαρίσουν τα κτήματα και τις αυλές τους από την ξεραϊλα των φυτών.

Φυσικά, ένα σωρό πυρκαγιές πιάνουν εξ αιτίας της ΔΕΗ. Την οποία αποφεύγει να δείξει οποιαδήποτε κυβέρνηση από κρατική αλληλεγγύη, μην τυχόν και αρχίσουν «βροχή» οι μηνύσεις και δεν της φτάνουν της ΔΕΗ τρείς προϋπολογισμοί να πληρώνει αποζημιώσεις.

Και τώρα τις πταίει για την τραγωδία;

Το συντονιστικό ήταν ασυντόνιστο επί ώρες, η Πυροσβεστική έκανε 9 ώρες να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών, επί ώρες περίμεναν το Λιμενικό για να τους σώσει, οι κάτοικοι Νέου Βουτζά και Μάτι στην παραλία παρέμειναν αποκλεισμένοι.

Εν τέλει, τις φωτιές τις «βάζει» το αιώνιο ελληνικό κράτος. Υπό οποιοδήποτε κόμμα. Με την ανοργανωσιά του, την αδιαφορία του και την ανοχή του, στους καταπατητές που τους εγκαθιστά στον εύφλεκτο παράδεισο με νομικά τερτίπια, ενώ στην πραγματικότητα τους έχει εγκαταστήσει σε μία εν δυνάμει κόλαση.

Καταστροφικές πυρκαγιές βιώνουν κατά καιρούς στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια. Πάνω – κάτω οι λόγοι είναι οι ίδιοι. Αλλά πραγματικά μας διαφεύγει μια λεπτομέρεια. Εκεί διαπίστωσαν ότι χρειάζεται ειδική στρατηγική για τον ταχύτερο έλεγχο μιας πυρκαγιάς, με την μορφή διάθεσης σταθερών πυροσβεστικών δομών, κατανεμημένων σε πυκνό δίκτυο, στις κατοικημένες, έστω, περιοχές και έχουν προσαρμόσει ανάλογα την αντιπυρική τους προστασία.

Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των Δήμων, καθώς και προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος της περιουσίας του λαού και της ανθρώπινης ζωής.

Δεν προσπαθήσαμε να ανιχνεύσουμε τους λόγους, που μας εμπόδισαν να απαντήσουμε στην συμφορά της Ηλείας. Ας το κάνουμε τώρα, έστω για την Αττική. Πρέπει να εξετάσουμε ποιες  βοήθειες μπορεί να δώσει η τεχνολογική πρόοδος στην αντιπυρική άμυνα.

Να ελέγξουμε εάν πρέπει να περάσουμε σε ανελαστική και αυστηρότατη πολιτική απέναντι στην αταξία της δόμησης.

Να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο εξειδικευμένης προστασίας στις περιαστικές περιοχές, που να επιβάλεται με την σχολαστικότητα με την οποία η Πολιτεία εισπράττει λογαριασμούς και φόρους.

Τέλος, να αποκτήσουμε ένα σχέδιο εκκένωσης εκτεταμένων περιοχών.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι αργά για τα κροκοδείλια και υποκριτικά δάκρυα, στα οποία αναλώνονται οι κρατικοί αξιωματούχοι. Το αίμα δεκάδων ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα θα τους στοιχειώνει για πάντα.

Και είναι τόσο άθλιοι, ώστε δεν έχουν τη στοιχειώδη τσίπα να παραιτηθεί έστω και ένας απ’ άλλους για να δώσει το στίγμα της ανάληψης ευθυνών και μεταμέλειας του Κράτους για το «εγκληματικό» πρόσωπο που έχει δείξει στον τόπο από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος