Loading...
 Start Page
Οι Πρέσπες δεν θα γίνουν ένα ακόμα σύμβολο εθνικής θλίψης!

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου (*)

Τo Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, γεννήθηκε τον Μάιο του 2013 ως «παιδί της ανάγκης» εκείνης της εποχής που κατά εκτίμηση προσωπική, αλλά και πολλών φίλων που με ώθησαν στην μετατροπή ενός φόρουμ πολιτικού προβληματισμού σε πολιτικό κόμμα, θα γινόταν ακόμα πιο έντονη στα χρόνια που θα έρχονταν.

Οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώθηκαν, αν και όλοι θα ευχόμασταν το αντίθετο, γιατί αυτό θα σήμαινε πως η μνημονιακή οδός θα είχε αποδειχτεί σωτήρια για την χώρα και ότι πολιτικές δυνάμεις του πατριωτισμού και της ευθύνης θα κυριαρχούσαν στο πολιτικό σκηνικό.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έδωσε τον πρώτο του εκλογικό αγώνα στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, μετέχοντας στον συνδυασμό «Ανατροπή» στην Αττική, αλλά και με πολλά στελέχη του σε ψηφοδέλτια άλλων Περιφερειών και Δήμων. Στη συνέχεια έδωσε την μάχη των ευρωεκλογών με την «Ένωση για την Πατρίδα», μαζί με τους Β. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ, κάτι που επαναλήφθηκε και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Από την πρώτη στιγμή, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είχαμε τονίσει ότι η «συνταγή» των μνημονίων ήταν λανθασμένη. Τοξική και απαγορευτική για την ελληνική οικονομία, αλλά και τον λαό. Και από την αρχή αγωνιστήκαμε για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, όχι του… χαβαλέ και των εύκολων λύσεων και φυσικά όχι, της απομόνωσης της χώρας από την Ευρώπη, η οποία όμως έχει βαρύτατες ευθύνες και καλείται να πάψει να θυμίζει ολιγαρχικό διευθυντήριο προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Και από την αρχή τείναμε το χέρι σε όλους. Ανυπόκριτα και εναγώνια, τονίσαμε πως η χώρα δεν θα σωθεί από λίγους ή από μερικούς, αλλά από όλους. Τουλάχιστον όλους εκείνους που έβλεπαν το λάθος και έκριναν ότι η πατρίδα χρειαζόταν μία νέα πολιτική πνοή και πορεία.

Δεν μπορώ να πω ότι οι αγώνες και κυρίως οι καλές προθέσεις μας, δικαιώθηκαν στον βαθμό που θα θέλαμε. Και κυρίως δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ειδικά σήμερα, η ανάγκη για μία νέα πατριωτική και κοινωνική κεντροδεξιά, δεν είναι πιο μεγάλη και φανερή από ποτέ.

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί στο αίσθημα κατήφειας και ταπείνωσης των Ελλήνων λόγω της φτώχειας και της ύφεσης ήρθε να προστεθεί και το αίσθημα μίας εθνικής απώλειας και μίας αβάσταχτης ήττας της ιστορικής αλήθειας.

Για τον λόγο αυτό, τούτη τη φορά, οι Χριστιανοδημοκράτες αποφασίσαμε να δώσουμε τις επόμενες εκλογικές μάχες, έστω και μόνοι, αρκεί να στέκει ψηλά η γαλανόλευκη και να στείλουμε παντού ένα μήνυμα: «Οι Έλληνες ξανάρχονται!». Και τον αγώνα αυτό τον ξεκινήσαμε από τις Πρέσπες. Για να μην επιτρέψουμε αυτή η εσχατιά της Ελλάδας να μετατραπεί σε ένα ακόμα μνημείο θλίψης και οδύνης, όπως το Καστελόριζο, από το οποίο ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε το πρώτο μνημόνιο.

Οι Πρέσπες σηματοδοτούν τον αγώνα για περισσότερη και μεγαλύτερη Ελλάδα. Τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελλάδα. Και αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε αποφασιστικά, είτε είμαστε λίγοι, είτε πολλοί. Πιστεύω όμως ότι θα είμαστε πάρα πολλοί

 

(*) Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος