Loading...
 Start Page
Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε μια ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Η αυτόνομη κάθοδος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στις ευρωεκλογές έχει ένα ισχυρό συμβολισμό και μπορεί να στείλει ένα καθαρό μήνυμα χωρίς να διακυβεύεται ακυβερνησία.

Η Ελληνική Χριστιανοδημοκρατία έρχεται στο προσκήνιο των Ευρωεκλογών σαν κάτι που πιστεύω ότι νομοτελειακά έπρεπε να συμβεί μετά την συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ και δεν κατέρχεται ως «διάττων αστήρ» της πολιτικής συγκυρίας, αφού ήδη έχει πάρει μέρος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πριν από 5 χρόνια στην ιδρυτική διακήρυξη επικαιροποιήθηκαν αυτολεξεί οι διαχρονικές ιδρυτικές αρχές της ΝΔ από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, που η προεδρία Μητσοτάκη έχει απεμπολήσει.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε μια ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της σύμπραξης των πατριωτικών κεντροδεξιών δυνάμεων για να αναχαιτισθούν οι σύγχρονοι «επιδρομείς» που έχουν βαλθεί να φτωχοποιήσουν πλήρως την Ελληνική κοινωνία, αποδομώντας τον ιστό της και καταφέρνοντας καίρια πλήγματα στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος λοιπόν, είναι στην αφετηρία των Ευρωεκλογών με την σκυτάλη στο χέρι και είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε με όλες τις πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις προς την κάλπη των Ευρωεκλογών.

Η ψήφιση των μέτρων του νέου μεσοπρόθεσμου και η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην πλήρη υποταγή και παράδοση ας γίνει μ΄ αυτούς τους «μαλιστάνθρωπους» που είναι πρόθυμοι.

Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μ΄ αυτούς που τα παραδίδουν όλα εδώ και χρόνια στους εκπροσώπους της παγκομσιοποίησης, στους ξένους δυνάστες – δανειστές.

Η λαϊκή κοινωνική και Χριστιανική Δεξιά έχει αστείρευτη δύναμη ανατροπής της ακραίας νεοφιλελεύθερης και νεοταξίτικης πολιτικής.

Εμείς οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πιστεύουμε ότι η ελπίδα κρύβεται σε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, μια σθεναρή εθνική στάση, σε μια εθνική προσπάθεια.

Είμαστε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα κεντροδεξιά πατριωτική παράταξη για να συμβάλει στην εθνική αναγέννηση και στην οικονομική ανάκαμψη που θ’ αφορά τους πολλούς κι όχι κάθε φορά «τους ίδιους και τους ίδιους» εγχώριους ολιγάρχες.

Από την πρώτη στιγμή, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είχαμε τονίσει ότι η «συνταγή» των μνημονίων ήταν λανθασμένη.

Τοξική και απαγορευτική για την ελληνική οικονομία, αλλά και τον λαό.

Και από την αρχή αγωνιστήκαμε για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, όχι του… χαβαλέ και των εύκολων λύσεων και φυσικά όχι της απομόνωσης της χώρας από την Ευρώπη, η οποία όμως έχει βαρύτατες ευθύνες και καλείται να πάψει να θυμίζει ολιγαρχικό διευθυντήριο προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι τo Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας, γεννήθηκε τον Μάιο του 2013 ως «παιδί της ανάγκης» εκείνης της εποχής. Και είναι εδώ, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, κάθε χρόνο πιο δυνατό και παρεμβατικό.

Από την αρχή ανυπόκριτα και εναγώνια, τονίσαμε πως η χώρα δεν θα σωθεί από λίγους ή από μερικούς, αλλά από όλους.

Τουλάχιστον, όλους εκείνους που έβλεπαν το λάθος και έκριναν ότι η πατρίδα χρειαζόταν μία νέα πολιτική πνοή και πορεία.

Δεν μπορώ να πω ότι οι αγώνες και κυρίως οι καλές προθέσεις μας, δικαιώθηκαν στον βαθμό που θα θέλαμε.

Και κυρίως δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ειδικά σήμερα, η ανάγκη για μία νέα πατριωτική και κοινωνική κεντροδεξιά, δεν είναι πιο μεγάλη και φανερή από ποτέ.

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί στο αίσθημα κατήφειας και ταπείνωσης των Ελλήνων, λόγω της φτώχειας και της ύφεσης, ήρθε να προστεθεί και το αίσθημα μίας εθνικής απώλειας και μίας αβάσταχτης ήττας της ιστορικής αλήθειας.

Για τον λόγο αυτό, τούτη τη φορά, οι Χριστιανοδημοκράτες αποφασίσαμε να στείλουμε παντού ένα μήνυμα από τις Πρέσπες:

«Οι Έλληνες ξανάρχονται!».

Οι Πρέσπες σηματοδοτούν τον αγώνα για περισσότερη και μεγαλύτερη Ελλάδα.

Τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελλάδα.

Και αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε αποφασιστικά, είτε είμαστε λίγοι, είτε πολλοί.

Πιστεύω όμως ότι θα είμαστε πάρα πολλοί. Όσοι χρειάζονται και ακόμη περισσότεροι για να χαράξουμε τις συντεταγμένες της πολιτικής ανατροπής, που θα επιτρέψουν στις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου να βρεθούν στην πρωτοπορία για διασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος