Loading...
 Start Page
Δεν θα μας κάνουν αν ξεχάσουμε Θεό και Πατρίδα!

Άρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου (*)

Τις πυραμίδες δεν τις κατασκεύασαν οι Αιγύπτιοι, αλλά κάποιοι νομάδες που ζούσαν δυτικά του Νείλου. Οι Έλληνες, νικώντας τους Πέρσες στον Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα δεν έσωσαν τον δυτικό πολιτισμό, αλλά εμπόδισαν την όσμωση των πολιτισμών, καθυστερώντας την ανθρώπινη πρόοδο

Τα παραπάνω μήπως σας μοιάζουν… παράξενα, εξωφρενικά, τρελά; Και όμως, μην απορήσετε καθόλου εάν σε λίγα χρόνια λέγονται και θα ακούγονται από επίσημα χείλη ή εάν θα εμπεριέχονται ως «γνώσεις» σε σχολικά βιβλία.

Εφόσον η επέλαση αριστερόστροφων και δεξιόστροφων νεοταξιτών συνεχιστεί, τα προαναφερόμενα μπορεί να μοιάζουν και με «παρωνυχίδες» μπροστά σε όσα θα διδάσκονται τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, σε έναν κόσμο που δεν θα είναι πλέον ανθρώπινος και δεν θα αποτελείται από εθνότητες και ανθρώπινες προσωπικότητες, αλλά από... βιολογικές και μη βιολογικές μονάδες.

Σκεφθείτε: Ήδη κάποιοι υποστηρίζουν ότι «αρσενικό» και «θηλυκό» δεν αποτελούν βιολογική, αλλά… πολιτιστική διαφορετικότητα. Δηλαδή, «είμαι άνδρας επειδή έτσι έμαθα ή έτσι μου είπαν» ή «έγινα γυναίκα επειδή μου αρέσουν τα φουστάνια»!

Γελοίο; Προφανώς.

Και όμως, αυτά υποστηρίζουν κάποιοι και μάλιστα, με φανατισμό. Καταδιώκοντας κάθε άλλη άποψη ως «σκοταδιστική». Γιατί αυτό θέλουν οι «αρχιστράτηγοι του πλανήτη», οι πολιτικοί και κυρίως οικονομικοί ηγέτες του, που για να μεγιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και την επικυριαρχία τους επί των λαών, δεν θέλουν εθνότητες ή προσωπικότητες, αλλά άβουλα και άψυχα όντα που απλώς θα καταναλώνουν και δεν θα αντιδρούν.

Το μεγάλο πρόβλημά τους βέβαια, είναι ότι υποτιμούν τον άνθρωπο. Διαχρονικά. Γιατί η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από… νεοταξίτες. Κάποιους που προσπάθησαν να μετατρέψουν σε «αλοιφή» τις προσωπικότητες και τους λαούς, αλλά απέτυχαν.

Ας θυμηθούμε όλες τις μεγάλες αυτοκρατορίες. Επεδίωξαν - και έως ένα βαθμό - πέτυχαν τη δική τους «νέα τάξη», όπως για παράδειγμα η Pax Romana. Όλες όμως στο τέλος απέτυχαν και κατέρρευσαν. Και η ανθρωπότητα προχώρησε.

Εξίσου διαχρονικά αποδείχθηκε πως κάθε βήμα της ανθρωπότητας προς τα εμπρός στηρίχτηκε στους λαούς που διαμόρφωσαν κοινή ταυτότητα και συνείδηση, αλλά και δέθηκαν με κοινές αξίες. Αξίες, που τελικά καταγράφηκαν και κωδικοποιήθηκαν σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης, από ανθρώπους που κατά τα άλλα μπορεί να μην είχαν τίποτα κοινό. Και ο σύγχρονος άνθρωπος, κάπου μπορεί να έχει κουραστεί ή να έχει μπερδευτεί. Να μοιάζει αδύναμος για να αντιταχθεί και να κάνει μία νέα επανάσταση. Όμως, κάθε τι έχει την ώρα του. Το ίδιο και οι επαναστάσεις…

Ήδη οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται. Όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο και μπαίνει σε καταστήματα, καφενεία, εκκλησίες, το βλέπει. «Δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε Θεό και πατρίδα» λένε μικροί και μεγάλοι. Και κυρίως οι πιο μικροί, αυτοί που στο χέρι κρατάνε το «έξυπνο κινητό». Αυτοί θα κάνουν και το μεγάλο ξέσπασμα. Και κανείς δεν θα μπορεί τότε να τους σταματήσει…

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος