Loading...
 Start Page

Απεβίωσε ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων!

 

Ο Βασιλιας Κωνσταντίνος Α' πέθανε 11 Ιανουαρίου 1923…

100 χρόνια μετά στις 10 Ιανουαρίου 2023 πεθαίνει 

ο Κωνσταντίνος ο Β' ο και τελευταίος Βασιλιάς των Ελλήνων γενόμενος …

 

Ως ένας περήφανος Έλληνας 

ο τεως Βασιλιάς των Ελλήνων επέλεξε να ζήσει τα τελευταία του χρόνια στην Ελλάδα και να ταφεί στο κοιμητήριο οπου αναπαύονται οι γονεις και οι πρόγονοι του.

 

200 χρόνια στην Ελλάδα η οικογένεια του και κάποιοι αμφισβητούν την ελληνικότητα τους όχι όμως και για όσους πολιτογραφήθηκαν πέρυσι …

image2.jpeg

Κατα την άποψη αυτών , όσοι εξ‘ αυτών που αν και δεν γνωρίζουν τη γλώσσα , την ιστορία και δεν αγαπούν την θρησκεία και τα σύμβολα του έθνους…  παρ’ολα αυτά είναι καθαροί  Έλληνες.

 

Ο τρόπος που φέρθηκαν στην τελετή της εκδημίας του τελευταίου Βασιλιά Κωνσταντίνου έδειξε ποσο νάνοι είναι και πως η ντροπή δεν υπάρχει στην εθνομηδενιστικη ηγεσία καθώς επίσης  ούτε και στοιχειώδης πολιτικη αξιοπρέπεια .

 

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει πως ο εκπτωτος Κωνσταντίνος μέχρι τέλους με υπερηφάνεια τόνιζε ότι είναι Έλληνας και πως αξιώθηκε να γίνει Χρυσος Ολυμπιονίκης, Αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας και συνταγματικός Βασιλιάς των Ελλήνων και πως παρά ταύτα μικρόψυχα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, αποφάσισε η κηδεία του να μην γίνει  δημοσία δαπάνη ούτε και με τιμές Αρχηγού κράτους οπως προβλέπει το πρωτόκολλο . 

 

Η πολιτικη υποκρισία , τα συμπλέγματα της αποστασίας που κουβαλά η οικογένεια Μητσοτάκη κατέδειξε και από ποια φοβικά σύνδρομα πάσχει .

 

Ένθεν κακειθεν όμως οι κάθε λογής προοδευτικοί - δημοκρατικοί , έδειξαν το πολιτικό φανατισμό τους και το πόσο ακραίοι γίνονται όταν θέλουν να εξαλείψουν τα μέτρα σύγκρισης .

 

Δεν έδειξαν καμμιά αυτοσυγκράτηση αλλα φανέρωσαν τον πανικό τους ακόμα και στο νεκρό Βασιλιά , με μια άνευ προηγούμενου ανάγωγη και ασεβή συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της φρενοβλάβειας …

 

Ο δήθεν υπέρμαχος 

του πολιτικού πολιτισμού Πρωθυπουργός , ο μεγαλοαστός πολιτικος γόνος , πήρε την πιο ανιστόρητη και μικρόψυχη απόφαση που εξόργισε όλο το λαό ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων .

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος του συντηρητικού κομματος Κυρ. Μητσοτάκης αφενός μεν ικανοποίησε την μανία του στο να παριστάνει το κεντρώο και στο να δηλώνει πως είναι κάτι άλλο , κάτι ξένο απο εκείνο που είναι και νοιώθει η παραδοσιακή  λαικη παραδοσιακή  βάση  του κομματος που ηγείται , δηλαδή η Νέα Δημοκρατια  …

 

Στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουμε κηδέψει καν και καν με τιμές αρχηγού κράτους, κιλλίβαντες και ιστορίες… αλλά τον τελευταίο συνταγματικά εστεμμένο Βασιλιά και πραγματικό αρχηγό κράτους όχι!

 

Ο φιλότιμος ελληνικός λαος θυμάται ζωηρά τους τόσους αρχηγούς κομμάτων που δεν έγιναν πρωθυπουργοί ουτε πρόεδροι της Ελληνικης Δημοκρατιας ,  μα και ακομα πόσους που ηγήθηκαν στην μια πλευρά του εμφυλίου και ομως τους κηδέψαμε με τιμές Αρχηγού κράτους ( Φλωράκη ,Μάρκο Βαθειάδη )

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απέδειξαν αυτές τις ημέρες με την πάνδημη συμμετοχή τους και με τα θερμά τους αισθήματα πως νοιωθουν ότι δεν ξεχνούν τη μακρά ιστορική περιόδο της πατρίδος μας με την οποία συνδέθηκε η Βασιλική οικογένειά του από το 1863 έως το 1974, οπότε και δημοκρατικά επελέγη το πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , καθώς και τα γεγονότα που μας  οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση,  με την άλλοτε σεβαστή από όλους Ελλάδα μας  υπό Φιλλανδοποίηση από την φασιστική Τουρκία.

 

Για τον λαό είναι ξεκάθαρο οτι η ιστορία δεν διαγράφεται .

 

Δεν ξεχνούν ότι η  πατρίδα μας το 1965 που εγινε η μεγάλη δημοκρατική εκτροπή δεν ήταν Βασιλεία.

 

Ήταν Βασιλευόμενη Δημοκρατία που στηριζόταν στο Σύνταγμα του 1952 το οποίο μετά από τις πολλές περιπέτειες που πέρασε η πατρίδα μας και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας , με την ισορροπία του των δύο εξουσιών,  εξασφάλιζε το Σύνταγμα του 1952 !

Αυτό το Σύνταγμα περιφρουρούσε την σταθερότητα της πατρίδας μας  από κάθε πλευρά και ως εκ τούτου ο τότε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε μόνον την δυνατότητα ενός  ρυθμιστικού  θεσμου δηλαδή της Βασιλείας, όπως καθοριζόταν από το Σύνταγμα αυτό πολύ ορθά.

 

Δεν υπάρχει κανένας πολιτης που δεν γνωρίζει πως παράτησε το θρόνο και τα ανάκτορα και συμμετείχε στο αποτυχημενο κίνημα του Ναυτικού για να γκρεμίσει την ΧΟΥΝΤΑ .

 

 Ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης και ιστορικό στελεχος της αριστεράς αποκαλυψε ότι το 1972, πάντα κατά μαρτυρία του Μίκη Θεοδωράκη, οτι ο Κωνσταντίνος στην εξορία δεν σταμάτησε ποτέ να συνομιλεί και να σχεδιαζει με τους πολιτικούς την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των συνταγματαρχών και μάλιστα ότι δέχθηκε όλους τους όρους του Ανδρέα Παπανδρέου (δημοψήφισμα κτλ) προκειμένου να ανατραπεί η δικτατορία από Βασιλικούς αξιωματικούς με συμπαράσταση όμως όλων των Αντιστασιακών οργανώσεων. Δυστυχως και

προφανώς όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου

απέρριψε την πρόταση 

του Κωνσταντίνου.

Υπάρχει εκπομπή της ΕΡΤ (στο 1:04:41, Μίκης Θεοδωράκης ΣΤΑ ΑΚΡΑ μέρος 2ο, 

https://www.youtube.com/watch?v=dRVPr4pgNPE ) όπου ο Μίκης Θεοδωράκης λέει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε τελικά να συμπράξει σε πτώση της δικτατορίας από Βασιλικούς αξιωματικούς παρ’ όλον όπως είπε ο Μίκης ότι είχαν γίνει δεκτά όλα όσα ζήτησε. 

Μετά απο αυτά τα ελάχιστα αλλα ενδεικτικά ιστορικά γεγονότα κύριε πρωθυπουργέ , δεν μπορεί   η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ούτε κανείς να απειλείται από κάτι που δεν υφίσταται. 

Μήπως λοιπόν  εσείς υστερικά αντιδράτε στο μη υπαρκτό επειδή  αγωνιάτε για την ίδια σας την ύπαρξη. 

Τίποτα δεν θα άλλαζε αν απέδιδε η κυβέρνηση σας τιμές αρχηγού κράτους στον τελευταίο Βασιλιά 

όπως έπραξαν αντίστοιχα ολες μα όλες οι χώρες που είχαν στο παρελθόν  μοναρχία !!!

 

Ασφαλώς έγιναν τεράστια λάθη δικά του καθώς και του πολιτικού κόσμου , που οδήγησαν στην Χούντα, αυτά όμως δεν αναιρούν το γεγονός ότι υπήρξε αρχηγός της Ελλάδας και η ανάλογη τιμή στον πρωην έκπτωτο  αρχηγό του κράτους θα έπρεπε να αποδοθεί! 

image4.jpeg

Έχουμε μια κυβέρνηση ενος κομπλεξικού Μητσοτάκη ,

η οποία έπαυσε να δέχεται το Άγιο Φώς με τιμές Αρχηγού Κράτους και τώρα αποφάσισε να συνεχίσει την απαξιωτική της τακτική , αυτή την φορά , απέναντι στον εκλιπόντα έκπτωτο  Βασιλέα !

 

Επί Κυριακου Μητσοτάκη υιού του τότε υπουργού και πρωτεργάτη του «βασιλικού πραξικοπήματος» για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία

 θα γίνει κηδεία ιδιώτη με τόσους αρχηγούς κρατών και τοσους υψηλούς προσκεκλημένους. 

 

Δικαίωμα έχουμε όλοι στην άποψη, κρίμα όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα ...κρίμα να μην δείχνουμε κανένα μα κανένα σεβασμό στην Ιστορία της Ελλάδας…

Τη χώρα τελικά ποιος την κυβερνάει;

Οι ηττημένοι ή οι φοβισμένοι;

 

Τα φοβικά σύνδρομα του Πρωθυπουργού δημιούργησαν, ξανά και   δικαιολογημένα, ένα τεράστιο κύμα αποστροφής και οργής του απλού κόσμου απέναντι σε αυτή την αυτιστική Κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να μετεωρίζεται πάνω από την πολιτική λογική και την ευπρέπεια. Ενός κόσμου και σε μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων, που δεν επιζητούν φυσικά καμία Πολιτειακή μεταβολή, αλλά απαιτούσαν να αποδοθεί η αυτονόητη τιμή της ελληνικής Πολιτείας στον τελευταίο Βασιλιά της χώρας, όπως επιβάλλει το ιερό καθήκον της αρχαιοελληνικής παράδοσης.

Απομονωμένος στο ερμητικά κλειστό και πολυτελές γραφείο του στο Μαξίμου, έρμαιο αποστεωμένων χρυσοκάνθαρων και πολιτικά ασπόνδυλων συμβουλατόρων, αποκομμένος από τις παρακαταθήκες της παράταξης που τον ανέδειξε Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ανίκανος να αφουγκραστεί -έστω και στο ελάχιστο- τη θέληση της κοινωνίας και να συστοιχηθεί με το λαϊκό φιλότιμο.

Είναι σίγουρο, ότι τα επίχειρα της πολιτικής ύβρις που διέπραξε και της απαξίωσης απέναντι σε έναν νεκρό, θα τα γευθεί στην κάλπη των προσεχών εθνικών εκλογών.  

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ :

Το ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; : https://on.soundcloud.com/PcPqM)

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος