Loading...
 Start Page
Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπερασπίζεται αυτήν την Ελλάδα που επιμένει, αντιστέκεται, αγωνίζεται και τελικά κερδίζει και διακρίνεται!

Ευτυχώς που υπάρχει ζωντανή κι αυτή η Ελλάδα του μόχθου, της συνέπειας, του πείσματος, του ξεπεράσματος των αντιξοοτήτων, του ήθους και της ευγένειας!

Η Ελλάδα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που με τον ιδρώτα το δάκρυ και το χαμόγελο τους μας κάνουν περήφανους και αισιόδοξους !

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπερασπίζεται αυτήν την Ελλάδα που επιμένει, αντιστέκεται, αγωνίζεται και τελικά κερδίζει και διακρίνεται!

 

Αυτήν την  Ελλάδα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, αυτήν την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία !

Δυστυχώς όμως υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθούν να την κάνουν σαν τα μούτρα τους τα συστημικά κόμματα εξουσίας που όλα τους κινούνται στο εθνομηδενιστικό τόξο.

Η Ελλάδα που την σπρώχνουν στην αθλιότητα, την ευτέλεια και το ζόφο της στημένης πολιτικής αντιπαράθεσης και της πολιτισμικής και ηθικής  παρακμής. 

Θα το διαπιστώσουμε για ακόμα μια φορά στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τώρα που άνοιξε πρόωρα η Βουλή αφού δεν μπορούσε άλλο ο Μητσοτάκης να συγκρατήσει την οργή και την απαίτηση της κοινής γνώμης καθώς επίσης και τις πιέσεις που ασκεί η ευρωβουλή και ο διεθνής τύπος, για την διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών του Πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών τόσον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσον και των περίπου 17.500 ανυποψίαστων πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται βουλευτές, επιχειρηματίες κ.λ.π.

Στα ζητήματα της οικονομικής καθημερινότητας που απασχολούν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, προστίθεται και το σκάνδαλο των υποκλοπών, που μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος για την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται  με την πλάτη στον τοίχο” προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Νέο δημοσίευμα της ιστορικής εφημερίδας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο επίκεντρο. «Η διαφθορά και οι συγκρούσεις συμφερόντων που δεσμεύτηκε να πατάξει, όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά φαίνεται πως έχουν ενταθεί».

 

Στο δεύτερο δημοσίευμά τους μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα (είχε προηγηθεί άρθρο για "Σκάνδαλο που θυμίζει τα χρόνια της χούντας στην Ελλάδα" στις 12 Αυγούστου), εκτός από σχολιασμό των γεγονότων που φαίνεται πως έχουν προκαλέσει αρκετό "θόρυβο" και πέρα από τα σύνορα της χώρας αλλά και της Ευρώπης, μπαίνει στο "κάδρο" και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με έναν απολογισμό των προεκλογικών του εξαγγελιών για "πάταξη της διαφθοράς" και μία σύγκριση με το πραγματικό πρόσωπο.

 

Όμως στην Ελλάδα, μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα φουντώνει.

Η διαφθορά και οι συγκρούσεις συμφερόντων που δεσμεύτηκε να πατάξει ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά, από πολλές απόψεις, φαίνεται πως έχουν ενταθεί.

Το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν έχει αναδιαμορφωθεί, αλλά έχει λάβει μόνο έναν επιφανειακό καλλωπισμό, ένα διοικητικό στόλισμα «βιτρίνας», γράφει ο Alexander Clapp πριν αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων γύρω από το "Greece's Watergate", το οποίο, όπως λέει, έχει αποκαλύψει το επίπεδο παρακολουθήσεων κάτω από την αστραφτερή επιφάνεια.

 

Τα «ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις συνεχίζονται με τη γνωστοποίηση των νέων τιμών ρεύματος από τον Σεπτέμβριο και η ενεργειακή κρίση δεν φαίνεται να κοπάζει, με τον πληθωρισμό να ροκανίζει τα εισοδήματα.

Αυτό το καλοκαίρι ζούμε την εξόντωση 182.000 νοικοκυριών τα οποία έχουν αποκλειστεί από τις εταιρείες ρεύματος.

Μέσα σε έναν χρόνο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των καταναλωτών προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Το καλό χαρτί” για την κυβέρνηση, που ήταν η οικονομία, γίνεται όλο και πιο αδύναμο, όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να το ενισχύσει με «πανηγυρισμούς» για το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας.

 

Η οικονομική πολιτική ισοπεδώνει σήμερα 2 στους 3 πολίτες αλλά κυβέρνηση και τα ΠΕΤΣΟΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε., προβάλουν διαρκώς δήθεν νέες «παροχές».

 

Παραδείγματος χάριν προπαγανδίζουν ως μεγάλη «παροχή» την αύξηση των συντάξεων έως 6% το 2023, ενώ προηγουμένως έπεσαν κατά 15-20% λόγω πληθωρισμού.

 

«Παροχή» επίσης θεωρούν την επιδότηση στο λόμπι ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα συμβαίνει να έχουν ξεπεράσει το ένα δις εκ € οι απλήρωτοι λογαριασμοί και το κόστος ενέργειας να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

 

Ζημιωμένοι από τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, παρά την επιδότηση ρεύματος δηλώνουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι καταναλωτές ενώ ο ένας στους δύο ζητά τα δις ευρώ των επιδοτήσεων να διοχετευτούν σε μέτρα πράσινης μετάβασης, όπως τα προγράμματα «Εξοικονομώ», κίνητρα για ενεργειακές κοινότητες και επιδοτήσεις για ηλιακά συστήματα αυτοπαραγωγής ενέργειας, με φωτοβολταϊκά στη στέγη.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η Ένωση Καταναλωτών (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ) στο πλαίσιο της οποίας το 92,3% των καταναλωτών δηλώνουν απογοητευμένοι από το ποσό της επιδότησης Power Pass.

Τα ευρήματα της έρευνας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρούσα συγκυρία, καθώς οι προμηθευτές ανακοίνωσαν το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 νέα τιμολόγια, με μεγάλες αυξήσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο.

-Η συντριπτική πλειοψηφία ζητά την οριστική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών επιθυμεί την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

-Η πλειοψηφία των καταναλωτών νιώθει ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους από τα ποσά που έλαβαν μέσω της επιδότησης.

-Το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκε στην κατηγορία που δεν έλαβε καμία επιδότηση, ενώ η πλειοψηφία έλαβε από 18€ – 50€.

-Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού του αποκλεισμού κρίνεται ιδιαίτερα υψηλός, λόγω της συρρίκνωσης του μηνιαίου εισοδήματος αλλά και της διακοπής ρεύματος που κινδυνεύουν να βιώσουν τα νοικοκυριά.

-H επιδότηση των λογαριασμών ενέργειας δεν θεωρείται από τους καταναλωτές ως αποτελεσματικό μέτρο προστασίας τους.

Οι λόγοι είναι ότι αφενός δεν λύνει το πρόβλημα των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και αφετέρου το ποσοστό εντέλει των αποδεκτών της επιδότησης είναι μικρό.

Εμείς οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ του ΧΡΙΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, το χρεοκοπημένο μας κράτος πριν διαλυθεί ενεργειακά τελείως και πριν διαλυθούν ενεργειακά τα πάντα, να σταματήσει άμεσα τις καταστροφικές ασπιρίνες κόστους πολλών δις για το θέμα, που κάνουν μεγιστάνες πλούτου τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και δολοφονούν την Ελληνική οικονομία.

Και είναι εκ των ουκ άνευ, να λειτουργήσουν στο σύνολο τους όλες οι λιγνιτικές μονάδες. και ει δυνατόν να ιδρυθούν και άλλες σε μέρη όπου έχει επισημανθεί μεγάλη ύπαρξη λιγνιτών.

Και κυρίως να εγκαταλειφθούν οι βλακείες ότι ήμαστε «γερμανοί» πράσινοι των ανεμογεννητριών και να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι ενέργειες για εκμετάλλευση των τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου δυτικά της Κρήτης.

Που εγκληματικά καθυστερεί για χρόνια. και που η εκμετάλλευσή του θα αποδώσει στην πατρίδα μας 1,36 τρις ευρώ (από το 1 συνημμένο του Καθηγητή Αντώνη Φώσκολου).

Γιατί κατ εκτίμηση €46 δις ετησίως για 30 χρόνια (πέραν και άλλων πολλών κοιτασμάτων (1ο συνημμένο) που διαθέτει η πατρίδα μας ή κατ έτος περίπου €46 δις (ως καθαρό έσοδο του Ελληνικού κράτος)

Και όπως γράφει ο Καθηγητής Αντώνης Φώσκολος, με τα $ 1,36 τρις θα πάνε (νόμος Μανιάτη 4001/2011) στο ελληνικό δημόσιο:

  1. Εξοφλούμε το δημόσιο χρέος,
  2. Εξοπλίζουμε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις,
  3. Βελτιώνουμε αφάνταστα την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη
  4. Χρηματοδοτούμε με άφθονο χρήμα την παιδεία
  5. Περισσεύουν χρήματα για έργα πολιτισμού.
  6. Καθώς επίσης καταπολεμούμε την ανεργία δημιουργώντας 250.000 θέσεις)

 

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.

 

Απάντηση σ αυτόν αποτελεί η κατάσταση που υπήρχε όταν η ΔΕΗ ως εταιρεία κοινής ωφέλειας είχε το μονοπώλιο για την παραγωγή και πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τότε η ΔΕΗ παρήγαγε  ηλεκτρική ενέργεια με διαφόρους τρόπους. Από φράγματα, από λιγνίτη (πέραν του 60% που εγκληματικά εγκαταλείφθηκε), από μονάδες πετρελαίου κτλ. Και η τιμή  του  κόστους παραγωγής τότε του ηλεκτρικού ρεύματος, καθοριζόταν, ως η μέση σταθμική του κόστους κάθε είδους παραγωγής.

Και μέση σταθμική σημαίνει ότι ελαμβάνοντο υπόψη και η ποσότητα ενέργειας που διδόταν στην κατανάλωση από κάθε είδος παραγωγής της.

Τα ανωτέρω βοούν για την απαιτούμενη άμεση λύση (που ήδη έχει καθυστερήσει). Πριν διαλυθούν ενεργειακά τα πάντα.

Τέλος εμείς οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή, να αφήσουμε πίσω μας όλοι τις κομματικές ίντριγκες, αντιμετωπίζοντας από κοινού τράπεζες και κυβέρνηση αναγκάζοντας τον Μητσοτάκη να οδηγηθεί στα αυτονόητα, αυτά που θα 'πρεπε να έχουν κάνει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις σώζοντας χιλιάδες ζωές και περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας!

Να επαναφέρει το νόμο του Κώστα Καραμανλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι αν δεν δραστηριοποιηθούμε; Αυτός ο αγώνας είναι δικός μας και πρέπει να είναι όλων μας.

Πρέπει οι υπεύθυνοι αυτού του Εθνικού εγκλήματος, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές, να νιώσουν ΟΛΟΙ την καυτή ανάσα μας και τον κίνδυνο που διατρέχουν να δικαστούν και να καταδικαστούν γιατί προκάλεσαν εκτός όλων των άλλων και τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων!

Φίλες και φίλοι, είναι το μόνο που μπορεί να τους αναγκάσει να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες και αυτοί που εξυπηρετούμε έως σήμερα τα δάνεια μας, ότι είμαστε τα επόμενα υποψήφια θύματα των τραπεζών και της κυβέρνησης.

Είναι πλέον ανθρωπίνως αδύνατον σ’ αυτό το Αρμαγεδδωνικό οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα μας, με τα χειρότερα να είναι μπροστά μας, να μη πληγούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων.

Τελικά όλα τα δάνεια δυστυχώς θα κοκκινίσουν, ας μην ζούμε με ψευδαισθήσεις.

Γι αυτό ας συνειδητοποιήσουμε ως Έλληνες ότι ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός βάζοντας πλάτη ο ένας στον άλλον και ως μια γροθιά όλοι μαζί να δώσουμε τον υπέρ πάντων αγώνα εναντίον αυτών που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι πάνω από οτιδήποτε άλλο προέχει ο λαός και η πατρίδα μας.

Πατριώτες και πατριώτισσες

ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΦΑΓΗ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος