Loading...
 Start Page
Η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το Νοέμβριο.
Οι αριθμοί της Eurostat (μετρήσεις Νοεμβρίου 2021) μιλούν από μόνοι τους, καθώς η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην ανεργία των νέων, με ποσοστό 39,1%, απέχοντας 10 ολόκληρες μονάδες από την δεύτερη Ισπανία. 
 
Στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα της Eurostat είναι η Ιταλία με 28%, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Σουηδία (24,6%) και Πορτογαλία (22,4%).
 
Σε «μάστιγα» που δείχνει πώς δεν γιατρεύεται ούτε περιορίζεται, αλλά αντιθέτως εξαπλώνεται, εξελίσσεται η ανεργία στους νέους στην Ελλάδα. 
 
Και όχι μόνον κατόπιν και  των ανωτέρω ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος του κοινωνικού δράματος , αλλά  εν μέσω οικονομικής , κοινωνικής και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ κρίσης  , επιτρεπει η και αβαντάρει , εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών  και φτωχοποιημενων μικρομεσαίων βιοπαλαιστών , να περάσουν το 2022 στα κοράκια και σε συγγενεις της Μητσοτάκης Α.Ε. μέσω μαζικων  πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα οπως μας πληροφορεί η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ του ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΥ με το πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της εφ.ΤΑ ΝΕΑ , που είναι σίγουρα προπομπός για την επόμενη πράξη του «δράματος Μητσοτάκη» ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στις καταθέσεις των ελλήνων , με πρόσχημα την κίνηση των κεφαλαίων τα οποία «λιμνάζουν» στις τράπεζες. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να δώσει και την χαριστική βολή στους αιμοδότες της επιχειρηματικότητας , αφού πάνω από έναν αιώνα, οι τράπεζες εκμεταλλεύονται τις καταθέσεις των πελατών τους για να παρέχουν ρευστότητα στην ελεύθερη οικονομία, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι χωρίς ανάπτυξη η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη. 

Και όλοι επίσης προσποιούνται ότι αγνοούν ότι χωρίς ρευστότητα στην αγορά δεν θα έλθει ποτέ η ανάπτυξη.

 

Και προσποιούνται όλοι  ότι αγνοούν ή βλακωδώς μερικοί πιστεύουν, ότι  ανάπτυξη χωρίς αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα ποτέ δεν πρόκειται να έρθει. 

Απο την ημέρα που παραιτήθηκα απο την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ήσαν πάμπολλες οι φορές που απο το βημα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατήγγειλα τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε από τη νεοναζιστική κατοχή των ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ προκειμένου να χρεοκοπήσει και να δημευθεί η πατρίδα μας.  Με εσκεμμένη μείωση  της ρευστότητας στην αγορά, που προκλήθηκε με στραγγαλισμό της ρευστότητας στην αγορά με μείωση  μισθών και τρομερή ληστεία των συντάξεων, που χωρίς κανένα όφελος του κράτους προκάλεσε τη χρεοκοπία της πατρίδας μας τη δήμευση της, τη γενοκτονία της κτλ  

 

Είναι επίσης γνωστό ότι μετά το 3ο μνημόνιο του 2018 το οποίο ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ και διεγράφην, η οικονομική πολιτική της πατρίδας βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό κλοιό  αυτών που μας υποδούλωσαν με τους εδώ «ιδεολόγους» ή ηλίθιους ή με αμφότερα τα χαρακτηριστικά «Έλληνες» πολιτικούς ανήκοντες στο ΤΟΞΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ.

 Το τελευταίο καιρό προσετέθη και ένα ακόμα  καυτό πρόβλημα - αυτό της ακρίβειας στο καλάθι της νοικοκυράς- που  αντί να εκτονώνεται καθημερινά μεγενθυνεται επικίνδυνα. Η κυβέρνηση των ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΩΝ Α(χ)ΡΙΣΤΩΝ δεν μπορει να κρύψει πια τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, ο οποίος ξεπερνά  το 5%, ούτε μπορεί να ψελίσει ότι δεν είδε η δεν έλαβε τα μηνύματα της αγοράς για το τσουνάμι αυξήσεων…
 Δραματική άνοδο καταγράφουν οι τιμές δεκάδων βασικών αγαθών και σε συνδυασμό με την αδυναμία ή ατολμία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα, οδηγούνται σε απόγνωση τα νοικοκυριά.
Εκρηκτικές ανατιμήσεις που φθάνουν ναι έως 136% ! Πρόκειται για τις χειρότερες  επιδόσεις που έχουν καταγραφεί ιστορικά στην εξέλιξη των τιμών και του πληθωρισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως !
 
Σε ό,τι αφορά στην εικόνα για την κίνηση στην εορταστική αγορά σε σχέση με το 2020, αυτή εμφανίζεται μεικτή, αφού το 33% των επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση πωλήσεων, ενώ σε αντιδιαστολή με το 2019 ο τζίρος υποχώρησε για το 68% των επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση Μητσοτακη και ο ιδιος ο Πρωθυπουργός 
ωστόσο, δεν λαμβάνουν μέτρα ανακούφισης των πολιτών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, παρα μόνον αλληλοδιαψεύδονται κυβερνητικά στελέχη. 
 Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να ανταπεξέλθουν στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας, με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από την 1η Ιανουαρίου 2022, ή κατά 13 ευρώ τον μήνα
 
Τα κακά όμως είναι «μυρια» και δυστυχως όχι μόνον αυτά.
  Οι κινδύνοι εξίσου σοβαροί για τη χώρα και πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που σχετίζεται με την πανδημία, την εύθραυστη ακόμη οικονομική ανάκαμψη αλλά και τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις οποίες απο όλους τους ξένους παρατηρητές και αναλυτές  γίνεται  ειδική αναφορά στις σχέσεις με την Τουρκία. Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εκτιμάται πως  θα παραμείνει τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βαθμολογείται με 60 στον δείκτη «ασφάλεια/ εξωτερικές απειλές», χαμηλότερα δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος