Loading...
 Start Page

Κύριον

Απόστολο Κατσιφάρα

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος

 

Θέμα: Διεκδικητικός άξονας της Δυτικής Ελλάδος…

 

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκα να συμμετέχω σε μια διαδικασία που, προσωπικά τουλάχιστον, αισθάνθηκα να με θίγει ως πολιτικό εκπρόσωπο της Αχαΐας, της οποίας οι πολίτες με έχουν τιμήσει κατ’ επανάληψη με την ψήφο τους, αλλά και ως ενεργό πολίτη της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησα μια ακόμα επίσκεψη Υπουργού στην Πάτρα, από την οποία το μόνο που αποκομίσαμε όλοι οι παρόντες φορείς, ήσαν υποδείξεις ώστε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας, καθώς το μονότονα επαναλαμβανόμενο «οι εποχές είναι δύσκολες και λεφτά δεν υπάρχουν».

Όλοι ακούσαμε τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, να παρατηρεί πως εσείς προσωπικά, «έχετε πολλή δουλειά να κάνετε», ώστε να συγκροτήσετε έναν αυστηρά ιεραρχημένο κατάλογο έργων και δράσεων που μετά θα πρέπει να προωθηθεί προς υλοποίηση στο Υπουργείο.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά, κύριε Περιφερειάρχη…

Σας θυμίζω ότι τα ίδια ακούσαμε λίγο παλαιότερα και από τον Υπουργό Περιφεριακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, αλλά και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη. Και δυστυχώς, έχω την αίσθηση πως τα ίδια θα ακούσουμε και κατά την επόμενη επίσκεψη Υπουργού στην Πάτρα. Είτε γιατί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει ακόμα πετύχει να επικαιροποιήσει, αξιολογήσει και ιεραρχήσει τις ανάγκες, παρά τα όσα ενδεχομένως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των αιρετών Περιφερειαρχών (άρα οι αφιχθέντες Υπουργοί έχουν δίκαιο να επισημαίνουν πως υπάρχει «τοπικό έλλειμμα»), είτε γιατί οι Υπουργοί βρίσκουν μια καλή δικαιολογία και υπεκφεύγουν, αγοράζοντας χρόνο εις βάρος της περιοχής μας, η οποία ωστόσο, δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε περιθώρια περαιτέρω υποβάθμισης.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλώ να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί άλλη «επίσκεψη Χρυσοχοίδη, Καστανίδη, Σκανδαλίδη κ.α.» ή «επίσκεψη Γερουλάνου». Αντιθέτως, το επόμενο κυβερνητικό στέλεχος που θα φτάσει στην περιοχή μας, να βρεθεί ενώπιον ενός τοπικού γρανιτένιου  μετώπου και με σαφές συμφωνημένο αυστηρά ιεραρχημένο πλαίσιο διεκδικήσεων έναντι του οποίου δεν θα μπορεί κανείς να προβάλλει καμία δικαιολογία και έτσι να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Κατά συνέπεια, θεωρώ αναγκαίο, με σεβασμό στις αποφάσεις των παλαιότερων Περιφερειακών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβουλίων (καθώς το κράτος οφείλει να έχει συνέχεια και τούτο πρέπει να το θυμόμαστε τόσο εμείς, όσο και να το θυμίζουμε στα κυβερνητικά στελέχη) αλλά και με βάση τις επείγουσες ανάγκες του σήμερα, καθώς και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, να δημιουργηθούν τα νέα διεκδικητικά πλαίσια  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ανά Υπουργείο.

Θεωρώ πως είστε ο μόνος υπεύθυνος για την εκκίνηση άμεσων και εντατικών διαβουλεύσεων, αλλά και για τις τελικές αποφάσεις, ώστε η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει τον «διεκδικητικό άξονα» πάνω στον οποίο θα στηριχτεί και τον οποίο θα παρουσιάσει προς υλοποίηση στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Δηλώνω δε, πως εφόσον κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση, θα σταθώ αρωγός και θα υποστηρίξω με κάθε τρόπο τις κοινά συμφωνημένες και ιεραρχημένες ανάγκες της Περιφέρειας.

Κύριε Περιφερειάρχη, έχετε την μεγάλη τιμή αλλά και την υπέρτατη ευθύνη ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος σε ανούσιες ανταλλαγές απόψεων και επισκέψεις εντυπώσεων, αλλά να διαμορφωθεί και να δρομολογηθεί άμεσα ο «οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας» για τα επόμενα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαίας

 

Υ.Γ. Με μεγάλη μου ικανοποίηση άκουσα να επισημαίνετε και εσείς όπως και εγώ  προς τον ΥΠ.ΠΟ.Τ., την σπουδαιότητα που έχει για την πόλη της Πάτρας η αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Παντάνασσας από τις βλάβες που προξένησε ο σεισμός του 2008. Αν και επισήμως, ο Υπουργός - παρότι του το ζήτησα- δεν απάντησε τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ευρέως κάποιες πληροφορίες περί ρητής δέσμευσης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ. Επειδή και προσωπικά, ιεραρχώ ως επείγουσα και απόλυτη ανάγκη την αποκατάσταση του ιστορικού Ναού της πόλεως των Πατρών, παρακαλώ ενημερώστε μας για τις όποιες εξελίξεις ενδεχομένως υπάρχουν, καθώς υπάρχει δυσπιστία αφού όπως πληροφορηθήκαμε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γερουλάνου, το κομμάτι του πολιτισμού στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος έχει σχεδόν εξαντληθεί, ενώ δεν υπάρχει και Τομεακό Πρόγραμμα στο Υπουργείο Πολιτισμού.  

Τέλος, θα παρακαλούσα να πληροφορηθούμε εάν επίσης μετά την συνάντηση μας -«οικογενειακά» -αποφασίσατε και για την ένταξη και άλλων έργων, καθώς και για την χρηματοδότηση αθλητικών και πολιτιστικών φορέων και πρωτοβουλιών από τον ΟΠΑΠ, το ΠΔΕ κ.α., αφού αρνήθηκε στην συνάντηση μας να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος