Loading...
 Start Page
Τρίτη 25 Ιούλ 2023
Ο Νίκος Δούρος μας έμαθε, μεταξύ πολλών άλλων ,ότι δεν υπάρχει μόνο αριστοκρατική καταγωγή αλλά και αριστοκρατική ψυχή.

Οραματιστής και χαρισματικός ο Νίκος Δούρος ολοκλήρωσε ευδόκιμα την επίγεια αποστολή του αφήνοντας στη κοινωνία μας ενα πλούσιο κληροδότημα αρχών και αξιών που πρώτος τις  υπηρέτησε με ήθος ,εντιμότητα και συνέπεια.

Στη πρώτη σελίδα της η εγκυρη εφημερίδα ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟΣ ως κατευόδιο σημειώνει την πάνδημη την αγάπη και το θαυμασμό των συμπολιτών μας και των εκτος Αχαΐας σημαντικών προσώπων που τον γνώρισαν από το χώρο της πολιτικης , της επιχειρηματικοτητας , της επιστήμης και του πολιτισμού με τον τίτλο «ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ …»    Οι αποχαιρετιστήριες ευχες που καταγράφονται στα τοπικα ΜΜΕ εικονογραφούν την προσωπικότητα τα έργα και της ημέρες του Νικου Δούρου του  ανθρώπου της προσφοράς και των οραμάτων .

Αν σκεφτόταν κάποιος πριν 60 χρόνια ότι θα διέγραφε την επαινετή οικογενειακή επιχειρηματική και κοινωνική πορεία που όλοι γνωρίζουμε θα χαρακτηριζόταν αιθεροβάμων.

Και όμως ο αξιαγαπητος φίλος και κουμπάρος Νίκος Δούρος κατάφερε να καταταγεί στους πρωτοπόρους της δημιουργίας και στους ξεχωριστά προικισμένους συνανθρώπους μας.

Ο φίλτατος και πολυσεβαστος Νίκος διεκδίκησε με τη στάση της ζωής του και δικαιωματικά έτυχε της ευλογιάς να προκόψει και να αφήσει διακριτό στίγμα αριστου οικογενειάρχη ,πετυχημένου πρωτοπόρου επιχειρηματία και του ανθρώπου που εξέλιξε την προσωπικότητα του παίρνοντας μαθήματα από τη ζωή και απο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διευρύνοντας τους πνευματικούς του ορίζοντες.

Είχα την τύχη από τα πρώτα βήματα της μακράς κοινοβουλευτικής διαδρομής μου να έχω το Νίκο Δούρο ένθερμο υποστηρικτή της υλοποίησης των πολιτικών ονείρων μου. Ο εκλιπών μαζί με τους Σπύρο Δούκα, Πάνο Γεωργαντά και Σετη Χαιρέτη , « επέβαλαν » την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας . Του χρωστάω αιωνίως την εγγυηση του λόγου στο τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποιος τον είχε κατατάξει στους στενους καρδιακούς  συντεκνους .

Ομολογώ επιπροσθέτως ότι ήμουν εκείνος που προσπαθούσε να κάνει πιο ενεργή την παρουσία του στη πολιτικη και υπήρξα ο αγγελιαφόρος της πρότασης όχι μόνο του Κων . Μητσοτάκη αλλα και του μετέπειτα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή .

Ο κατά πάντα εγκρατής Νίκος ήταν όμως στόχοπροσηλωμένος στο δημιούργημα του στην Dur , αν και θα μπορούσε να διεκδικήσει κολακευτικά υψηλά αξιώματα πέραν των όσων σπουδαίων πέτυχε να κατακτήσει με την ψήφο στο Επιμελητήριο , στο ΣΕΒ και σε πολλά ακόμα σωματεία πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς αφού ήταν ικανός, αξιόπιστος και τηρούσε ένα αυστηρό πλαίσιο αρχών που τον έκανε περιζήτητο.Ωστόσο δεν υπέκυπτε γιατί άκουγε μόνο την φωνή της καρδιάς του που του έλεγε να παραμείνει στην ταπεινότητα και να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο την φήμη της Dur που τελικά κατάφερε να την οδηγήσει στα πέρατα του κόσμου . Τα επιτεύγματα του Νικου Δούρου δεν εξαντλούνται στις λίγες γραμμες μιας αποσπασματικής διαδρομής αφού το επίγειο ταξίδι του φίλου είχε πολλές συναρπαστικές διαδρομές .

Δυναμικός πείσμων αλλα και και ανθρωπος του μέτρου…

Ευαίσθητος με κοινωνικη δραστηριότητα….

Ο ανοιχτών οριζόντων ο κοσμογυρισμένος που ομως η αγάπη του για τη πατρα και το μέλλον της απεδείχθη ακόμα μεγαλύτερη….

Αυτοδημιούργητος κατέρριψε μύθους παραδοσιακών βιομηχάνων της ένδυσης …

Θα αποτελεί παράδειγμα για τα νιάτα που θέλουν να φτάσουν στη κορυφή αλλα η ταπεινή τους καταγωγή τους δημιουργει αναστολές.

Ο ανθρωπος που δεν τσακώθηκε ποτε … δεν λογομάχησε ουτε ανταπέδωσε τα ίσα σε εκεινους που τον υπονόμευσαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε περι μαζεύοντας τους στους φορεις που υπηρέτησε με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια .

Προσηνης και εγκάρδιος με ολους..

Ανθρωπος που συνδύαζε την παράδοση με την πρόοδο..

Αγάπησε την εκκλησια και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας κ Χρυσοστομο ,τα μοναστήρια και τις μοναστικές αδελφότητες …

Θα τον θυμάμαι σαν δευτερο πατέρα μου , αυτό είναι το βέβαιο καθώς με μύριους τρόπους και σε όλες τις χρονικές περιόδους έκανε εμένα κ την οικογένεια μου και δίκη του οικογένεια.

Στη σύζυγο του πολυαγαπημένη μας Μαρία με την οποία χέρι χέρι πορεύτηκαν απο μικροί , στα κορίτσια του Αγγελική και Μαρίνα και στο γιο του Θεόδωρο στον οποιο με αγάπη και εμπιστοσύνη φρόντισε να περάσει την διαδοχή και που έχει πλέον στους ώμους του την ευθύνη και το φορτίο της βαριάς αυτής επιχειρηματικής  κληρονομιάς , στα εγγόνια του , στα αδέλφια και όλους τους οικείους εύχομαι να έχουν δύναμη και κουράγιο να ανταπεξέλθουν στην μεγάλη αυτή απώλεια.

Καλό ταξίδι

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος