Loading...
 Start Page

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:1325/4-9-13

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κοινοποίηση: Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Δημοσιεύματα και φορείς στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καταγγέλλουν δημοσίως  μόλις δυο εβδομάδες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος σημεία και τέρατα περί της βρόμας και της διαφθοράς που επικρατεί από άκρου σε άκρον στο χώρο αυτό.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται πως «σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργεί η διατήρηση αλώβητου του συστήματος επιρροής που εξακολουθεί να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενός συστήματος που διοικεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και καθορίζει τον πίνακα διαιτητών ανάλογα με τα συμφέροντά του.»
Το σύστημα αυτό που εκπέμπει αλαζονεία, ακυρώνει κάθε έννοια ισονομίας και έντιμου ανταγωνισμού μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Άνθρωποι υπόδικοι με βαριές κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων και άλλοι που βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα για τις στημένες λίστες διαιτησίας, εξακολουθούν να καθορίζουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα, προκαλώντας απογοήτευση στους φιλάθλους και σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν τις ελληνικές ομάδες συνεισφέροντας οικονομικά, σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

Περαιτέρω, υπό εισαγγελική έρευνα είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τους στημένους πίνακες διαιτησίας.

Οι κ.κ. Μπριάκος και Δούρος ωστόσο συνεχίζουν να ορίζουν τους διαιτητές, ενώ κλήθηκαν ως ύποπτοι στον εισαγγελέα. Επιπλέον, ως ύποπτος απολογήθηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Την ίδια ώρα, δύο μεγάλες εισαγγελικές έρευνες είναι σε εξελιξη για οικονομικές ατασθαλίες και πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στο ελληνικο ποδόσφαιρο».

Καταγγέλλεται επίσης πως το συνδρομητικό κανάλι NOVA επιλεκτικά δεν αποδίδει συμφωνηθέν ποσό ύψους € 1 εκατομμυρίου προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την επίκληση ανυπόστατων προσχημάτων, κάτι το οποίο δεν είναι πρέπον αν ισχύει καθώς αλλοιώνει την οικονομική θέση της ομάδας έναντι των υπολοίπων.

Επί τρία χρόνια υποβάλω ερωτήσεις στην Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αθλητισμού & Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης με κοινοποιήσεις προς τον Πρωθυπουργό.

Όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης αδιαφορείτε συστηματικά και επιδεικτικά να απαντήσετε, αλλά κυρίως να δώσετε έστω και την παραμικρή προσοχή σε ένα θέμα στο οποίο δεν έχετε την παραμικρή δικαιολογία για την απραξία και την ανυπαρξία σας.

 Είστε εκτεθειμένοι πλήρως και δεν χωρά καμιά δικαιολογία όπως συνήθως συνηθίζετε να δίνετε για άλλα ζητήματα.

Στο θέμα της ποδοσφαιρικής καφρίλας καμία Τρόικα δεν σας σταματάει από το να εφαρμόζετε τους Νόμους της χώρας και να οδηγήσετε όλα αυτά τα «διεφθαρμένα συμφέροντα» εκεί που ανήκουν:

Στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μια δικαιοσύνη ωστόσο την οποία έχετε αφήσει ΑΝΑΠΗΡΗ, χωρίς προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Μια δικαιοσύνη την οποία όποτε ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ διατάσσετε να θέτει φακέλους στο Αρχείο «κατ’ άρθρο 43 ΚΠΔ» όπως π.χ. με την  υπόθεση του ΟΡΓΙΟΥ διασπάθισης δημοσίου χρήματος του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού  «Αθήνα 1997»!

Και όταν ρωτάνε οι Βουλευτές εντός Βουλής, με περίσσιο θράσος ο αρμόδιος Υπουργός μας «υπενθυμίζει» πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη…

Αφού είναι ανεξάρτητη λοιπόν αφήστε την να εκλέγει μόνη της τους Ανώτατους Δικαστές και επίσης δώστε της την απαραίτητη ανεξαρτησία διαχείρισης των πόρων της... αν τολμάτε… αν πιστεύετε φυσικά στην ανεξαρτησία των τριών  εξουσιών, τις οποίες στη χώρα αυτή έχετε συγχωνεύσει σε μία: την εκτελεστική!

Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο μπορεί να αντιμετωπιστεί, εάν εμφανιστεί μια Κυβέρνηση με την ανάλογη πολιτική βούληση.

Το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι αθλητικό.

 Δυστυχώς είναι πλέον σαφές πως οι Κυβερνήσεις είναι μέρος της ποδοσφαιρικής διαφθοράς, αφού όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως τροφοδοτούν τη βία και τη νοθεία.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Τι θα πράξετε σχετικά με τα καταγγελλόμενα περί της διαφθοράς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα;

2. Γιατί άνθρωποι υπόδικοι με βαριές κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων και άλλοι που βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα για τις στημένες λίστες διαιτησίας, εξακολουθούν να καθορίζουν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα;

3. Γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη καθυστερεί τόσο πολύ στη διεκπεραίωση της τόσο σημαντικής υπόθεσης των στημένων;

4. Γιατί δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι φίλαθλοι αντιπάλων ομάδων στο ίδιο γήπεδο και δεν ντρέπεστε ως ελληνική πολιτεία για το ότι δεν κάνετε τίποτα για την αντιστροφή του φαινομένου αυτού;

5. Γιατί κάθε Σαββατοκύριακο διακινείτε χιλιάδες Αστυνομικούς σε δεκάδες γήπεδα ανά τη χώρα για να φυλάνε τους οπαδικούς στρατούς, αντί να διαλύσετε τους τελευταίους μια για πάντα, στέλνοντας την αστυνομία να επιτελέσει το σημαντικό έργο εναντίον της γενικευμένης εγκληματικότητας που επικρατεί;

6. Πιστεύετε ότι χιλιάδες αστυνομικοί πρέπει να βρίσκονται στα γήπεδα ή στα σύνορα της χώρας που είναι ξέφραγο αμπέλι εδώ και χρόνια;

7. Γιατί δεν μαθαίνετε τόσα χρόνια από τη συσσωρευμένη εμπειρία άλλων χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία;

8. Έχετε τη βούληση να καταστρέψετε τις συνθήκες διαπλοκής και διαφθοράς στο σύστημα διοίκησης του ποδοσφαίρου στη χώρα;

9. Πιστεύετε ότι το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ καλύπτει αδικήματα, όπως η σύσταση συμμορίας, το στήσιμο αποτελεσμάτων αγώνων, ο χρηματισμός διαιτητών και παικτών;

10. Θεωρείτε μήπως λόγω της απραξίας σας  ως Υπουργοί, ότι ποινικά  αδικήματα (και όχι αθλητικά), ¨καλύπτονται” από οδηγίες φορέων όπως η Ουέφα ή η Φίφα;

11. Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης σας έτσι ώστε το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να επιστρέψει στα χέρια των αθλητών και των υγιών παραγόντων και τα γήπεδα να γεμίζουν από οικογένειες και μαθητές;

12. Παρακαλώ προσδιορίστε μέσω σχετικού ελέγχου από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και τις υπηρεσίες του αν το συνδρομητικό κανάλι NOVA είναι σε θέση να ασκεί τις συμβατικές και συμφωνημένες υποχρεώσεις του ισοτίμως προς όλες τις ομάδες εξίσου, καθώς αν αυτό δεν ισχύει, τότε τίθεται υπό καθεστώς κινδύνου η ισονομία στο Πρωτάθλημα της Super Λίγκας.

O Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Γ.Γ. Χριστιανοδημοκρατικού

Κόμματος Ελλάδας

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος