Loading...
 Start Page

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αρ Πρ:4251/26/11/13

Σε ένα ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μισθούς, ενοίκια, κοινοτικές επιδοτήσεις και ταμεία επιχειρήσεων έχει επιδοθεί ο Υπουργός Οικονομικών μέσω της εφορίας από την αρχή του χρόνου εις βάρος χιλιάδων φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σοκάρουν.

 Οι κατασχέσεις αφορούν σε 81.853 φορολογούμενους, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ανήλθαν σε 48.589. δηλαδή έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ορισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές επισημαίνουν, πως με τις κινήσεις του ο κ. Κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται να στοχοποιεί «μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων» και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να πληγούν ακόμα περισσότερο τα ασθενέστερα στρώματα.

 Και αυτό διότι όπως γραπτώς και προφορικώς επισημαίνουν, συνεχώς κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των φτωχών από τις τράπεζες αλλά ουδείς λόγος για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς από το Κράτος!

Επειδή όμως η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου είναι πλέον πολύ κοντά και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη μη άρση του καθεστώτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

 Για το λόγο αυτό ζητείται από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος να παραδοθεί οποιαδήποτε επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Επειδή όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας  θα προχωρήσει σε.. προληπτικές κατασχέσεις χρημάτων –που καλείται να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών και άλλα υπουργεία σε νομικά και φυσικά πρόσωπα μέσω διαφόρων μορφών (επιστροφή φόρου, αγροτική επιδότηση) – για χρέη των τελευταίων, τα οποία έχουν μεν βεβαιωθεί αλλά δεν έχουν λήξει!

Επειδή ειδικότερα, όποιος οφείλει το ειδικό τέλος ακινήτων ή βεβαιωμένες δόσεις φόρου εισοδήματος θα περιμένει μάταια να λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο για την είσπραξη της επιστροφής φόρου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα πλέον να προχωρεί σε συμψηφισμό χωρίς τη συγκατάθεση  του οφειλέτη, ακόμα και αν ο τελευταίος είναι «εντάξει μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Επειδή έρχεται ‘’οικονομικός Αρμαγεδδών’’ και επειδή τα ψέματα δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν.

Επειδή ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια που οφείλουν να του πουν αυτοί οι Κυβερνώντες με ψεύτικες υποσχέσεις πήραν την ψήφο του και διαχειρίζονται την τύχη του σήμερα υποθηκεύοντας  το μέλλον των επομένων γενεών.

Επειδή το Ελληνικό χρέος κατά γενική ομολογία δεν είναι βιώσιμο.

Επειδή  οτι και να κάνουμε όσες θυσίες και να υποστούμε, το λένε διεθνείς οίκοι που δεν έχουν καμία εκλογική ιδιοτέλεια, δεν βγαίνει πέρα

Επειδη οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει .

Επειδή δεν αντέχουν άλλο ούτε μια μέρα την οικονομική σφαγή δια των φόρων που υφίστανται, απαιτούν την αλήθεια όποια και να είναι, για να ξέρει ο καθένας τι θα κάνει.

Οι ευθύνες για τους υπαιτίους κάποιοι να νομίζουν ότι δεν θα αναζητηθούν… πλανώνται πλάνην οικτρά… Θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν στο Λαό και στη Δικαιοσύνη και οι εγκληματίες θα πάνε φυλακή.

 Επί του παρόντος καλείστε να απαντήσετε στα κάτωθι ερωτήματα:

  • Υπάρχει αλληλογραφία επίσημη μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικα περί πλειστηριασμών και κατασχέσεων;
  • Μέχρι που είναι διατεθειμένη η Κυβέρνηση να φτάσει στο θέμα της οικονομικής δολοφονίας των πολιτών;
  •  Θα  γεμίσετε όλες τις φυλακές με φτωχοδιάβολους;
  •  Θα συνεχίσετε να αφήνετε τους μεγαλοοφειλέτες των πάσης φύσεως λιστών ελεύθερους χωρίς να κατάσχετε τα κλεμμένα, τα μαύρα και τα αφορολόγητα ποσά που κατέχουν;
  • Γιατί δεν προχωράτε σε δήμευση της περιουσίας τους και σε όποια άλλα μέτρα προβλέπονται από το νόμο κωλυσιεργώντας με απίστευτες δικαιολογίες και προφάσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος