Loading...
 Start Page
ΘΕΜΑ: «Συγγενείς Α’ Βαθμού του «τσάρου» της οικονομίας στην διαφημιστική εταιρεία “mindwork business solutions ΕΠΕ” που πήρε δουλειά από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου, στην οποία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου -σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα– ενώ, βασικοί εταίροι είναι και οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα - θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών»!!!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλει την ανάθεση ποσού 435.666 € από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου σε δύο διαφημιστικές εταιρείες για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας».

 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας στην 1η διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία «MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS EΠΕ» φέρεται να αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο και συγκεκριμένα να διοργανώνει συνέδρια και να αναλαμβάνει διαφημιστικές εκστρατείες. Σ’ αυτήν λοιπόν την εταιρεία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου - σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα – ενώ, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της εταιρείας βασικοί εταίροι είναι και οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα - θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών!!!

Η δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα).

Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι, δεν έχει καταγράφει καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι, στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και τη σύζυγο του υπουργού οικονομικών, ώστε να δώσει κύρος στο συνέδριο, άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Η διαδρομή όμως της συγκεκριμένης εταιρίας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία…… Συγκεκριμένα, στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο αποφασίζετε να μην πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι, η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ!!!! Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους έλληνες φορολογούμενους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου (!!!), όπως φαίνεται στη συνημμένη απόφαση.

 

Η διαδρομή όμως της εταιρείας της κυρίας Στουρνάρα δεν τελειώνει εκεί, διότι μπορεί αυτή να «έχασε» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο! Τρεις μήνες μετά, λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Είναι απορίας άξιο, πως ενώ η εταιρεία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα πήρε μια δουλειά σχεδόν μισού εκατομμυρίου, ενώ ταυτόχρονα είναι οφειλέτης του Δημοσίου! Ποιος και γιατί της έδωσε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΦ, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1.000.000€, ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων, τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ.

 

Όπως αναφέρουν στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ευσυνείδητοι πολίτες μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία, αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.

 

Η ειρωνεία είναι ότι, σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηρίωσης 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ τότε, είχαν καταθέσει μελέτες.

Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε την «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημόσιων πόρων».

Είναι προκλητικό, όχι μόνο ότι η σύζυγος και οι θυγατέρες του Υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κύριος Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφίβολης αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας. Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς.!

Χωρίς όμως φάρμακα για τον καρκίνο δεν μπορούν!! Είναι επίσης ανήθικο, απαράδεκτο και «φτηνός» τρόπος προώθησης των οικογενειακών επιχειρήσεων, για έναν υπουργό να «περιφέρεται» σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως «εγγυητής της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδήλωσης»!!!!

 

Παρακάτω παραθέτουμε τα εταιρικά μερίδια που έχει η οικογένεια του Υπουργού Οικονομικών στην εταιρεία. Σημειώνουμε ότι, φαίνονται και οι θυγατέρες του Υπουργού Οικονομικών.

 

 

Τη διαφήμιση αυτή θα μπορούσε να την είχαν κάνει τα ΜΜΕ ως κοινωνικό μήνυμα όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση χωρίς κόστος, ενώ τώρα δόθηκε σε μία ιδιωτική εταιρεία, ακόμα και εάν είναι νόμιμο ηθικό πάντως δεν είναι, αφού αποτελεί βαριά πρόκληση για τους «λιμοκτονούντες» και τους σκληρά «λεηλατούμενους» πολίτες, εξαιτίας του «πατριάρχη» της οικογένειας που θα αυξήσει το εισόδημα των δικών του παιδιών, γιατί πολύ απλά «Λεφτά υπάρχουν, αλλά για πολύ λίγους και για να είμαστε πιο ακριβείς, για τους δικούς μας ανθρώπους»!!!

Κύριε Σαμαρά «μαζέψτε» τον κ. Στουρνάρα γιατί η «γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται, αλλά και να είναι τίμια»!!! Αλλά αυτά φαίνεται πως, δεν αγγίζουν τους Υπουργούς της Δικομματικής Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού η υπάρχει η αόρατη και μουγκή μιντιακή διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων!!!!

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θα επαναφέρουν το θέμα στην Βουλή και εκεί θα καλέσουν τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα να μιλήσουν στους άνεργους και στους φτωχοποιημένους Έλληνες για το νόμιμο και ηθικό, της συμμετοχής σε κρατικές δουλειές, συγγενών τους. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος