Loading...
 Start Page
Η τρόικα «βάζει χέρι» και στον αθλητισμό!!!

Σάλος και πανικός έχει προκληθεί από την νέα απαίτηση των Τροικανών, να βάλουν στο στόχαστρο τα λογιστικά βιβλία όλων των αθλητικών σωματείων και αθλητικών παραγόντων και μαζί των χορηγών και δωρητών, προκειμένου να βγάλουν ‘’και από την μύγα ξύγκι’’»: δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την κατάθεση ερώτηση και προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού με θέμα : Η Τρόικα βάζει «χέρι» και στον αθλητισμό… ψάχνει για παρατυπίες, διακίνηση «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγή…» και αφού ο Νίκος Νικολόπουλος προηγουμένως έχει δεχθεί παράγοντες του αθλητισμού ενώ παρόντες στην συνάντηση ήσαν και οι συντονιστές της επιτροπής τεκμηρίωσης, καθώς και της Γραμματείας Αθλητισμού του ΧΡΙ.Κ.Ε..

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων καταγράφει:

«Πολλές φορές μέχρι σήμερα κατήγγειλα οργανωμένα ληστρικά οικονομικά –παλιότερα και κομματικά- συμφέροντα που κυβερνούν σε πολλές περιπτώσεις είτε τον «ερασιτεχνικό» είτε τον «επαγγελματικό» αθλητισμό.

Ειδικά για τις περιπτώσεις του δήθεν "ερασιτεχνικού" αθλητισμού όπως πολλάκις έχω αναφέρει, τόσο στην «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ» εκπομπή του δημοσιογράφου Θωμαΐδη,  όσο και σε ερωτήσεις στη Βουλή (ερωτ. ΕΠΟ 31/5/2013, Τελ. κυπέλλου 17/5/2013, Παγκόσμιο στίβου 1997 17/5/2013, επιδρομή μπράβων 13/5/2013, Αθήνα 1997 11/4/2013, Λιάνης-Φούρας 2/4/2013 κλπ) που στελεχώνονται κυρίως από τη ΠΑΣΟΚική νομενκλατούρα εδώ και 30 χρόνια.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι  άνθρωποι διαχειρίζονταν κονδύλια από τους διαβόητους "ειδικούς λογαριασμούς" της ΓΓ Αθλητισμού χωρίς κανένα έλεγχο παρά μόνο της εντολές από την "Επιτροπή Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ" . Μακάρι να σταματήσει επιτέλους ο ΚΡΑΤΟΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, που εκτρέφει λαμόγια που ζουν εις βάρος του φορολογούμενου και επιτέλους να ασχοληθούν με τη Διοίκηση του αθλητισμού άνθρωποι νοικοκυραίοι και έντιμοι.

Όμως άλλο κάθαρση στα του οίκου μας και άλλο κατοχή!!!

 Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η Τρόικα φαίνεται ότι τώρα βάζει «χέρι» και στον ελληνικό αθλητισμό. Εκτός από τις περικοπές που έχουν γίνει λόγω της οικονομικής κατάστασης στον κωδικό που υπάρχει στον προϋπολογισμό του κράτους και αφορά τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και κατ’ επέκταση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, έγινε ξεκάθαρο στους πάντες ότι προχωράει και σε άλλα ληστρικά μέτρα.

Έδωσε λοιπόν εντολή στους ντόπιους υποτακτικούς και ψάχνουν εξονυχιστικά,  προκειμένου να βρουν  -σώνει και καλά- παρατυπίες, σε ότι αφορά επιχορηγήσεις, αλλά και να ανακαλύψουν κίνηση «μαύρου» χρήματος.

Οι  πληροφορίες που έφτασαν στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος,  από υψηλόβαθμα στελέχη  λένε, ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, πριν από λίγο καιρό μετέφερε τις οδηγίες των Τροικανών προς τις Εφορίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους Αθλητικών Σωματείων. Αγανάκτηση και προβληματισμό ιδιαίτερο όμως προκάλεσε η εντολή που αναφέρεται  ειδικότερα σε ότι αφορά τα μη κερδοσκοπικά σωματεία, δηλαδή ακόμα και αυτά που καλλιεργούν τον ανόθευτο ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός  με ιδιαίτερο βάρος ζήτησε να δοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία και στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όπου δεν είναι εταιρείες (ΠΑΕ ή ΤΑΠ), ώστε σε αυτά να «ανακαλυφθούν» και να εξακριβώσουν -εάν υπάρχουν- συναλλαγές σε ότι αφορά σε μεταγραφές και κάθε πράξη που κρύβει «μαύρο» χρήμα.

Την ίδια ώρα η γενική διευθύντρια Χαρά Μαυρίδου στέλνει σχετική ειδοποίηση καλώντας όσα σωματεία δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 (μη φυσικού προσώπου) άμεσα να το πραγματοποιήσουν, ώστε να μην υποστούν τις διατάξεις του νόμου!!!

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, να δέχεται επισκέψεις προέδρων των Ομοσπονδιών, όπου του ανακοινώνουν ότι με τις περικοπές των προϋπολογισμών που έχουν γίνει, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν, τα λειτουργικά τους έξοδα, ή ανάγκες για τις εθνικές ομάδες.

Φυσικά κανένας λόγος δεν γίνεται για κάλυψη εξόδων ομάδων (μετακινήσεις) για τα εθνικά πρωταθλήματα».

Εξάλλου στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος, ζητά απαντήσεις από τους Υπουργούς Γ. Στουρνάρα, Γ. Μαυραγάνη και Γ. Ανδριανό στα εξής ερωτήματα:

1)      Ποιες είναι οι οδηγίες που εδόθησαν από τον υφυπουργό Οικονομικών στις εφορίες για ελέγχους σε αθλητικά σωματεία, προπονητές και μη κερδοσκοπικούς φορείς;

2)      Είναι αλήθεια ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών απαίτησαν να έχουν λόγο και έλεγχο στις εκατοντάδες ποδοσφαιρικές και γενικότερα αθλητικές ομάδες, όπως επίσης και όταν έμαθαν τις εθνικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο;

3)      Έχουν ενημέρωση τα αθλητικά σωματεία τόσο από την Εφορία όσο και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τις υποχρεώσεις που έχουν σε τυχόν συναλλαγές τους με παίκτες και για το πως πρέπει να τις παρουσιάζουν;

4)      Οι αρμόδιοι Υπουργοί πληροφόρησαν τους αθλητικούς παράγοντες ότι κατ’ εντολήν της Τρόικας κινούνται οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ανακαλύψουν «μαύρο» χρήμα όπου διακινείται ακόμα και σε  ομαδικά αθλήματα, εκτός από τα επαγγελματικά, δηλαδή της Super League, της Football League σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, στην Α1 Μπάσκετ Ανδρών, που επίσης είναι επαγγελματική;

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος ερωτά εάν είναι αλήθεια ότι με την έναρξη των πρωταθλημάτων σε διάφορα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ) ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, συνεργεία των εφοριών θα βγαίνουν για ελέγχους, διαπιστώνοντας εάν τα εισιτήρια που κόβονται στα γήπεδα θα είναι θεωρημένα από την εφορία;  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος