Loading...
 Start Page
Περιοδεία του Ν. Νικολόπουλου στη Λακωνία Ν. Νικολόπουλος: «Η προπαγάνδα του success story σκάει σαν σαπουνόφουσκα σε κάθε δρόμο, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε υπηρεσία»

Περιοδεία στο νομό Λακωνίας πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Μητροπολιτών Σπάρτης, κ.κ. Ευσταθίου και Γυθείου, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Νικολόπουλος, όπως κάνει σε όλες τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, ενημέρωσε τους προκαθήμενους των τοπικών εκκλησιών για την ίδρυση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υπογράμμισε πως μεταξύ των σκοπών του είναι και η διαρκής υποστήριξη και ενθάρρυνση του έργου της εκκλησίας, που αποτελεί κρίσιμη και ζωτική παράμετρος της προσπάθειας του ελληνικού λαού να αντέξει και να ξεπεράσει τις τεράστιες, οικονομικές αλλά και κοινωνικές και ηθικές «κακουχίες».

Επίσης, κατά την περιοδεία του στη Λακωνία, ο κ. Νικολόπουλος ήρθε σε επαφή με πλήθος πολιτών και κοινωνικών ομάδων, οι οποίοι του περιέγραψαν την ίδια, σαρωτικά καταστροφική εικόνα που υπάρχει σε όλη την χώρα. Λουκέτα σε επιχειρήσεις, ο δημόσιος τομέας υπό διάλυση, ο κοινωνικός ιστός σε αποσύνθεση και το μόνο που δείχνει να ακμάζει, είναι οι ακραίες και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις που στο υπόβαθρό τους έχουν την φτώχεια και την ολοένα και μεγαλύτερη απώλεια της πίστης των Ελλήνων στους θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία.

«Η προπαγάνδα του success story σκάει σαν σαπουνόφουσκα σε κάθε δρόμο, σε κάθε μαγαζί, σε κάθε υπηρεσία…» παρατήρησε ο ΓΓ του ΧΡΙΚΕ, που μιλώντας με εκπροσώπους δανειοληπτών της περιοχής, εστίασε στην μεγάλη επέλαση των ντόπιων και ξένων «γερακιών» που επιθυμούν να υφαρπάξουν τις περιουσίες των Ελλήνων μέσω των πλειστηριασμών και αφού, προηγουμένως, έναντι πινακίου φακής, έχουν πάρει από τις τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια που τις βαραίνουν. «Αγοράζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για 0,10 ευρώ για κάθε ευρώ δανείου. Δηλαδή, αγοράζουν ένα δάνειο ύψους 100.000 ευρώ για μόνο 10.000 ευρώ και περιμένουν την στιγμή της άρσης των πλειστηριασμών για να χυμήξουν και να αρπάξουν, επιχειρήσεις και σπίτια. Οι συνέπειες στην ελληνική κοινωνία θα είναι τρομακτικές και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως υπόλογοι έναντι του λαού, αλλά και της δικαιοσύνης, θα πρέπει να είναι και οι τράπεζες που πωλούν τα «κόκκινα» δάνεια σε ντόπια και διεθνή τραστ συμφερόντων.

Επίσης, κατά την διάρκεια επαφών του με εργαζόμενους σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, αναφέρθηκε σε στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν μείωση των δαπανών για την Υγεία κατά 11% επί του ΑΕΠ μόνο τη διετία 2010-2011, κάτι που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ υποβάθμισης για χώρα – μέλος του συγκεκριμένου οργανισμού. «Οι ελλείψεις, η υποστέλεχωση και η ανασφάλεια που καθημερινά ζείτε, αποτυπώνεται λοιπόν ακόμα και στους ψυχρούς αριθμούς» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη αποτυχία των κυβερνήσεων που υποτάχθηκαν στα μνημόνια, ήταν ότι επέτρεψαν να σαρωθούν από την κρίση, τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Άμυνα της χώρας.

Ακόμα, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Σπάρτης, του έθεσαν πολλά ζητήματα που φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα στην «ατζέντα» της τρόικας, όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η περαιτέρω μείωση του εφάπαξ, η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, κλπ.

«Πρέπει όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να κατανοήσουν ότι υφίστανται μία ολομέτωπη επίθεση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το χρέος της χώρας – το οποίο αυξάνει γεωμετρικά παρά τα αιματηρά μέτρα- παρά μόνο με το σθένος και τις περιουσίες των ιδίων» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος. Και κατέληξε: «Είμαστε σε πόλεμο. Αυτή είναι η αλήθεια, χωρίς υπερβολή. Από την μία πλευρά ο ελληνικός λαός και από την άλλη οι κερδοσκόποι κάθε μορφής, ντόπιοι και ξένοι, που με τις πλάτες της τρόικας και την πλήρη υποταγή και συνεργασία της κυβέρνησης, προσπαθούν να κατακτήσουν τα πάντα. Από τον ήλιο και το νερό μας, μέχρι τα χωράφια και τα σπίτια μας. Κάθε μέτρο είναι και μία νέα βόμβα για τον λαό, κάθε πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι και ένα πολεμικό ανακοινωθέν των νέων κατακτητών. Θα επιτρέψουμε να μας αφανίσουν; Θα τους παραχωρήσουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας ή θα… τους πετάξουμε στην θάλασσα; Εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Και προσπαθούμε να το μεγαλώσουμε, να το κάνουμε να χωρέσει όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ενωθούν όλες οι δημοκρατικές πατριωτικές δυνάμεις και να διώξουν τους νέους κατακτητές, επιβάλλοντας τους όρους του λαού και όχι τους όρους των κατακτητών…».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος