Loading...
 Start Page
Η Ν.Δ. ξέχασε τις δεσμεύσεις της για την Εργατική Εστία και την Εργατική Κατοικία,  οι Χριστιανοδημοκράτες όμως δεν ξεχνούν…

Με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, πολλοί εκ των οποίων έχουν μεταταχθεί στον ΟΑΕΔ από τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενάμιση χρόνο μετά την παντελώς αστήρικτη και αναιτιολόγητη κατάργησή τους – μόνη προφανή αιτία ίσως, η ανάγκη της τότε κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να δείξει στην τρόικα ότι… κάτι κάνει στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων του δημόσιου τομέα - οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, εξακολουθούν να αποδεικνύουν το μεγάλο κενό που άφησαν και η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρείχαν, παρά το γεγονός πως τότε η Ν.Δ. είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία της, δεδομένου ότι οι δύο Οργανισμοί δεν απορροφούσαν δημόσια κονδύλια και δεν είχαν καμία συμμετοχή στο δημόσιο έλλειμμα.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος επανέρχεται, ωστόσο, θυμίζοντας όλα όσα η προεκλογική και αντιμνημονιακή Ν.Δ. υποστήριζε τότε στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, εντός και εκτός Βουλής, σημειώνοντας το μεγάλο έλλειμμα που θα υπάρξει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα εργατουπαλληλικά κέντρα της χώρας, στον κοινωνικό τουρισμό, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου και η δυνατότητα απόκτησης πρώτης κατοικίας σε δικαιούχους του ΟΕΚ μεταξύ πολιτών που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και σε πολύτεκνους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 οικογένειες είχαν εξασφαλίσει την τελευταία 20ετία τη στέγασή τους και η δαπάνη ήταν ανακυκλώσιμη, καθώς η εξόφληση των δανείων μετατρεπόταν εκ νέου, σε παροχή κατοικιών. Με την κατάργηση του ΟΕΚ αντίθετα, υπολογίζεται πως σε βάθος 20 ετών θα χαθούν περί τα 40 δις ευρώ από τους εργαζόμενους, καθώς το αντικείμενο της στέγασης μεταφέρεται αποκλειστικά στις εμπορικές τράπεζες!

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, έθεσε στον σημερινό υπουργό Εργασίας ορισμένα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως εάν το ΙΚΑ εξακολουθεί να εισπράττει εισφορές υπέρ των δύο οργανισμών, καθώς και ποια είναι η τελική λύση που θα υπάρξει σχετικά με τις παροχές των οργανισμών, δεδομένης της δέσμευσης του Α. Σαμαρά ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων των δύο οργανισμών από τον ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα υπουργικές αποφάσεις βρίθουν γενικοτήτων και ουσιαστικά αποφεύγουν τα ερωτήματα, όπως και την επιβεβαίωση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ.

«Εάν δεν υπήρχε το όνομα του σημερινού υπουργού στο κάτω μέρος της απάντησης, θα νόμιζα πως επρόκειτο για… επανάληψη απάντησης του πρώην υπουργού, κ. Κουτρουμάνη» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πάντως και το εξής: «Πάντως, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ο σημερινός υπουργός απάντησε κάτι που… ούτε ο κ. Κουτρουμάνης είχε τολμήσει να πει! Απάντησε ότι ο ΟΑΕΔ δεν θα αναλάβει νέα προγράμματα και παροχές, εκτός από τη συνέχιση λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και τις εν εξελίξει υφιστάμενες συμβατικές υποχρεώσεις των δύο οργανισμών. Με άλλα λόγια, απλή διεκπαιρέωση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, χωρίς καμία διαδοχή και συνέχιση του έργου της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας!».

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Αντί άλλου σχολιασμού θα επαναλάβω τη δήλωση που έκανα σε τηλεοπτικούς σταθμούς τον Απρίλιο του 2012, ως τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ τότε, εκφράζοντας την θέση του κόμματος και του αρχηγού του, Α. Σαμαρά, η οποία φαίνεται πως εν τω μεταξύ άλλαξε άρδην, όπως και το σύνολο των πεποιθήσεών του για το μνημόνιο και τη συνταγή διάσωσης της χώρας. Η μόνη διαφορά είναι πως στην θέση της ΝΔ, θα βάλω σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που γεννήθηκε για να υπηρετήσει το όραμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού, το οποίο πολύ φτηνά ξεπούλησε η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Τονίζω λοιπόν τα εξής:

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη διάσωση του έργου των δύο Οργανισμών, για τη διασφάλιση των αποθεματικών τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα παραμένουμε πιστοί σε δεσμεύσεις που έγιναν υπέρ του λαού και στον αγώνα μας για κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης και της κοινωνικής ερείπωσης». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος