Loading...
 Start Page
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου  του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στις 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη το ΙΦΤΑΡ που για 3η φορά διοργανώνουν τα κεντρικά του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Εντύπωση προκάλεσαν οι φράσεις «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και το «Στην Δυτική Θράκη είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη χάνεται» που ανέφερε ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Στο ΙΦΤΑΡ μετείχαν ο υπουργός υγείας της T.C. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι βουλευτές Αδριανούπολης Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί και Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο βουλευτής Μπαλίκεσίρ Χαλούκ Αχμέτ Γκιουμούς, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν Ντουρουέρ, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κούρτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, άλλοι πρόεδροι συλλόγων και περίπου 1000 άτομα από Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε τα κάτωθι:

«..…Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Κοιτώντας βλέπουμε πως με απόφαση δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η ίδρυση του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης, βλέπουμε στον νόμο των 240 ιμάμηδων μια ορθόδοξη εξουσία να αποκτά την ευθύνη να διορίζει κατά το δοκούν αυτούς που θα διδάξουν την θρησκεία σε μουσουλμάνους στην Δυτική Θράκη, και ακόμη νωρίτερα αυτά που έγιναν στα νηπιαγωγεία, την μεταφορά της ορθόδοξης κουλτούρας στα μυαλά των μικρών μας παιδιών, όλα αυτά είναι πράματα που προσπαθεί να τα κάνει η Ελλάδα, να μας αποξενώσει από τον εαυτό μας. Βλέπουμε όμως πως έστω και στην όχθη του Έβρου, απόψε όλοι οι σύλλογοι των Τούρκων Δυτικής Θράκης Τουρκίας και Ελλάδας συντηρούν ξανά αυτή την παράδοση. Η παράδοση αυτή αποτελεί την πολιτιστική αντίληψη του τουρκικού έθνους. Μέσα σε αυτήν υπάρχει η εθνική συνείδηση ως τουρκισμός και το Ισλάμ ως πίστη μας, εν ολίγοις δηλαδή ο τουρκικός πολιτισμός.

…………..Για όσο υπάρχουμε εμείς στην Δυτική Θράκη θα υπάρχει ο τουρκικός πολιτισμός και η τουρκική κουλτούρα. ….¨

Θέλουμε να ανοίξουμε ένα παράρτημα στην Αδριανούπολη και την Άγκυρα.

Έκανα μια πρόταση στον υπουργό Μεταφορών μας. Στις 29 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ μας, να βάλει τραίνο και αν δώσει ο Θεός και επιτρέψει ο Έλληνας, θέλουμε να είμαστε στις 29 Οκτωβρίου στο σπίτι του Ατατούρκ μας. Και αν δεν επιτρέψει ο Έλληνας, ζητάμε να μπει το τραίνο ως τα Ίψαλα ώστε να δούνε όλοι πόσο μας καταπιέζει η Ελλάδα…»

Στην εκδήλωση μίλησαν και άλλοι επίσημοι μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Μεταφορών της T.C. Μπιναλί Γιλντιρίμ, που σε ένα σημείο του λόγου ανέφερε τα εξής:

«…Υπάρχει κάτι που αντιλήφθηκα από αυτές τις ομιλίες. Πρέπει να είμαστε ένα, πρέπει να είμαστε ισχυροί και ζωντανοί. Με την αλληλεγγύη είμαστε πιο ισχυροί και μπορούμε να υπερασπιστούμε καλύτερα τα δικαιώματα μας. Εμείς πάντοτε είδαμε και βιώσαμε το τι πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών εφαρμόζει η Δύση. Μην περιμένετε παραπάνω από αυτούς. Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.. Διότι εκεί είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, εκεί τα μέρη είναι δικά μας. Εκεί μαζί με τις καρδιές σας, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες, εκατομμύρια καρδιές στην μεθοριακή πόλη στην Αδριανούπολη, στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσα που χτυπάν κατά τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που αισθάνονται αγάπη για εκεί. Μην στενοχωριέστε καθόλου και μην δυσαρεστείστε. Μια ισχυρή Τουρκία θα κερδίζει πάντοτε και παντού αυτόν τον αγώνα…».

Με αφορμή όλα τα ανωτέρω και με την εθνικά εγκληματική σιωπή των συμπρωθυπουργών της συμφοράς Βενιζέλου - Σαμαρά, το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος πήγε το θέμα στην Βουλή, δυστυχώς όμως πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε ότι : «Ο βασιλιάς (αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης) είναι γυμνός!!!» , δήλωσε ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε: :

«Είναι σαφές πως, η Θράκη μας πλέον αμφισβητείτε και βάλλετε ΑΜΕΣΑ από τους Τούρκους και η Ελληνική Δικομματική Κυβέρνηση παρωδία Σαμαρά – Βενιζέλου, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για αντιμετωπίσει αυτή την ύπουλη στάση της γείτονος χώρας, αλλά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κάνει την πρώτη του επίσκεψη ως ΥΠΕΞ στην Τουρκία, συναντά τον ομόλογό του και ΤΙΠΟΤΑ δεν αναφέρθηκε για τα τεκτενόμενα στη Θράκη μας. Ευτυχώς όμως τουλάχιστον στην Κομοτηνή, το έργο που πραγματοποιεί ο εκεί Ιεράρχης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι τεράστιο, όπως το ίδιο είναι και όλων των ακριτών Ορθόδοξων Ελλήνων Πατριωτών Μητροπολιτών!!! Όμως, δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια των κατά τόπους Ιεραρχών (που τις περισσότερες φορές λειτουργούν μεμονωμένα και όχι κάτω από μία εθνική κεντρική σχεδίαση.

Αυτούς τους καιρούς της ανακατανομής της γεωπολιτικής ισχύος, απαιτείται και η συνδρομή της επίσημης Πολιτείας.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε έχει φέρει στο φως της επικαιρότητας, είτε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είτε μέσα από εκδηλώσεις, είτε μέσα από ανακοινώσεις και συνεντεύξεις του γ.γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκου Νικολόπουλου, την ευθεία αμφισβήτηση που λαμβάνει χώρα στη Θράκη μας και την πλήρη αδιαφορία της Δικομματικής Κυβέρνησης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ε. Βενιζέλος είναι «ΓΥΜΝΟΣ»!!!

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε καλεί τον Πρόεδρος και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να τοποθετηθούν επί του θέματος ΑΜΕΣΑ!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος