Loading...
 Start Page
Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ «ΓΕΝΕΘΛΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ  «Ας μην προκαλούν άλλο οι δεσμώτες του ελληνικού λαού»

«Ένα κόμμα… περασμένης διατηρησιμότητας που παραμένει στο ‘’πάνω ράφι’’ μόνο εξαιτίας του Σαμαρά, προς δόξα των ντόπιων και ξένων ολιγοπωλίων, προσπαθεί να αποδείξει ότι παραμένει φρέσκο και μπορεί να εξακολουθήσει να πωλείται. Αλλά, ακόμα και αυτή η προσπάθεια μυρίζει... σαπίλα. Γιατί διατηρεί ακόμα και αυτό, το πάντα ίδιο, παλαιοκομματικό και λαϊκίστικο περιτύλιγμα, με το οποίο πολλές φορές ξεγέλασε τον λαό, πετώντας συνθήματα και στήνοντας μηχανισμούς εταίρων και βολεμένων. Αυτή την… ληγμένη γεύση του ΠΑΣΟΚ εισπράξαμε ακόμα μία φορά, παρακολουθώντας την παράσταση των πρωταγωνιστών της ελληνικής τραγωδίας, που αντί να έχουν ήδη λουφάξει σε κάποια τρύπα της ιστορίας, τολμούν ακόμα και σήμερα να παριστάνουν τους τιμητές και τους… σωτήρες της πατρίδας. Αυτή την ύβρη όμως, ούτε ο λαός, ούτε η ιστορία θα την αφήσουν ατιμώρητη. Και είμαι βέβαιος γι’ αυτό».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, τον εορτασμό για τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας επίσης λόγο για «πολλά… ληγμένα που ακούστηκαν, στην προσπάθεια εκείνων που γκρεμοτσάκισαν τον τόπο, να μεταθέσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους σε ξένες πλάτες».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου ρωτήθηκε σχετικά, ο κ. Νικολόπουλος, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως «πρωθυπουργούς της μεγάλης παρακμής» τους, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.

«Ξέρετε πως εγώ πρώτος άσκησα σκληρή κριτική σε πολλά πεπραγμένα των κυβερνήσεων Καραμανλή και ας ήμουν πάντα δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό από το ξεκίνημα της πορείας του προς την ηγεσία της ΝΔ και προς την διακυβέρνηση της χώρας, και ας ήμουν σπλάχνο από τα σπλάχνα αυτής της παράταξης. Ωστόσο, αν και ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ανάγκη από κανέναν συνήγορο και υπερασπιστή, οι κατηγορίες των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που το… σύστημα ΠΑΣΟΚ βάλλει κατά του πρώην πρωθυπουργού. Πρόσφατα το έκανε και ο υφυπουργός του κ. Σαμαρά, ο κ. Γρηγοράκος, αναπαράγοντας μία μασημένη τσίχλα ετών, που έχει σκάσει εδώ και πολύ καιρό. Παρά τα λάθη που έγιναν την περίοδο 2004-2009, ο Κώστας Καραμανλής χάλασε πολλών τη… σούπα και κυρίως, άσκησε ελληνική εθνική πολιτική. Και αυτό δεν μπορούν να του το συγχωρήσουν μάλλον πολλά ντόπια και ξένα παράκεντρα εξουσίας. Αλλά, ό,τι και αν λένε, θα πέφτει στο κενό γιατί η αλήθεια δεν αλλάζει…» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες της ΝΔ για την αύξηση του χρέους της χώρας, τόνισε:

«Θα ήταν αφελές και ψεύτικο να υποστηρίξει κάποιος ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν αυξήθηκε το χρέος και το έλλειμμα της χώρας. Η πολύ απλή ανάγνωση λέει ότι από το 1974 μέχρι σήμερα, δύο κόμματα κυβέρνησαν την Ελλάδα και αυτά μοιράζονται την ευθύνη. Ωστόσο, η ευθύνη έχει και αναλογία, αλλά και ποιοτική διαφορά. Με άλλα λόγια, δεν είναι ψέμα ότι την δεκαετία του ’80 εκτόξευσε το χρέος σε τέτοια ύψη που ήταν πολύ δύσκολο μετά να τιθασευτεί. Επιπλέον, ωστόσο, μετά το 1993 και έως το 1999, που έπρεπε η Ελλάδα να πετύχει τους όρους του Μάαστριχτ και να μπει στο ευρώ, αντί να ακολουθηθεί μία ντόμπρα και ξεκάθαρη οικονομική πολιτική συμμαζέματος, ακολουθήθηκε ο δρόμος της δημιουργικής λογιστικής, με τα κρυφά χρέη και ελλείμματα, τα οποία… μέχρι σήμερα ψάχνουμε στην Goldman Sachs και αλλού. Αυτό ήταν το…. επίτευγμα του Σημίτη ή αν θέλετε, η αρχή του τέλους για την Ελλάδα και των όσων ζούμε σήμερα! Όσο για τα επιτεύγματα του κ. Παπανδρέου; Είναι πολύ φρέσκα και τα θυμούνται όλοι… Αυτός δεν αρνιόταν τη κρίση και έλεγε πως είναι πρόφαση του Καραμανλή για να μην δώσει λεφτά στους ασθενείς οικονομικά Έλληνες; Αυτός δεν απαιτούσε 1 δις για τους Έλληνες αγρότες; Αυτός δεν κατέβαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να… κλάψει από τα δακρυγόνα; Αυτός δεν εκλέχτηκε με το λεφτά υπάρχουν και αυτός δεν μας έβαλε στο μνημόνιο, αρνούμενος ακόμα και μετά την εκλογή του, επί έξι μήνες, να πάρει μέτρα; Πώς φτάσαμε, άραγε στο μνημόνιο; Αν ο Σαμαράς δεν είχε ξεπουλήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και δεν είχε πουλήσει τον λαό που τον ψήφισε, ίσως σήμερα αυτοί οι δύο κύριοι να μην ήσαν τόσο… ομιλητικοί».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των προσλήψεων, την περίοδο 2004-2009, ο κ. Νικολοπουλος, είπε: «Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση του καθενός. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το 2004 υπηρετούσαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μαζί και όλα τα ΝΠΔΔ και οι ΟΤΑ, περίπου 470.000 άτομα, ενώ το 2009 υπηρετούσαν περί τα 530.000 άτομα. Δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 60.000 υπαλλήλων περίπου. Οι μισοί εκ των οποίων όμως, πάνω από 30.000 υπάλληλοι, προέρχονταν από εκείνους των οποίων οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, υποχρεωτικά και μέσω ΑΣΕΠ, λόγω σχετικής Οδηγίας της Ε.Ε.  Και στο σημείο αυτό, οφείλω να τονίσω ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη κληροδότησαν στη ΝΔ το 2004, περί τους 130.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου, εκ των οποίων μονιμοποιήθηκαν 33.500 που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κατά συνέπεια μεταξύ 2004-2009 προσλήφθηκαν πρωτογενώς- πάντοτε δε μέσω ΑΣΕΠ - 24.757 δημόσιοι υπάλληλοι. Εκ των οποίων πάνω από 10.000 στους ΟΤΑ α΄και  β΄ βαθμού».

Καταλήγοντας ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος σημείωσε: «Ας μην προκαλούν άλλο οι δεσμώτες του ελληνικού λαού. Καλύτερα να σωπάσουν, γιατί όσο πιο πολύ προκαλούν, τόσο πιο οδυνηρές απαντήσεις θα παίρνουν, τουλάχιστον από όσους είμαστε χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα και δεν μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας, ούτε γίναμε το ίδιο με αυτούς, ούτε ανταλλάξαμε μαζί τους… καρέκλες και υπουργεία, όπως έσπευσε να κάνει ο κ. Σαμαράς, που πρωτίστως είναι υπόλογος απέναντι στους απλούς Νεοδημοκράτες. Προσωπικά εξάλλου, είμαι πεπεισμένος πως αν ήταν ο Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός και το 2009, ούτε στο μνημόνιο θα είχαμε μπει, ούτε η χώρα μας θα είχε γίνει έρμαιο των Γερμανών μεγαλοτραπεζιτών και των ντόπιων κολαούζων τους…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος