Loading...
 Start Page
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Αγυιά, τα Προσφυγικά και πολλές άλλες περιοχές στην Πάτρα και την Αχαΐα, μπορούν να δείξουν στον κ. Ανδριανό  την πραγματική αλήθεια…»

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού σήμερα στην Πάτρα, για τα εγκαίνια του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Κ. Αχαΐα, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε στην Αχαΐα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον οποίο και παρακαλούν θερμά όλοι οι φίλαθλοι και γενικότερα οι πολίτες της περιοχής, στην διαδρομή του προς την Κάτω Αχαΐα, να μην παραλείψει να περάσει από το κολυμβητήριο της Αγυιάς για να διαπιστώσει και ο ίδιος πως μία πολύ σημαντική αθλητική υποδομή, που θα μπορούσε να προσδώσει σημαντικές αναπτυξιακές διαστάσεις στην Πάτρα, συνεχίζει να παραμένει ερειπωμένο και να αποτελεί μόνο… εστία κουνουπιών και τίποτα περισσότερο. Θα μπορούσε ακόμα, κατά τις επισκέψεις του στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ να συνομιλήσει με τους ελάχιστους εργαζόμενους, αλλά και τους ανθρώπους των συλλόγων που φιλοξενούνται στους χώρους του για να πληροφορηθεί τα ατελείωτα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις, ενώ ίσως θα μπορούσε να περάσει και από το γήπεδο των Προσφυγικών. Μια ματιά και μόνο θα αρκούσε για να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικά ποδοσφαιρικά γήπεδα της περιοχής.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ δύσκολο για τον Υφυπουργό να επισκεφθεί το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις του νομού για να δει ιδίοις όμμασι τις ατελείωτες «πληγές». Όπως είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το σύνολο των εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων του νομού, είτε αυτοί εκπροσωπούν σωματεία με μεγάλη ιστορία και πολλές διακρίσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό αθλητικό στερέωμα, είτε τα πιο μικρά φυτώρια των πρωταθλητών του αύριο. Βέβαια, θα είχε να μάθει πολλά μέσα από μια τέτοια περιήγηση και να αντιληφθεί ότι  το σαρωτικό χτύπημα του μνημονίου στην Ελλάδα, όχι μόνο καταστρέφει τα πιο αγνά κύτταρα του ελληνικού αθλητισμού στην τρίτη μεγαλύτερη – πληθυσμιακά - περιφέρεια της χώρας, αλλά τελικά ισοπεδώνει το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων απλών πολιτών να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους έναν χώρο άθλησης και μία διέξοδο υγιούς κοινωνικής δράσης, απέναντι στα πολλά «δηλητήρια» που περιτριγυρίζουν τη νέα γενιά. Είναι κατανοητό, ωστόσο, ότι λόγοι χρόνου και υποχρεώσεων δεν επιτρέπουν στον Υφυπουργό μία τέτοια μεγάλη περιήγηση. Τουλάχιστον, πάντως, στην Κ. Αχαΐα όπου θα βρεθεί για τα εγκαίνια του νέου στολιδιού της πόλης, για το οποίο όλοι καμαρώνουμε και όλοι ευχόμαστε να αποτελέσει βατήρα εκτόξευσης του αθλητισμού στην δυτική Αχαΐα, θα μπορούσε να πληροφορηθεί για την υπερδεκαετή κατασκευή του έργου και τα… χίλια μύρια κύματα από τα οποία πέρασε για να αποπερατωθεί. Γνωρίζοντας επί χρόνια τον άνθρωπο, αλλά και πολιτικό Γιάννη Ανδριανό, θέλω να πιστεύω ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα είναι ακόμα πιο βέβαιος ότι ο πραγματικός αθλητισμός δεν κρύβεται στις… βιτρίνες των δήθεν μεγαλοπαραγόντων και κατ΄ ουσία βδελλών, αλλά στις γειτονιές των Προσφυγικών και της Κ. Αχαΐας, όπως και σε όλες τις λαϊκές γειτονιές της Ελλάδας. Και θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε αυτές οι ταπεινές γωνιές της χώρας να συνεχίσουν την παραγωγή αθλητών και πρωταθλητών, κόντρα στις λογικές της εξανδραπόδισης των Ελλήνων με κάθε τρόπο και τις τακτικές των γενναίων επιχορηγήσεων μόνο για τους λίγους «μεγάλους» και «ισχυρούς», εις βάρος των πολλών «αδύναμων» και απλών ανθρώπων».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος