Loading...
 Start Page
ΘΕΜΑ: «Σέρνουν το θέμα των ΕΑΣ,ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου λήγει η προθεσμία από την τρόϊκα, ενώ ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τη λύση της ΕΡΤ»!

«Οι υποτελείς της ξένης αρμοστίας καθημερινά «πιπιλίζουν την καραμέλα».

Η απόφαση για την τύχη των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ αποτελούν προαπαιτούμενο από την τρόϊκα για την καταβολή της δόσης του Σεπτεμβρίου.

Παρά τις διαδοχικές συσκέψεις όμως στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό, Γ. Στουρνάρα και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώφης Γεννηματά (για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ) και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου (για ΛΑΡΚΟ), δεν υπάρχει καμία απολύτως ανακοίνωση και ούτε λέξη δεν ακούστηκε στους προς απόλυση διαμαρτυρομένους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο εργαζόμενοι για τα λουκέτα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με ομάδα εργαζομένων

 

«Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ είναι απλήρωτοι επί 8 μήνες και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση, ενώ στην ΕΛΒΟ οι εργαζόμενοι είναι 4 μήνες απλήρωτοι», υπενθύμισε και συνέχισε:

 

«Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι δυνατή, αλλά από την δικομματική κυβέρνηση της τρόϊκας η διάθεση είναι προφανής, έχει υποσχεθεί να ξεπουλήσει και τα ασημικά στους τοκογλύφους δανειστές μας!!!

Για τα ΕΑΣ, το μείζον πρόβλημα είναι εκείνο των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που χορηγήθηκαν την περίοδο 2004- 2012, και για τις οποίες προέκυψε πρόσφατα θέμα επιστροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως γνωστόν οι σύμβουλοι του Δημοσίου, μεταξύ άλλων, προτείνουν τη συρρίκνωση της επιχείρησης κατά 80% σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις σε Υμηττό, Αίγιο, Ελευσίνα, Μάντρα και Λαύριο, ενώ απασχολεί περίπου 850 εργαζομένους. Επίσης, έχει δύο θυγατρικές εταιρείες: την Ηλεκτρομηχανική Κύμης και τη Μεταλλοβιομηχανική Ηπείρου, που κατασκευάζει τις μήτρες για τα νομίσματα του ευρώ

Πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι σύμφωνα με μελέτη βιωσιμότητας που πραγματοποιήθηκε για τα ΕΑΣ, η επιχείρηση έχει δυνατότητες για να καταστεί βιώσιμη, καθώς διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και υπάρχουν πελάτες από το εξωτερικό, που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ανοιχτές γραμμές παραγωγής για τα επόμενα χρόνια.

Ως προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της εταιρείας τίθεται η παροχή ρευστότητας 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίων με πελάτες. Ο σημαντικότερος εξ αυτών είναι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, που «καίγεται» για να αγοράσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών των «40/L60».

Είναι πλέον σαφές στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα ότι, η δικομματική Κυβέρνηση των δοσιλόγων της τρόϊκας και των τοκογλύφων δανειστών μας, δεν επιθυμεί να δώσει μια λύση λειτουργική και βιώσιμη για τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις. Η δέσμευσή της για πώληση και των ασημικών στους δανειστές έναντι πινακίου φακής και το «σπρώξιμο» των Ελλήνων εργαζομένων στην ανεργία είναι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!!!

 

Ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε κατέληξε λέγοντας: «Θα πρέπει ο κάθε Έλληνας πολίτης να καταλάβει ότι, μετά τις Γερμανικές Εκλογές θα ακολουθήσει η πλήρης φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, που έτσι απλόχερα το δίπολο Σαμαράς – Βενιζέλος έχουν υπογράψει έναντι των τοκογλύφων δανειστών και τότε πράγματι θα καταλάβουμε «τι εστί βερίκοκο» όπως είπε ο Αδ. Γεωργιάδης

Φτάνει πια!!! Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ θα είναι εδώ, για να εκπαραθυρώσει αυτή τη δοσίλογη και ξεπουλημένη πολιτική παρέα που κυβερνά πάντα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και μεθόδους.

Είμαστε στο πλευρό του Έλληνα Πολίτη και θα είμαστε δίπλα του και την επόμενη δύσκολη ημέρα, μετά την φυγή των ξένων δυναστών – δανειστών των δυνάμεων κατοχής.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος